Startup-díjat nyert Budapest

2018. 11. 16., 11:35

2018-ban Budapest lett a StartUp Europe Award „the Best Public Administration for Startups” kategóriájának nyertese.

A StartUp Europe Díjjal az Európai Bizottság az unió legjobb startupjait, s a közigazgatások startup ökoszisztéma fejlesztése terén tett erőfeszítéseit díjazza. A Legjobb Közigazgatás Díjkategóriában legjobb startup ösztönző programmal és szolgáltatással rendelkező városokat ismeri el.

Budapest díjazásával a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) eredményeit értékelték, amely a város egyetlen a startupok, kkv-k fejlesztésére és támogatására létrehozott szervezete – olvasható a BVK közleményében.

A BVK, az egyetlen magyarországi székhelyű európai minősítéssel rendelkező Business Innovation Center. Segíti kkv-ket és startupokat a nemzeti és nemzetközi terjeszkedésükben, példaértékű munkát végez a legjobb gyakorlatok összegyűjtésében, a kiemelkedő startupok felkutatásában és bemutatásában illetve lehetőséget nyújt számukra, hogy bemutatkozhassanak a világviszonylatban legjelentősebb szakmai eseményeken. Az értékelés szerint figyelemre méltó a BVK Smart Programja és részvétele az EU és a Visegrádi Alap által támogatott a vállalkozói kompetenciák fejlesztését, a nemzetközi know-how-k megosztását valamint a startupok tőkebevonó képességének javítását célzó partnerségi projektekben.

A BVK eredményeivel és a legjobb budapesti startupokkal a Startupok Éjszakáján találkozhatnak november végén a Bálnában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-28 20:10:00
„Akkor tudjuk felsővezetőként újra energizálni a munkatársakat, ha emberként is jelen vagyunk, és tudunk közösséget építeni magunk körül, egy olyan közösséget, ami megtartja, segíti, nem csak szakmailag, hanem lelkileg, mentálisan is a munkavállalókat. Újra kell tölteni a biztonság- és bizalomtankjaikat, mert csak feltöltődve lesznek lelkesíthetőek és ambiciózusak a változásra, a transzformációra” – írja Reguly Márta, a PwC Magyarország HR tanácsadási csapatának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS