Online Vezetőfejlesztői Program: CoronEXIT Leader

2020. 05. 11., 11:30

Magyarországon egyedülálló online vezetőfejlesztői programot indít Vad Ágnes és Székely Viola. A CoronEXIT Leader – KoronExit Vezető Online Programmal a koronavírus okozta nehéz helyzetből való kilábalásban kívánják segíteni a vezetőket innovatív és azonnal használható módszerekkel és egyben szemléletváltással.

2020. május 25. és június 5. között először rendezik meg a CoronEXIT Leader – KoronEXIT Vezető Online Programot, amelyet a téma két szakértője, Vad Ágnes és Székely Viola hirdetett meg.

Mint Vad Ágnes coaching szemléletű üzleti tanácsadó és emberi potenciál aktivizáló szakember az Üzletemnek elmondta: „a programba olyan gyakorlott vezetők jelentkezését várják, akik készen állnak a csapataikat és a vállalataikat kivezényelni a koronavírus okozta nehéz helyzetből és egy új szemlélet mentén a leghatékonyabb re-startot venni.”

Ágnes és Viola tudják, hogy „nem ők találták fel a spanyolviaszt, azt azonban igen, hogy melyek azok a nemzetközi módszertanok, amelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy kivezessenek bármilyen krízisből”. Vagyis a Programban elsajátított szemlélet és módszertan kiválóan alkalmazható minden más komplex, külső körülményektől nagyban befolyásolt problematikus helyzetben is.

„Nem egyszeri, ’csodamegoldást’ kínálunk, hanem a tartós sikerességhez szükséges kreatív hozzáállást és az ezt segítő módszertani megoldásokat” – fogalmazta meg Székely Viola, a Program társalkotója, aki korábban maga is nemzetközi környezetben dolgozó vezető volt, ma pedig LEGO ® Robotics Coach és a LEGO ® Serious Play módszertan képviselője, melyet az újonnan született Programban is alkalmazni fognak a résztvevők.

Az alapítóknak a Programmal az a céljuk, hogy egy Vezető a gyorsan változó üzleti világban is a legtöbb belső potenciált mozgósítani tudja a szervezeti célok eléréséhez.

A Program 3 nemzetközileg is jegyzett módszertant ötvöz:

 1. Design Thinking: Tervalapú kreatív gondolkodás, problémamegoldásra irányuló új megközelítés, gondolkodásmód és világlátás. Az agilis projektmenedzsment eszközeként a kreativitásban rejlő hatékonyságot tanítja meg a résztvevőknek.
 2. Being at Full Potential: Potenciálfeltáró coaching metodika a csúcsteljesítmény eléréséhez egyénileg és csapatban. Emberi értékek feltárása, a szunnyadó potenciál megélése. A Legjobb Én (Vezető) és Mi (Csapat) Aktiválásában lesz segítségére a résztvevőknek.
 3. LEGO® Serious Play: Egy vezetett gondolkodási, kommunikációs és problémamegoldó 3D-s technika. Felszabadítja a kreatív energiákat, hogy merészen új megoldások születhessenek. Játékos formában éri el azt, hogy a Vezető és Csapatának kreatív energiája szárnyalhasson, ezzel akár szorított körülmények közt is hatékony és sikeres maradhasson.

A fenti módszertanok magas hozzáadott értéket teremtenek, bevonáson alapulnak és a tehetségek kibontakoztatására is koncentrálnak. A CoronEXIT Leader Program végére mindhárom metodikát tudják majd alkalmazni a résztvevők.

Ágnes és Viola szerint ez a Program olyan vezetőket fog megszólítani, akik:

 1. Eddig is törekedtek jó vezetők lenni és szeretik újragondolni a vezetői eszköztárukat
 2. Fontosnak tartják önmaguk formálását és folyamatos fejlesztését
 3. Előre szeretnek nézni és haladni szeretnek a dolgokkal
 4. Hisznek a játék kreatív erejében és nem félnek alkalmazni az üzleti életben sem
 5. Úttörő típusúak, akik önként állnak az élre
 6. Nem divatjamúlt tréningekre akarnak járni, hanem innovatív impulzusokra vágynak
 7. Kaphatóak olyan dolgokra, ami sokaknak még 'túl új' és imponál is nekik, hogy ilyenekben vesznek részt, mert a kiválóra törekszenek
 8. Tudatos és empatikus emberek és hiszik, hogy vezetőként is ez a jó irány
 9. Hisznek abban, hogy a vezető ereje a csapatában rejlik és izgatja őket, hogy hogyan hozhatják ki belőlük is a maximumot
 10. Van már rutinjuk nehéz és stresszes helyzetek kezelésében, ám érzik, hogy tudnak még jobbak lenni ezekben is

A CoronEXIT Leader – KoronEXIT Vezető Programban egy sor olyan dolgot adnak át, amivel a vezetők a saját, illetve a csapatuk változásait segíthetik. Ágnes és Viola tudják azt is, hogy a Program elvégzése önmagában még nem garancia a sikerre, hiszen bármelyikünknek könnyebbnek tűnhet visszatérni a korábbi rutinunkhoz - ez egy természetes emberi reakció. Ám ezek akadályozhatják vagy legalábbis fékezhetik a változást, visszavethetnek a fejlődésben, amit legjobban úgy lehet elkerülni, hogy olyan emberekkel vesszük körül magunkat, akik hozzánk hasonló változási folyamatban vannak. Így amikor egy vezető „elgyengül”, elakad, vagy egyszerűen csak jól esne megbeszélni egy-egy helyzetet, akkor velük és általuk újra energiához juthat és tarthatja a fejlődési ütemet.

Mindezt felismerve Vad Ágnes és Székely Viola létrehozta a KoronEXIT Vezetői Közösséget, ahol a programban résztvevőknek rendszeresen alkalmuk nyílik megosztani tapasztalataikat egymással, segítséget kérhetnek és támogatást adhatnak egymásnak.

A CoronEXIT Leader – KoronEXIT Vezető Program elvégzésével a vezetők automatikusan tagjai lesznek az újonnan formálódó és különleges szakmai és vezetői közösségnek is, és 4 hónapon keresztül személyre szabott segítséget is kapnak.

Az Online Programra már lehet regisztrálni.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS