Sikeres volt a magyar–szlovák startup-együttműködés

2019. 04. 30., 14:00

2019. április 30-án zárul a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) vezetése alatt álló EYES (Emerging Young EntrepreneurS – Developing Entrepreneurial Spirit in Slovakia and Hungary) elnevezésű projekt. A 2017. szeptember 1-én indult együttműködés keretében számos kiemelkedően színvonalas, a magyar és szlovák induló vállalkozások, startupok fejlődését támogató, tudását és ismertségét növelő program valósult meg.

Az EYES program a BVK vezetésével, az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében, szlovák és magyar intézmények konzorciuma szervezésében, a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem  és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. együttműködésével zajlott.

A projekt során az érdeklődők olyan, a startupok és kezdő vállalkozások számára kulcsfontosságú témákban kaphattak elméleti és gyakorlati képzést, mint az üzleti tervezés, a nemzetközi kommunikációs készségek; az online marketing eszközök (e-mail, Facebook, blog) hatékony használata, a nemzetközi marketing, illetve a szellemi tulajdon védelme a kínai piacon.

Ezenfelül, a Közalapítvány meghívására Vidar Andersen, a nemzetközi startup világ elismert szakértője Master Pitch tréninget tartott 2018. november 22-én a BVK székházában.  A programon startupok, vállalkozók és vállalkozást tervezők vettek részt, az előadó pitchelés és a kockázati tőkebevonás témaköreit járta körbe elméleti és gyakorlati megközelítésből.

A workshopok és tréningek során készült anyagokat a projekt e-learning felületén is elérhetővé tették a nagyközönség számára.

Az EYES projekt partnerei, valamint magyar és szlovák startupok is bemutatkoztak a fővárosi és nemzetközi startup ökoszisztéma prominens szereplőit felvonultató Startupok Éjszakája 2018 rendezvényen, amely Tarlós István főpolgármester és Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes fővédnöksége mellett zajlott. Az eseményen 50 kiállító és 800 vendég vett részt.

BVK 9. Be Smart startup versenye keretében került megrendezésre 2019. február 5-én a speciálisan szlovák és magyar startupok részére szervezett verseny. A hat nyertes startup április 4-én és 5-én a BVK IV. Startup Budapest Fórumán és a think.BDPST kísérőrendezvényén, a Start-Up Expón kiállítóként szerepelt és bemutatkozási lehetőséget kapott. A IV. Startup Budapest Fórum keretében zajlott a projekt hivatalos zárórendezvénye, ahol a sajtó számára is bemutatták az együttműködés eredményeit.

A program az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program határon átnyúló együttműködési program EYES projekt keretében zajlott.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-04 10:17:00
A jogviták végleges eldöntése a bíróság feladata. Azonban a vitában álló feleknek nem feltétlenül kell a bíróság ítéletére bízniuk magukat. Lehetőségük van arra, hogy a perben bíróság előtt megegyezzenek. A perbeli egyezségkötés legfontosabb szabályait dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS