Negyedszer startoltak el Győrben a hallgatói innovációs projektek

2020. 09. 23., 18:15

A győri Széchenyi István Egyetem egyik brandjének számító Hallgatói Innovációs Projekt szervezői negyedszer nyomhatták meg a startgombot a napokban. A hat céget és közel harminc hallgatót mozgósító projektfeladatok nyomán a szemeszter leforgása alatt kézzelfogható eredmények születnek.

Rendhagyó módon, járványbiztosan startolt el a IV. Hallgatói Innovációs Projekt (HIP) a Széchenyi István Egyetemen a napokban. Ebben a szemeszterben hat partnercég hét projektjén dolgoznak együtt a vállalkozások huszonnyolc hallgatóval és hét mentortanárral.

„A Hallgatói Innovációs Projekt Program win-win helyzetet eredményez, hiszen mind hallgatók, mind a mentoroktatók, mind a partnervállalkozások rendkívül sok tanulságot szűrhetnek le az őszi  akadémiai félév munkafolyamata során. Bízunk benne, hogy a vállalatok megismerik egyetemünket, illetve azokat a tehetséges hallgatókat, akiket a későbbiekben akár foglalkoztatni is tudnak, és bízunk abban is, hogy a következő hetekben oktatóink olyan együttműködési lehetőségeket fedeznek fel, amelyek nagyobb volumenű kutatás-fejlesztési projektekhez vezethetnek” – mutatott rá a HIP érdemeire dr. Dőry Tibor, a Menedzsment Campus Kompetenciaközpont vezetője, a projekt gesztora. A résztvevőknek szóló videóüzenetében egyúttal arra biztatta a hallgatókat, hogy tegyék bele a lehető legtöbb energiát a projektekbe, mert akkor ők is eredményre számíthatnak.

Dr. Komlósi László Imre professzor online köszöntőjében kiemelte, hogy a HIP során olyan projekteket valósítanak meg a csapatok, amelyeknek tényleges felhasználása lehetséges, vagy amelyeket a valóságban – mint többször kiderült – fel is használnak a cégek. „A Széchenyi István Egyetem számos hallgatója érzi annak szükségességét, hogy a kötelező oktatáson túl olyan csoportos szakmai tevekénységekhez kapcsolódjanak, amelyek során fejlődhetnek, tapasztalatot szerezhetnek a munka világából. A HIP ezt is nyújtja. Az elmúlt évek sikerei alapján mondhatjuk, hogy jó úton járunk, kezdeményezésünket tovább kell fejlesztenünk, életben kell tartanunk, hiszen a HIP-nek köszönhetően oktatóink és hallgatóink olyan tudásra tehetnek szert, amelyeket hasznosítani tudnak karrierjük, illetve a hosszú távú kutatásaik során.”

Frank Ágnes, a program koordinátora rámutatott, a negyedik HIP keretében alakult csapatok feladataiban hangsúlyosabb szerepet kapnak a műszaki tudományok. A két éve sikerrel szerveződő projektek sorát most a BaSys Kft. zenerajongóknak szóló portállal, a Dana Hungary Kft. CSR tevékenységének promotálásával, illetve új mezőgazdasági futóműgyártósor megtervezésével, a Safety Logistics Kft. az AX System a munkabiztonsági eszközök új generációjával, a Szintézis-Net Kft. piaci igények felmérésével, a Wiedenmann Kft. belső logisztikai fejlesztéssel, a WHC csoport egy HR-applikáció fejlesztésével teszi még színesebbé.

Széchenyi István Egyetem

Fotó: Horváth Márton
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS