Új irodaházat adott át a Skanska Budapesten

2020. 09. 02., 18:15

Befejezte a Skanska Magyarország a Nordic Light irodakomplexum harmadik, utolsó fázisát a főváros XIII. kerületében, az új beruházás mintegy 29 millió euróba került.

A 14 ezer négyzetméternyi bérelhető irodaterületű ingatlant már egy évvel a befejezése előtt megvásárolta a JM AMC, egy dél-koreai befektetési alap, legnagyobb bérlője pedig a Roche Szolgáltató (Európa) Kft. - mondta az épület szerdai sajtóbejárása előtt Alexandra Tomáąková, a Skanska magyarországi és csehországi üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnöke.

A koronavírus járvány okozta nehézségek ellenére a beruházás időben befejeződött, az épületet már teljesen bérbevették - tette hozzá.

A Skanska Magyarország az ingatlanfejlesztő és kivitelező Skanska csoport részeként már több mint 30 éve van jelen Magyarországon, ezalatt mintegy 230 ezer négyzetméternyi kereskedelmi célú ingatlant fejlesztett.

A stockholmi központú Skanska Észak-Európán kívül Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és az Egyesült Királyságban folytat építői és infrastruktúra-fejlesztéssel kapcsolatos tevékenységet. A vállalat kereskedelmi ingatlanfejlesztést Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Magyarországon végez, lakóingatlanok fejlesztésével pedig Lengyelországban, Csehországban és az Egyesült Királyságban foglalkozik.

Tavaly a Skanska értékesítéseinek összege az észak-európai régión kívüli területeken elérte a 33 milliárd svéd koronát, alkalmazottainak száma 11 700 volt.

A JR AMC szöuli székhelyű befektetési alapkezelő vállalat, jelenleg 5 milliárd eurónyi vagyont kezel, kereskedelmi és lakóingatlan-befektetésekkel rendelkezik Európában, az Amerikai Egyesült Államokban, Japánban és Koreában. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-10 08:13:00
A 2013 óta futó kezdeményezés elsősorban bértámogatással ösztönzi a középiskolások, egyetemisták vakációs foglalkoztatását, ami érdemben segíti elő a fiatalok munkatapasztalat szerzését. Idén nyáron 3,5 milliárd forintos keretösszegre pályázhatnak a jogosultak.
2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.
2023-06-09 12:23:00
Megjelent a NAV évkönyve, amely a 2022-es év legfontosabb adóhatósági eseményeit és statisztikáit foglalja össze. Kiderül többek között, hogy mennyi bírságot szabott ki az adóhatóság, és az is, hogy milyen hatékonysággal lehet megtámadni a határozatait. A legfontosabb és legtanulságosabb mutatókat a Jalsovszky iroda szedte csokorba.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS