Kovács Patrik képviselte a VOSZ-t a római B20-as tanácskozáson

2021. 10. 28., 10:30

Egyedüli magyar résztvevőként vett részt a VOSZ képviseletében dr. Kovács Patrik a Vállalkozók és Munkáltatok Országos Szövetségének társelnöke a Business 20 gazdasági csúcson Rómában, októberben, ahol mindössze 200 üzletember lehetett jelen a G20 országokból.

A G20 a világ tizenkilenc legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő szervezet, mely 1999 óta létezik és olyan fontos témákkal foglalkozik, mint a nemzetközi pénzügyi stabilitás, az éghajlatváltozás, a munkaerőpiac és a foglalkoztatás vagy épp a fenntartható fejlődés – olvasható a VOSZ honlapján.

Az esemény az elmúlt években a világ egyik legfontosabb éves politikai egyeztető fórumává vált, hiszen a G20 országok termelik a globális GDP 85 százalékát, a Co2 kibocsájtás 80 százalékát, a globális kereskedelmi kapcsolatok 75 százalékát, emellett a világ lakosságának 60 százaléka lakik ezekben az országokban. 

 A G20 (Global 20) csúcsot a B20 (Business 20) csúcs készíti elő, mely egy éves munkafolyamat során a nemzetközi üzleti élet legmeghatározóbb szereplőinek személyes közreműködésével ajánláscsomagokat fogalmaz meg a G20 politikai vezetőinek számára. 

Az G20 idei szervezője Olaszország volt, a B20 munkájának koordinálását a VOSZ olasz partnerszervezete a Confindustria látta el.   

A szűkkörű hibrid konferencián a Business at OECD (BIAC) részéről részt vett Rick Johnston, a BIAC újonnan választott elnöke is, aki egy kerekasztal-beszélgetés résztvevőjeként osztotta meg vízióját a közös munkáról, mivel a BIAC fontos szakértői és koordinátori szereppel bír a B20 életében, e speciális munkának pedig immár két éve részese a VOSZ is dr. Kovás Patrik személyén keresztül, aki a BIAC KKV és Vállalkozási Bizottságát elnököli. 

A Business 20 római eseményén előadást tartott több miniszter, Nobel Díjas és globális cég felsővezetője mellett, Jeff Bezos az Amazon tulajdonosa, Matthias Cormann az OECD Főtitkára, a WTO főigazgatója és több ENSZ Szakosított szervezet vezetője. 

A konferencián bemutatták a B20 munkacsoportjainak legfontosabb ajánlásait, amelynek középpontjában a digitális technológiák és a klímaváltozás áll. Az összes előadó és globális vezető kiemelten beszélt a globális klímaváltozás hatásairól, mivel a hőmérséklet 2,7C fokkal emelkedik, amit a katasztrófa elkerülése érdekében 1C fok alatt kellene tartani. Az egész világ, így a kormányok és vállalkozói szektor képviselői is felismerték, hogy mindannyiunk közös érdeke a világ zöldítése, a klímaválság elkerülése és a megújuló energiaforrások minél szélesebb körű használata.  

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 06. 28., 09:27
A KSH–ingatlan.com-lakbérindex legissebb adatai szerint 2022 májusában az előző hónaphoz képest országosan 2,6, Budapesten 2,5 százalékkal nőttek a lakbérek; a kínálati díjak országosan és Budapesten egyaránt 21 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakának szintjét.
2022. 06. 29., 11:27
Előrehozott keresletet generált az mkkv-szektor finanszírozásában a rendkívül kedvező feltételekkel kínált Széchenyi GO konstrukciók kivezetése. Az első félévben tapasztalt roham miatt átmenetileg csökkenhet a kereslet a hitelek iránt. Az Erste Bank várakozása szerint azonban a júliusban induló Széchényi MAX program kedvező alternatívát nyújt a vállalkozások számára, így a negyedik negyedévtől már visszarendeződésre lehet számítani.
2022-06-29 17:40:43
Az idei fő újdonság, hogy külön díjazzák a bisztró és a büfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, mivel ebben a kategóriában is egyre erősebb a balatoni kínálat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerőpiacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Az idei fő újdonság, hogy külön díjazzák a bisztró és a büfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, mivel ebben a kategóriában is egyre erősebb a balatoni kínálat.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS