Kovács Patrik képviselte a VOSZ-t a római B20-as tanácskozáson

2021. 10. 28., 10:30

Egyedüli magyar résztvevőként vett részt a VOSZ képviseletében dr. Kovács Patrik a Vállalkozók és Munkáltatok Országos Szövetségének társelnöke a Business 20 gazdasági csúcson Rómában, októberben, ahol mindössze 200 üzletember lehetett jelen a G20 országokból.

A G20 a világ tizenkilenc legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő szervezet, mely 1999 óta létezik és olyan fontos témákkal foglalkozik, mint a nemzetközi pénzügyi stabilitás, az éghajlatváltozás, a munkaerőpiac és a foglalkoztatás vagy épp a fenntartható fejlődés – olvasható a VOSZ honlapján.

Az esemény az elmúlt években a világ egyik legfontosabb éves politikai egyeztető fórumává vált, hiszen a G20 országok termelik a globális GDP 85 százalékát, a Co2 kibocsájtás 80 százalékát, a globális kereskedelmi kapcsolatok 75 százalékát, emellett a világ lakosságának 60 százaléka lakik ezekben az országokban. 

 A G20 (Global 20) csúcsot a B20 (Business 20) csúcs készíti elő, mely egy éves munkafolyamat során a nemzetközi üzleti élet legmeghatározóbb szereplőinek személyes közreműködésével ajánláscsomagokat fogalmaz meg a G20 politikai vezetőinek számára. 

Az G20 idei szervezője Olaszország volt, a B20 munkájának koordinálását a VOSZ olasz partnerszervezete a Confindustria látta el.   

A szűkkörű hibrid konferencián a Business at OECD (BIAC) részéről részt vett Rick Johnston, a BIAC újonnan választott elnöke is, aki egy kerekasztal-beszélgetés résztvevőjeként osztotta meg vízióját a közös munkáról, mivel a BIAC fontos szakértői és koordinátori szereppel bír a B20 életében, e speciális munkának pedig immár két éve részese a VOSZ is dr. Kovás Patrik személyén keresztül, aki a BIAC KKV és Vállalkozási Bizottságát elnököli. 

A Business 20 római eseményén előadást tartott több miniszter, Nobel Díjas és globális cég felsővezetője mellett, Jeff Bezos az Amazon tulajdonosa, Matthias Cormann az OECD Főtitkára, a WTO főigazgatója és több ENSZ Szakosított szervezet vezetője. 

A konferencián bemutatták a B20 munkacsoportjainak legfontosabb ajánlásait, amelynek középpontjában a digitális technológiák és a klímaváltozás áll. Az összes előadó és globális vezető kiemelten beszélt a globális klímaváltozás hatásairól, mivel a hőmérséklet 2,7C fokkal emelkedik, amit a katasztrófa elkerülése érdekében 1C fok alatt kellene tartani. Az egész világ, így a kormányok és vállalkozói szektor képviselői is felismerték, hogy mindannyiunk közös érdeke a világ zöldítése, a klímaválság elkerülése és a megújuló energiaforrások minél szélesebb körű használata.  

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS