Megújítja együttműködési megállapodását az MKIK, az EXIMBANK és a MEHIB

2019. 09. 15., 11:45

A magyar export ösztönzése, a vállalkozások exporttevékenységének megalapozása és bővülése érdekében, valamint a külgazdasági feltételrendszer javítása és a külkereskedelmi forgalom lebonyolításának biztonságosabbá tétele érdekében megújította háromoldalú együttműködési megállapodását a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a Magyar Export-Import Bank Zrt. (EXIMBANK) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB).

A dokumentumot Dunai Péter, az MKIK főtitkára, Szőcs Gábor, az EXIM igazgatója és Szabó István Attila, az EXIM üzleti vezérigazgató-helyettese írta alá 2019. szeptember 13-án, Budapesten.

A 2013 decemberében kötött megállapodás megújítása azért vált indokolttá, mert egyrészt az EXIM intézménypáros az elmúlt évtizedben számos új termékkel lépett piacra, másrészt folyamatosan változik az együttműködő felek szabályozási környezete. Ezen új feltételeket rögzítették a résztvevő intézmények.

Az EXIM missziója a magyar export támogatása, melyhez költségvetési forrásokat használ fel, így kiemelten fontos számukra, hogy finanszírozásra, biztosításra és garancia nyújtására csak a jogszabályban rögzített magyar tartalom mellett kerüljön sor. Az együttműködés legfontosabb része, hogy a magyar származás igazolását a kereskedelmi és iparkamarák adják ki.

Az együttműködés keretében az MKIK és a területi kamarák az EXIM vidéki hálózatával közösen egyebek mellett elősegítik a kis- és középvállalkozások információval történő ellátását az EXIM tevékenységére vonatkozóan. Mindezek mellett az MKIK, az EXIMBANK és a MEHIB kölcsönösen tájékoztatja egymást a külkereskedelmet, valamint a vállalkozásokat érintő tevékenységeik eredményeiről, továbbá olyan közös oktatási projekteket szerveznek, mint például az Országos Vállalkozói Mentorprogrammal kötött megállapodás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 05. 20., 09:12
Újfajta szemlélettel kell a logisztikai iparág problémáit megoldani. Az új idők új megoldásokat követelnek, ennek mi is a részesei vagyunk – mondta az Üzletemnek Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Trans ügyvezetője, pénzügyi és szakmai vezetője.
2022-05-21 13:36:30
Javult a magyarok jövedelmi helyzete az idei első negyedévben a járvány legsúlyosabb időszakához képest, a kedvezőbb összkép ellenére azért sokan vannak, akik még hátrányban vannak, derül ki a K&H biztos jövő index – negyedéves rendszerességgel készülő – reprezentatív felméréséből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS