Pém Attila kapta idén az Év Projektmenedzsere Díjat

Pém Attila kapta idén az Év Projektmenedzsere Díjat
2022. 11. 09., 12:11

A Projektmenedzsment Világnapjához kapcsolódva minden évben szakmai zsűri választja ki és díjazza a projektmenedzsment szakma legjobbjait. 2022-ben a díjat Pém Attila kapta a Magyar Zene Háza projektvezetőjeként végzett munkájáért.

A szervezetek egyre szélesebb körben fejlesztik a projektkultúrát és alkalmazzák a projektmenedzsment szakma módszertanait és folyamatait, hogy megvalósítsák stratégiai céljaikat. A gyorsan változó környezet és a váratlan kockázatok megkövetelik a speciális eszközrendszert alkalmazó, profi projektvezetőket. Ma már a projektkultúra és a siker egyenes arányban állnak egymással - emelte ki a díjátadón Kovács Endre, a projektmenedzsment szakmai szervezetek közösségének képviselőiből alakult Projektmenedzsment Kiválóság Tábla soros elnöke.

A döntőbe jutott pályázatokon keresztül kifejezetten önálló karakterrel rendelkező, kiváló projekteket és projektmenedzsereket ismerhetett meg a zsűri. Az Év Projektmenedzsere Díjat Pém Attila vehette át a Magyar Zene Háza projektvezetőjeként végzett munkájáért.

A Magyar Zene Háza megvalósítása során a projektmenedzsment, az ingatlanfejlesztés, az építőipar, a tartalomfejlesztés, az üzemeltetés és a kommunikáció terén számos újítást kellett alkalmazni. Össze kellett hangolni a nemzetközi tervező csapat és a hazai alvállalkozók munkáját, a két fél kulturális és szakmai szokásait, mindezt a koronavírus-járvány és a lezárások közepén.

Pém Attila jelenleg a Castellum Vagyonkezelő Igazgatóság projektért felelős igazgatóhelyettese kiemelte: a projektmenedzser szerepe rendkívül fontos, de nem fontosabb bárki másnál. Azonban személyisége meghatározza a többi szereplő magatartását, hozzáadott értékét, munkakedvét és teljesítményét is. Értenie kell az ütemtervezéshez, a költségtervezéshez, a szakmához, de mindemellett jó emberismerőnek is kell lennie. Be kell avatkoznia, ha azt látja, hogy az egyik láncszem gyengébb, mint a többi, tudnia kell elsimítani ellentéteket, motiválni a csapatot.

Az idei Év Projektmenedzsere Díj győztese jogot szerez arra, hogy induljon az International Project Management Association (IPMA) nemzetközi megmérettetésén, ahol korábban több hazai szakember végzett előkelő helyen. A magyar projektmenedzserek eddig egy első, és három harmadik hellyel járultak hozzá a szakma nemzetközi hírnevének növeléséhez. A tavalyi díjazott a három legjobb között várja a novemberi 15-i eredményhirdetést.

A kitűntetésévenkénti odaítélésének célja a hazai projektmenedzsment élet egy-egy kiemelkedő szakemberének elismerése, a sikeres projekt eredményeinek bemutatása és általuk a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségének fókuszba helyezése. Az Év Projektmenedzsere díj szervezője a projektmenedzsment szakmai szervezetek közösségénekképviselőiből alakult Projektmenedzsment Kiválóság Tábla.

A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjai:

– Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ)
– Fővállalkozók Magyarországi Szövetsége (FŐVOSZ)
– Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) Projektmenedzsment Szakosztály
– Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ)
– Építéstudományi Egyesület (ÉTE)
– Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT)
– Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 17:10:00
Lezárult a NAV KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00035 számú, „Adóügyi igazgatási eljárások egyszerűsítése, adminisztratív terhek csökkentése” elnevezésű kiemelt projektje, amelyben a hivatal 2018. és 2023. között több ütemben, összesen 9,331 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással és 5,317 milliárd forint saját forrással fejlesztette elektronikus szolgáltatásait.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS