Turbó fokozatra kapcsolja e-mobilitási üzletágát az Eurowag

2021. 02. 18., 10:45

Az EUROWAG, a kereskedelmi szállítmányozási piac egyik vezető szereplője bejelentette, hogy növekedési céllal részesedést vásárolt a hollandiai székhelyű Last Mile Solution e-mobilitási platformban, amely Európa leggyorsabban növekvő ilyen vállalkozása.

Az ügylet megszilárdítja a fenntartható közlekedés központi szerepét a cég stratégiájában. Ezen együttműködés révén a két társaság egyesült erővel nyújthat iparágvezető e-mobilitási szolgáltatásokat ügyfeleiknek szerte Európában.

„Célunk a közúti mobilitási iparág demokratizálása a technológiai forradalom révén. Az iparág, a társadalom és a környezet számára előnyös, fenntartható pénzügyi és technológiai megoldásokat hozunk létre. A Last Mile Solutionnel való partnerség hozzájárul az EUROWAG zöld célkitűzéseinek eléréséhez, és hangsúlyosabbá teszi az autóipar szerepét” – mondta Martin Vohánka, az EUROWAG vezérigazgatója.

A Last Mile Solutions a legteljesebb körű független EV töltési és intelligens energiagazdálkodási platformot kínálja az e-mobilitás terén aktív vállalkozások számára Európában. Ügyfélköre számára a Last Mile Solutions több mint 37 000 hálózatba kötött töltőpontot üzemeltet, portfóliójába pedig több mint 150 000 aktív töltőkártya tartozik, felhasználókkal több mint 22 országban.

Fejlett white label platformjával és iparágvezető szolgáltatásaival a Last Mile Solutions EV-töltési, autóipari, energiaipari és állami szektorbeli vállalatok számára teszi lehetővé, hogy ügyfeleiknek és az EV-k végfelhasználóinak olyan rendkívül megbízható EV töltéskezelő platformot tudjanak kínálni, amelynek középpontjában a kiváló végfelhasználói élmény áll.

„A mobilitási iparág egyik piacvezetőjeként hiszünk abban, hogy természetes kötelességünk példát mutatni a fenntarthatóság felé tett erőfeszítéseinkkel, valamint azzal, hogy az erőforrásainkat olyan projektekbe és kezdeményezésekbe fektetjük, amelyek elősegítik a tiszta mobilitást” – mondja Giles Shrimpton, az EUROWAG autóipari ügyvezető igazgatója.

A Last Mile Solutionsbe történő növekedési beruházás logikus következő lépés azt követően, hogy az Eurowag szolgáltatási stratégiájában áttért az integrált mobilitási megoldásokra, és elkötelezte magát a fenntartható és környezetbarát mobilitási megoldások létrehozása mellett.
„Az EUROWAG az elmúlt 2 évben számos terméket vezetett be elektromos járművek vezetői és kezelői számára, ezért aztán nagy lehetőségeket látunk a szinergiákra a Last Mile Solution portfóliójával. Úgy véljük, együtt számos terméket illetően tudunk ügyfeleinknek erősebb értékajánlatot tenni. Például: flottakezelő rendszerek, telematika, autóipari navigáció és adatelemzés” – magyarázza Petr Füzék, az EUROWAG e-mobilitási vezetője.

Eric van Voorden, a Last Mile Solutions társalapítója és vezérigazgatója hozzáfűzi: „Ezzel a beruházással olyan mélyreható együttműködést alapoztunk meg, amely egyedülálló az EV töltési szektorban. Az EUROWAG és a Last Mile Solutions közötti technikai és kereskedelmi szinergiák mellett szilárd személyes és vállalkozói összhang is jelen van a szervezet között. Ez a növekedési beruházás felgyorsítja összeurópai terjeszkedésünket, és elősegíti olyan új funkciók fejlesztését, amelyek optimalizálják az elektromos járművek vezetőinek ügyfélútját – mindeközben megőrizzük egyedi függetlenségünket céges ügyfeleinkkel szemben.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-17 13:10:00
„A Kúria talán legfontosabb lépése annak rögzítése volt, hogy a bíróságnak nem elég konkrétumok nélkül, általánosságban megfogalmazott okokból mérsékelni a perköltséget, mert ez sérti a felek tisztességes eljáráshoz fűződő jogát.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS