Már 100 ezer felhasználó tért át az elektronikus hulladékszámlára

2021. 11. 15., 18:45

Sokan éltek már az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) által kínált lehetőséggel, hogy hulladékszámlájukat elektronikus formában, online kezelhessék. Idén novemberig országos szinten már 100 ezer felhasználó váltotta fel a papíralapú számláját elektronikusra, amely kényelmesebb és gyorsabb megoldást kínál, miközben a hulladéktermelés csökkentését is szolgálja.

A megváltozott fizetési szokásokat figyelembe véve, az NHKV ügyfelek 2021. június 1-től az ország teljes területén választhatják az elektronikus fizetési lehetőséget is számlájuk rendezésére. Az ingyenes szolgáltatásnak köszönhetően gyorsan és egyszerűen, online rendezhetik a számlájukat. Az elektronikus formában készült hulladékszámlák a Díjnetenkeresztül bármikor megtekinthetők és letölthetők, így azok átláthatóak, könnyen követhetőek.

A rendszer használata ingyenes, így nem jelent plusz költséget, ha valaki a kényelmes, online fizetést választja. A számlákat azonnal be lehet fizetni bankkártyával, okostelefonnal (iCsekk applikációval), egyedi átutalás útján, csoportos beszedési megbízással, valamint internetbankon (CIB) keresztül is.

„Az elmúlt évben több területen is jelentős előrelépést tettünk, amelyek mindegyike a szolgáltatásunk fejlesztését és az ügyfélelégedettség növelését szolgálja. Az egyik ilyen kezdeményezésünk az e-számla bevezetése, amelyet nagy lelkesedéssel fogadtak ügyfeleink. Ezt mutatja, hogy már 100.000-en tértek át az online számlafizetésre” – mondta Vásárhelyi Tibor, az NHKV Zrt. vezérigazgatója. 

Nem termel hulladékot a hulladékszámla

„A vállalati stratégiánk fontos része a hulladékcsökkentési kezdeményezések támogatása, amelyből mi magunk is kivesszük a részünket többek között az e-számla lehetőség bevezetésével” – tette hozzá Vásárhelyi Tibor. A papírmentes elektronikus számla és az online fizetés használatával jelentősen csökkenthető a környezetterhelés, hiszen nem képződik hulladék és a károsanyag-kibocsátás is visszaesik, így nem termel hulladékot a hulladékszámla.

Az NHKV Zrt. által bevezetett megoldásnak köszönhetően a hulladékszámlát tehát bárki fizetheti online. Ehhez szükség van egy saját Díjnet fiókra, ahol a szolgáltatók közül hozzá kell rendelni a saját felülethez az NHKV-t, és a következő számla így már automatikusan online fog érkezni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-08 12:41:03
A lakásbiztosítások kiemelt szerepet kapnak a nyár elején gyakran előforduló viharok és az azok okozta károk miatt – közölte a Netrisk.hu. Ha régen, akár 5 évvel vagy korábban kötött lakásbiztosításról van szó, érdemes megnézni, milyen értékű az ingatlan.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS