Tizenkilenc megye 143 pályázata verseng a falfelületek megújításáért

2021. 05. 13., 15:15

Tizenkilenc megyéből összesen száznegyvenhárom közösség jelentkezett a Let's Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter beltéri vagy kültéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A szavazás elindult, a következő körbe a kategóriánként három legtöbb szavazatot kapott projekt jut majd be.

A Let’s Colour Egyesület projektjében bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhatott, akik tevékenyen részt akarnak vállalni környezetük megszépítésében. A jelentkezéseket idén is két kategóriában várták, a tízezer fő alatti, illetve a tízezres lélekszámot meghaladó települések külön versengenek.

A pályázat nyerteseinek a festéshez szükséges mennyiségű festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását, valamint a szakértői támogatást a Let’s Colour biztosítja, az akciót pedig a közösségek önkéntesei, együtt valósítják meg.

Rekordszámú jelentkező

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázata a legsikeresebb ilyen jellegű kezdeményezés hazánkban: a szervezet működése során eddig több mint 27 ezer négyzetméternyi szürke falfelületet alakított át csaknem 2500 önkéntes segítségével. Az idei felhívásra rekordmennyiségű, összesen 143 pályázat jött be, amire várhatóan több tízezer szavazatot adnak le a szavazási szakasz során. Nagy Gergely, az egyesület szóvivője elmondta:

„A pandémia okozta hosszan tartó bezártság után fokozott igény mutatkozik arra, hogy az emberek egy frissebb, vidámabb, energikusabb környezetbe térjenek vissza és kezdjék el újra a közösségi életüket.” Hozzátette: „Már az előző pályázat is rekordszámú jelentkezőt vonzott, de az idei eredmények pedig minden várakozásunkat felülmúlták. Örülünk, hogy a színek ennyi közösséget mozgatnak meg, és kíváncsian várjuk, ki jut majd a döntőbe.”

Elindult a szavazás

Szavazni május 28-ig lehet a benyújtott pályázatokra, az eredményhirdetésre pedig május 31-én kerül sor. Az online szavazás eredményeként a kategóriák 3-3 legtöbb szavazatot kapott pályázata jut be a döntőbe. A döntős pályázatokat a korábban megszerzett szavazatok számától függetlenül értékeli a szakmai zsűri, és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket. A döntőbe jutott, de nem nyertes pályázók idén is 50-50 liter Dulux színes beltéri vagy kültéri falfestékkel „vigasztalódhatnak”. A festéseket legkésőbb 2021. augusztus végéig kell megvalósítani.

A nevezett települések: Abasár, Alsómocsolád, Aranyosapáti, Attala, Balmazújváros, Baracs, Baranyahídvég, Berettyóújfalu, Bicske, Bikal, Bodajk, Bogyiszló, Bóly, Budaörs, Budapest III. , Budapest III. , Budapest IV. , Budapest IX. , Budapest X. , Budapest XIII. , Budapest XIV. , Budapest XV. , Budapest XVII. , Budapest XXIII. , Csorna, Csurgó, Debrecen, Dombóvár, Eger, Enying, Érd, Esztergom, Felsőnána, Fertőd, Gárdony, Gávavencsellő, Gyál, Gyomaendrőd, Győr, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Harkány, Hejőbába, Hetvehely, Inárcs, Jánossomorja, Kecskemét, Keszthely, Kiskunmajsa, Kisvárda, Koroncó, Kökény, Körmend, Lakitelek, Levél, Maglód, Magyarnándor, Mályi, Mándok, Marcali, Márok, Mezőcsokonya, Mezőkeresztes, Miskolc, Mogyoród, Monor, Mór, Nagybajom, Nagyharsány, Nagykálló, Nagykanizsa, Nagymágocs, Nemesbikk, Nyíregyháza, Ócsa, Ózd, Örkény, Pap, Pápa, Pécel, Pécs, Pilisvörösvár, Polgárdi, Rábatamási, Rákóczifalva, Répceszemere, Röszke, Sajókaza, Sajóörös, Sárbogárd, Sopron, Szalánta, Szederkény, Szeged, Székesfehérvár, Szigetszentmiklós, Szirmabesenyő, Szombathely, Táborfalva, Tapolca, Tarján, Tinnye, Tiszalúc, Tiszaroff, Tordas, Üllő, Vác, Vép, Veresegyház, Zichyújfalu, Zirc.

A Let’s Colour projekt

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület célja, hogy színessé varázsolja a közösségek által nap, mint nap használt tereket, legyen szó elhanyagolt városházáról, vidám gyerekzsivajtól hangos óvodáról, a falu orvosi rendelőjéről, vagy akár egy lehangoló látványt nyújtó betonkerítésről. A színek csodákra képesek, a megszínesített közösségi terek pedig új lendületet visznek az ott élők mindennapi életébe, inspirálnak és energiát adnak. A Let’s Colour 2011-ben vette fel először a harcot a szürkeséggel szemben. Látva az óriási érdeklődést és azt a példaértékű összefogást, amelyet a pályázók bemutattak, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület a Dulux festékmárka támogatásával idén 10. alkalommal hirdeti meg országos pályázatát.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 17:10:00
Lezárult a NAV KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00035 számú, „Adóügyi igazgatási eljárások egyszerűsítése, adminisztratív terhek csökkentése” elnevezésű kiemelt projektje, amelyben a hivatal 2018. és 2023. között több ütemben, összesen 9,331 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással és 5,317 milliárd forint saját forrással fejlesztette elektronikus szolgáltatásait.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS