Nyelvoktató app került a világ élvonalába

2020. 11. 27., 12:15

A világ egyik vezető oktatói platformja, a Kahoot! megállapodott a magyar Drops appot fejlesztő céggel annak felvásárlásáról.

A Drops 100 százalékos üzletrészét vásárolták meg, de a céget nem olvasztja be teljesen, hanem önálló entitásként működik tovább – írja a Computerworld.

A cégnév „Drops – a Kahoot! company” formátumra változott, és az alapítók, Farkas Dániel és Szulyovszky Márk továbbra is a Drops fejlesztésén fognak dolgozni. Az első körös vételárat a tulajdonosok készpénzben kapják, míg a jó eredmény esetén fizetendő második részlet készpénz és részvény mixe lesz.

A magyar fejlesztők által készített Drops app 2016-ban indult. A nyelvtanulást segítő alkalmazás azt az elvet követi, hogy az egyes szavakhoz képeket társít és pszichológiai trükkökkel segít megjegyezni a kifejezéseket. Érdekes pszichológiai extra, hogy egyszerre csak öt percig használhatjuk az appot, ami segíti a koncentrációt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 09:09:44
Több nagybank csökkentette az elmúlt hetekben a kamatait, így a lakáshiteleknél egyre több ajánlatot találhatunk 10 százalék alatti kamattal, de van már 8 százaléknál kisebb is. A folytatás azonban göröngyösebbé is válhat – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS