Turbó fokozatra kapcsolja e-mobilitási üzletágát az Eurowag

2021. 02. 18., 10:45

Az EUROWAG, a kereskedelmi szállítmányozási piac egyik vezető szereplője bejelentette, hogy növekedési céllal részesedést vásárolt a hollandiai székhelyű Last Mile Solution e-mobilitási platformban, amely Európa leggyorsabban növekvő ilyen vállalkozása.

Az ügylet megszilárdítja a fenntartható közlekedés központi szerepét a cég stratégiájában. Ezen együttműködés révén a két társaság egyesült erővel nyújthat iparágvezető e-mobilitási szolgáltatásokat ügyfeleiknek szerte Európában.

„Célunk a közúti mobilitási iparág demokratizálása a technológiai forradalom révén. Az iparág, a társadalom és a környezet számára előnyös, fenntartható pénzügyi és technológiai megoldásokat hozunk létre. A Last Mile Solutionnel való partnerség hozzájárul az EUROWAG zöld célkitűzéseinek eléréséhez, és hangsúlyosabbá teszi az autóipar szerepét” – mondta Martin Vohánka, az EUROWAG vezérigazgatója.

A Last Mile Solutions a legteljesebb körű független EV töltési és intelligens energiagazdálkodási platformot kínálja az e-mobilitás terén aktív vállalkozások számára Európában. Ügyfélköre számára a Last Mile Solutions több mint 37 000 hálózatba kötött töltőpontot üzemeltet, portfóliójába pedig több mint 150 000 aktív töltőkártya tartozik, felhasználókkal több mint 22 országban.

Fejlett white label platformjával és iparágvezető szolgáltatásaival a Last Mile Solutions EV-töltési, autóipari, energiaipari és állami szektorbeli vállalatok számára teszi lehetővé, hogy ügyfeleiknek és az EV-k végfelhasználóinak olyan rendkívül megbízható EV töltéskezelő platformot tudjanak kínálni, amelynek középpontjában a kiváló végfelhasználói élmény áll.

„A mobilitási iparág egyik piacvezetőjeként hiszünk abban, hogy természetes kötelességünk példát mutatni a fenntarthatóság felé tett erőfeszítéseinkkel, valamint azzal, hogy az erőforrásainkat olyan projektekbe és kezdeményezésekbe fektetjük, amelyek elősegítik a tiszta mobilitást” – mondja Giles Shrimpton, az EUROWAG autóipari ügyvezető igazgatója.

A Last Mile Solutionsbe történő növekedési beruházás logikus következő lépés azt követően, hogy az Eurowag szolgáltatási stratégiájában áttért az integrált mobilitási megoldásokra, és elkötelezte magát a fenntartható és környezetbarát mobilitási megoldások létrehozása mellett.
„Az EUROWAG az elmúlt 2 évben számos terméket vezetett be elektromos járművek vezetői és kezelői számára, ezért aztán nagy lehetőségeket látunk a szinergiákra a Last Mile Solution portfóliójával. Úgy véljük, együtt számos terméket illetően tudunk ügyfeleinknek erősebb értékajánlatot tenni. Például: flottakezelő rendszerek, telematika, autóipari navigáció és adatelemzés” – magyarázza Petr Füzék, az EUROWAG e-mobilitási vezetője.

Eric van Voorden, a Last Mile Solutions társalapítója és vezérigazgatója hozzáfűzi: „Ezzel a beruházással olyan mélyreható együttműködést alapoztunk meg, amely egyedülálló az EV töltési szektorban. Az EUROWAG és a Last Mile Solutions közötti technikai és kereskedelmi szinergiák mellett szilárd személyes és vállalkozói összhang is jelen van a szervezet között. Ez a növekedési beruházás felgyorsítja összeurópai terjeszkedésünket, és elősegíti olyan új funkciók fejlesztését, amelyek optimalizálják az elektromos járművek vezetőinek ügyfélútját – mindeközben megőrizzük egyedi függetlenségünket céges ügyfeleinkkel szemben.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-07 20:11:44
A rendezvény már messze túlmutat a whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve kóstolhatnak a vendégek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A rendezvény már messze túlmutat a whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve kóstolhatnak a vendégek.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS