Már 100 ezer felhasználó tért át az elektronikus hulladékszámlára

2021. 11. 15., 18:45

Sokan éltek már az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) által kínált lehetőséggel, hogy hulladékszámlájukat elektronikus formában, online kezelhessék. Idén novemberig országos szinten már 100 ezer felhasználó váltotta fel a papíralapú számláját elektronikusra, amely kényelmesebb és gyorsabb megoldást kínál, miközben a hulladéktermelés csökkentését is szolgálja.

A megváltozott fizetési szokásokat figyelembe véve, az NHKV ügyfelek 2021. június 1-től az ország teljes területén választhatják az elektronikus fizetési lehetőséget is számlájuk rendezésére. Az ingyenes szolgáltatásnak köszönhetően gyorsan és egyszerűen, online rendezhetik a számlájukat. Az elektronikus formában készült hulladékszámlák a Díjnetenkeresztül bármikor megtekinthetők és letölthetők, így azok átláthatóak, könnyen követhetőek.

A rendszer használata ingyenes, így nem jelent plusz költséget, ha valaki a kényelmes, online fizetést választja. A számlákat azonnal be lehet fizetni bankkártyával, okostelefonnal (iCsekk applikációval), egyedi átutalás útján, csoportos beszedési megbízással, valamint internetbankon (CIB) keresztül is.

„Az elmúlt évben több területen is jelentős előrelépést tettünk, amelyek mindegyike a szolgáltatásunk fejlesztését és az ügyfélelégedettség növelését szolgálja. Az egyik ilyen kezdeményezésünk az e-számla bevezetése, amelyet nagy lelkesedéssel fogadtak ügyfeleink. Ezt mutatja, hogy már 100.000-en tértek át az online számlafizetésre” – mondta Vásárhelyi Tibor, az NHKV Zrt. vezérigazgatója. 

Nem termel hulladékot a hulladékszámla

„A vállalati stratégiánk fontos része a hulladékcsökkentési kezdeményezések támogatása, amelyből mi magunk is kivesszük a részünket többek között az e-számla lehetőség bevezetésével” – tette hozzá Vásárhelyi Tibor. A papírmentes elektronikus számla és az online fizetés használatával jelentősen csökkenthető a környezetterhelés, hiszen nem képződik hulladék és a károsanyag-kibocsátás is visszaesik, így nem termel hulladékot a hulladékszámla.

Az NHKV Zrt. által bevezetett megoldásnak köszönhetően a hulladékszámlát tehát bárki fizetheti online. Ehhez szükség van egy saját Díjnet fiókra, ahol a szolgáltatók közül hozzá kell rendelni a saját felülethez az NHKV-t, és a következő számla így már automatikusan online fog érkezni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS