Sikeres volt a magyar–szlovák startup-együttműködés

2019. 04. 30., 14:00

2019. április 30-án zárul a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) vezetése alatt álló EYES (Emerging Young EntrepreneurS – Developing Entrepreneurial Spirit in Slovakia and Hungary) elnevezésű projekt. A 2017. szeptember 1-én indult együttműködés keretében számos kiemelkedően színvonalas, a magyar és szlovák induló vállalkozások, startupok fejlődését támogató, tudását és ismertségét növelő program valósult meg.

Az EYES program a BVK vezetésével, az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében, szlovák és magyar intézmények konzorciuma szervezésében, a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem  és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. együttműködésével zajlott.

A projekt során az érdeklődők olyan, a startupok és kezdő vállalkozások számára kulcsfontosságú témákban kaphattak elméleti és gyakorlati képzést, mint az üzleti tervezés, a nemzetközi kommunikációs készségek; az online marketing eszközök (e-mail, Facebook, blog) hatékony használata, a nemzetközi marketing, illetve a szellemi tulajdon védelme a kínai piacon.

Ezenfelül, a Közalapítvány meghívására Vidar Andersen, a nemzetközi startup világ elismert szakértője Master Pitch tréninget tartott 2018. november 22-én a BVK székházában.  A programon startupok, vállalkozók és vállalkozást tervezők vettek részt, az előadó pitchelés és a kockázati tőkebevonás témaköreit járta körbe elméleti és gyakorlati megközelítésből.

A workshopok és tréningek során készült anyagokat a projekt e-learning felületén is elérhetővé tették a nagyközönség számára.

Az EYES projekt partnerei, valamint magyar és szlovák startupok is bemutatkoztak a fővárosi és nemzetközi startup ökoszisztéma prominens szereplőit felvonultató Startupok Éjszakája 2018 rendezvényen, amely Tarlós István főpolgármester és Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes fővédnöksége mellett zajlott. Az eseményen 50 kiállító és 800 vendég vett részt.

BVK 9. Be Smart startup versenye keretében került megrendezésre 2019. február 5-én a speciálisan szlovák és magyar startupok részére szervezett verseny. A hat nyertes startup április 4-én és 5-én a BVK IV. Startup Budapest Fórumán és a think.BDPST kísérőrendezvényén, a Start-Up Expón kiállítóként szerepelt és bemutatkozási lehetőséget kapott. A IV. Startup Budapest Fórum keretében zajlott a projekt hivatalos zárórendezvénye, ahol a sajtó számára is bemutatták az együttműködés eredményeit.

A program az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program határon átnyúló együttműködési program EYES projekt keretében zajlott.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-25 16:38:35
A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.
2023-03-25 12:38:16
Minden évben Bangkokban rendezik meg a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági és állattenyésztési szakkiállítását és vásárát. Idén egy magyar cég szakemberei is ott voltak, hogy felkutassák és beszerezzék azokat az innovatív termékeket, amelyeket a hazai takarmánypiacon hasznosíthatnak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS