Kovács Patrik képviselte a VOSZ-t a római B20-as tanácskozáson

2021. 10. 28., 10:30

Egyedüli magyar résztvevőként vett részt a VOSZ képviseletében dr. Kovács Patrik a Vállalkozók és Munkáltatok Országos Szövetségének társelnöke a Business 20 gazdasági csúcson Rómában, októberben, ahol mindössze 200 üzletember lehetett jelen a G20 országokból.

A G20 a világ tizenkilenc legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő szervezet, mely 1999 óta létezik és olyan fontos témákkal foglalkozik, mint a nemzetközi pénzügyi stabilitás, az éghajlatváltozás, a munkaerőpiac és a foglalkoztatás vagy épp a fenntartható fejlődés – olvasható a VOSZ honlapján.

Az esemény az elmúlt években a világ egyik legfontosabb éves politikai egyeztető fórumává vált, hiszen a G20 országok termelik a globális GDP 85 százalékát, a Co2 kibocsájtás 80 százalékát, a globális kereskedelmi kapcsolatok 75 százalékát, emellett a világ lakosságának 60 százaléka lakik ezekben az országokban. 

 A G20 (Global 20) csúcsot a B20 (Business 20) csúcs készíti elő, mely egy éves munkafolyamat során a nemzetközi üzleti élet legmeghatározóbb szereplőinek személyes közreműködésével ajánláscsomagokat fogalmaz meg a G20 politikai vezetőinek számára. 

Az G20 idei szervezője Olaszország volt, a B20 munkájának koordinálását a VOSZ olasz partnerszervezete a Confindustria látta el.   

A szűkkörű hibrid konferencián a Business at OECD (BIAC) részéről részt vett Rick Johnston, a BIAC újonnan választott elnöke is, aki egy kerekasztal-beszélgetés résztvevőjeként osztotta meg vízióját a közös munkáról, mivel a BIAC fontos szakértői és koordinátori szereppel bír a B20 életében, e speciális munkának pedig immár két éve részese a VOSZ is dr. Kovás Patrik személyén keresztül, aki a BIAC KKV és Vállalkozási Bizottságát elnököli. 

A Business 20 római eseményén előadást tartott több miniszter, Nobel Díjas és globális cég felsővezetője mellett, Jeff Bezos az Amazon tulajdonosa, Matthias Cormann az OECD Főtitkára, a WTO főigazgatója és több ENSZ Szakosított szervezet vezetője. 

A konferencián bemutatták a B20 munkacsoportjainak legfontosabb ajánlásait, amelynek középpontjában a digitális technológiák és a klímaváltozás áll. Az összes előadó és globális vezető kiemelten beszélt a globális klímaváltozás hatásairól, mivel a hőmérséklet 2,7C fokkal emelkedik, amit a katasztrófa elkerülése érdekében 1C fok alatt kellene tartani. Az egész világ, így a kormányok és vállalkozói szektor képviselői is felismerték, hogy mindannyiunk közös érdeke a világ zöldítése, a klímaválság elkerülése és a megújuló energiaforrások minél szélesebb körű használata.  

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS