Kovács Patrik képviselte a VOSZ-t a római B20-as tanácskozáson

2021. 10. 28., 10:30

Egyedüli magyar résztvevőként vett részt a VOSZ képviseletében dr. Kovács Patrik a Vállalkozók és Munkáltatok Országos Szövetségének társelnöke a Business 20 gazdasági csúcson Rómában, októberben, ahol mindössze 200 üzletember lehetett jelen a G20 országokból.

A G20 a világ tizenkilenc legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő szervezet, mely 1999 óta létezik és olyan fontos témákkal foglalkozik, mint a nemzetközi pénzügyi stabilitás, az éghajlatváltozás, a munkaerőpiac és a foglalkoztatás vagy épp a fenntartható fejlődés – olvasható a VOSZ honlapján.

Az esemény az elmúlt években a világ egyik legfontosabb éves politikai egyeztető fórumává vált, hiszen a G20 országok termelik a globális GDP 85 százalékát, a Co2 kibocsájtás 80 százalékát, a globális kereskedelmi kapcsolatok 75 százalékát, emellett a világ lakosságának 60 százaléka lakik ezekben az országokban. 

 A G20 (Global 20) csúcsot a B20 (Business 20) csúcs készíti elő, mely egy éves munkafolyamat során a nemzetközi üzleti élet legmeghatározóbb szereplőinek személyes közreműködésével ajánláscsomagokat fogalmaz meg a G20 politikai vezetőinek számára. 

Az G20 idei szervezője Olaszország volt, a B20 munkájának koordinálását a VOSZ olasz partnerszervezete a Confindustria látta el.   

A szűkkörű hibrid konferencián a Business at OECD (BIAC) részéről részt vett Rick Johnston, a BIAC újonnan választott elnöke is, aki egy kerekasztal-beszélgetés résztvevőjeként osztotta meg vízióját a közös munkáról, mivel a BIAC fontos szakértői és koordinátori szereppel bír a B20 életében, e speciális munkának pedig immár két éve részese a VOSZ is dr. Kovás Patrik személyén keresztül, aki a BIAC KKV és Vállalkozási Bizottságát elnököli. 

A Business 20 római eseményén előadást tartott több miniszter, Nobel Díjas és globális cég felsővezetője mellett, Jeff Bezos az Amazon tulajdonosa, Matthias Cormann az OECD Főtitkára, a WTO főigazgatója és több ENSZ Szakosított szervezet vezetője. 

A konferencián bemutatták a B20 munkacsoportjainak legfontosabb ajánlásait, amelynek középpontjában a digitális technológiák és a klímaváltozás áll. Az összes előadó és globális vezető kiemelten beszélt a globális klímaváltozás hatásairól, mivel a hőmérséklet 2,7C fokkal emelkedik, amit a katasztrófa elkerülése érdekében 1C fok alatt kellene tartani. Az egész világ, így a kormányok és vállalkozói szektor képviselői is felismerték, hogy mindannyiunk közös érdeke a világ zöldítése, a klímaválság elkerülése és a megújuló energiaforrások minél szélesebb körű használata.  

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS