Startup-díjat nyert Budapest

2018. 11. 16., 11:35

2018-ban Budapest lett a StartUp Europe Award „the Best Public Administration for Startups” kategóriájának nyertese.

A StartUp Europe Díjjal az Európai Bizottság az unió legjobb startupjait, s a közigazgatások startup ökoszisztéma fejlesztése terén tett erőfeszítéseit díjazza. A Legjobb Közigazgatás Díjkategóriában legjobb startup ösztönző programmal és szolgáltatással rendelkező városokat ismeri el.

Budapest díjazásával a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) eredményeit értékelték, amely a város egyetlen a startupok, kkv-k fejlesztésére és támogatására létrehozott szervezete – olvasható a BVK közleményében.

A BVK, az egyetlen magyarországi székhelyű európai minősítéssel rendelkező Business Innovation Center. Segíti kkv-ket és startupokat a nemzeti és nemzetközi terjeszkedésükben, példaértékű munkát végez a legjobb gyakorlatok összegyűjtésében, a kiemelkedő startupok felkutatásában és bemutatásában illetve lehetőséget nyújt számukra, hogy bemutatkozhassanak a világviszonylatban legjelentősebb szakmai eseményeken. Az értékelés szerint figyelemre méltó a BVK Smart Programja és részvétele az EU és a Visegrádi Alap által támogatott a vállalkozói kompetenciák fejlesztését, a nemzetközi know-how-k megosztását valamint a startupok tőkebevonó képességének javítását célzó partnerségi projektekben.

A BVK eredményeivel és a legjobb budapesti startupokkal a Startupok Éjszakáján találkozhatnak november végén a Bálnában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS