Majdnem 300 tonna élelmiszerrel szereztek örömöt

2018. 12. 20., 15:00

Több mint 284 tonna élelmiszer gyűlt össze a 22. alkalommal megszervezett Adni Öröm! akcióban. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR karácsonyi gyűjtésének eredményeképpen több mint 30 ezer ajándékcsomag jut el nehéz sorsú emberekhez az ünnep előtt.

December 13-18. között országszerte 133 SPAR és 32 INTERSPAR áruházban tartott az Adni Öröm! akció. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR jótékonyságiakciójának hat napja alatt több mint 284 tonna élelmiszert gyűjtött össze a civil szervezet csaknem háromezer önkéntese.

Annak érdekében, hogy a nehéz sorsú embereknek leginkább megfelelő élelmiszerek kerüljenek az önkéntesekhez, a gyűjtés szervezői összeállították az Ország Bevásárlólistáját. A listát a vásárlók megtalálhatták többek között számos köztéri reklámhordozón, mi például elég sokszor láttuk a metrók mozgólépcsője mellett.

Az Ország Bevásárlólistáját a Batthyány téri SPAR szupermarketben állították fel, és az adománygyűjtés időszaka alatt több százan vették igénybe a lista nyújtotta útmutatást, valamint osztották meg a közösségi médiában a felhívást.

 „Örvendetes módon vásárlóink ebben az évben is nagy önzetlenségről tettek tanúbizonyságot. A bevásárlólistán szereplő tételek közül nagy mennyiségben adtak át tésztát, konzerveket, rizst, kekszeket, lisztet, cukrot és étolajat az önkénteseknek. Ezek a tartós élelmiszerek hatalmas segítséget jelentenek a nélkülözők számára a mindennapokban” – hangsúlyozta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

„Az összegyűlt adományból összeállított több mint 30 ezer élelmiszercsomagot munkatársaink személyesen adják át még karácsony előtt a rászoruló családoknak, egyedülálló, beteg időseknek, fogyatékkal élő és hajléktalan embereknek” – tette hozzá Romhány Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

A szervezők az Adni Öröm! akcióban hagyományosan arra is felhívták a vásárlók figyelmet, hogy nemcsak karácsonykor, hanem az év minden napján lehetőségük nyílik a pénztáraknál megvásárolható Máltai adománykártyák segítségével támogatást adni a legszegényebb családokban felnövekvő gyermekek számára.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS