Példamutató módon küzdötték le a járványt a családi cégek

2021. 06. 01., 19:00

Felvették a kesztyűt a járvány okozta nehézségekkel a családi cégek. A hazai vállalkozások 40 százalékát képviselő családi tulajdonú vállalatok példamutató intézkedéseit K&H családi vállalatok kiválósági díjjal ismerték el. A sikertörténetek ismét megmutatták, hogy a stabil stratégiai alapok, a folyamatos fejlődésre törekvés és a gyors intézkedések a rendkívüli helyzetben is előnyt és erőt jelentenek.

Az ötéves K&H családi vállalatok kiválósági díj három kategóriában kereste és díjazta azokat a példamutató megoldásokat, amelyek a rendkívüli, járvány okozta helyzetben segítették az adott cég működését és környezete életét. A díjazott megoldások más családi cégeket is inspirálhatnak, ugyanis ma már kifejezetten erős lett a családi vállalatok tudatossága, összetartása, egymástól való tanulásának igénye. Így tehát a most alkalmazott intézkedések és stratégiák hosszú távon is meghatározók lehetnek, hiszen a hazai vállalati szektor 40 százalékát ezek a cégek teszik ki. „A tavalyi pályázatokban a családi vállalkozások ismét megmutatták, hogy békeidőben és bajban egyaránt három szót kell felírni a vezérigazgatói szoba falára: stratégia, innováció, gyorsaság” – emelte ki Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok központ vezetője a pályázatok értékelésénél.

K&H családi vállalatok kiválósági díj 2020 díjazottak

  1. „Innováció” kategória: Ferroplast Kft.
  2. Ssikeres hosszú távú stratégia” kategória: Schiller Autóház Kft. és Goodwill Pharma Kft.
  3. „Elkötelezettség és felelősségvállalás a társadalom iránt” kategória: Györgytea Kft. és Vajda Papír Kft.

Idén is várják a családi cégek példamutató megoldásait

A K&H-nak továbbra is kiemelten fontosak a családi vállalatok, támogatásukkal és elismerésükkel ugyanis az egész magyar gazdaság és társadalom nyer. Idén is meghirdetik ezért a K&H családi vállalatok kiválósági díjat, amire ezúttal 4 kategóriában – sikeres hosszú távú stratégia, családi értékek és generációváltás, társadalmi felelősségvállalás és környezetvédelmi fenntarthatóság, innováció – várják a nevezéseket. A K&H családi vállalatok kiválósági díjra „Innováció” kategóriában már valóra vált vagy a közeljövőben megvalósuló fejlesztésekkel lehet nevezni. A „Sikeres és hosszú távú stratégia” kategória annak elismerésére szolgál, hogy hogyan igazították a cégek üzleti stratégiájukat a megváltozott piaci követelményekhez, a vállalat hosszú távon sikeres működését is figyelembe véve.  A „Társadalmi felelősségvállalás, környezetvédelmi fenntarthatóság” kategóriában bemutathatják a családi vállalatok, hogy mennyire elkötelezettek a társadalom iránt, hogyan, milyen tevékenységgel járulnak hozzá a helyi közösség, a társadalom tagjai életminőségének fejlődéséhez, kiemelten a környezetvédelmi fenntarthatósághoz. A „Családi értékek a vállalatvezetésben és sikeres generációváltás” kategóriában pedig a családi értékek megőrzése, megerősítése és továbbadása érdekében tett tevékenységek bemutatását várják.

  • A pályázat benyújtásának határideje: 2021. augusztus 6.
  • További információk, pályázati kiírás és nevezési lap ide kattintva érhető el.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-02 17:08:00
A Duna House Cégcsoport havi Tranzakciószám Becslése (DH-TB) és jelzáloghitel-előrejelzése szerint 2023 szeptemberében országosan 8067 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 50 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-10-02 15:08:00
A más által írt írásbeli magánvégrendelet érvényességi feltétele két végrendeleti tanú alkalmazása. Előfordulnak olyan esetek, amikor a végrendelet a tanúk olvasható nevét nem, csak az aláírásukat tartalmazza. Érvényes-e a végrendelet, ha a tanú aláírása nem olvasható és a neve az okiratból sem tűnik ki? A kérdésre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS