Negyedszer startoltak el Győrben a hallgatói innovációs projektek

2020. 09. 23., 18:15

A győri Széchenyi István Egyetem egyik brandjének számító Hallgatói Innovációs Projekt szervezői negyedszer nyomhatták meg a startgombot a napokban. A hat céget és közel harminc hallgatót mozgósító projektfeladatok nyomán a szemeszter leforgása alatt kézzelfogható eredmények születnek.

Rendhagyó módon, járványbiztosan startolt el a IV. Hallgatói Innovációs Projekt (HIP) a Széchenyi István Egyetemen a napokban. Ebben a szemeszterben hat partnercég hét projektjén dolgoznak együtt a vállalkozások huszonnyolc hallgatóval és hét mentortanárral.

„A Hallgatói Innovációs Projekt Program win-win helyzetet eredményez, hiszen mind hallgatók, mind a mentoroktatók, mind a partnervállalkozások rendkívül sok tanulságot szűrhetnek le az őszi  akadémiai félév munkafolyamata során. Bízunk benne, hogy a vállalatok megismerik egyetemünket, illetve azokat a tehetséges hallgatókat, akiket a későbbiekben akár foglalkoztatni is tudnak, és bízunk abban is, hogy a következő hetekben oktatóink olyan együttműködési lehetőségeket fedeznek fel, amelyek nagyobb volumenű kutatás-fejlesztési projektekhez vezethetnek” – mutatott rá a HIP érdemeire dr. Dőry Tibor, a Menedzsment Campus Kompetenciaközpont vezetője, a projekt gesztora. A résztvevőknek szóló videóüzenetében egyúttal arra biztatta a hallgatókat, hogy tegyék bele a lehető legtöbb energiát a projektekbe, mert akkor ők is eredményre számíthatnak.

Dr. Komlósi László Imre professzor online köszöntőjében kiemelte, hogy a HIP során olyan projekteket valósítanak meg a csapatok, amelyeknek tényleges felhasználása lehetséges, vagy amelyeket a valóságban – mint többször kiderült – fel is használnak a cégek. „A Széchenyi István Egyetem számos hallgatója érzi annak szükségességét, hogy a kötelező oktatáson túl olyan csoportos szakmai tevekénységekhez kapcsolódjanak, amelyek során fejlődhetnek, tapasztalatot szerezhetnek a munka világából. A HIP ezt is nyújtja. Az elmúlt évek sikerei alapján mondhatjuk, hogy jó úton járunk, kezdeményezésünket tovább kell fejlesztenünk, életben kell tartanunk, hiszen a HIP-nek köszönhetően oktatóink és hallgatóink olyan tudásra tehetnek szert, amelyeket hasznosítani tudnak karrierjük, illetve a hosszú távú kutatásaik során.”

Frank Ágnes, a program koordinátora rámutatott, a negyedik HIP keretében alakult csapatok feladataiban hangsúlyosabb szerepet kapnak a műszaki tudományok. A két éve sikerrel szerveződő projektek sorát most a BaSys Kft. zenerajongóknak szóló portállal, a Dana Hungary Kft. CSR tevékenységének promotálásával, illetve új mezőgazdasági futóműgyártósor megtervezésével, a Safety Logistics Kft. az AX System a munkabiztonsági eszközök új generációjával, a Szintézis-Net Kft. piaci igények felmérésével, a Wiedenmann Kft. belső logisztikai fejlesztéssel, a WHC csoport egy HR-applikáció fejlesztésével teszi még színesebbé.

Széchenyi István Egyetem

Fotó: Horváth Márton
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 12:23
A KAVOSZ Zrt. közzétette, hogy az új Széchenyi MAX hitelek közül melyeket lehet már igényelni, és melyik bankok forgalmazzák azokat. Ezzel kezdetét veheti a kisvállalkozások rohama a szuperkedvezményes hitelekért.
2022. 08. 04., 09:17
Azt hiszem, kezdő munkavállalóként nincs fontosabb feladatunk, mint találni egy jó főnököt és tanulni tőle. Örülök, hogy nekem annak idején ez megadatott – mondta az Üzletemnek Jancsár Gergely, az SAP Közép-Kelet-Európai Régiójának fenntarthatósági vezetője.
2022-08-09 16:23:00
A Magyar Turisztikai Ügynökség MAGÁNSZÁLLÁSHELY KISOKOS címmel kiadványt állított össze, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson új magánszálláshely létesítéséhez. A füzet a kezdeti lépések bemutatása mellett a teljes körű tájékozódásban és a körültekintő döntéshozatalban is támogatja az új és leendő magánszálláshely-szolgáltatókat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS