Kit keresnek fel a NAV revizorai? – Itt az 52. heti lista

2019. 12. 23., 08:01

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a december 23-án kezdődő 52. héten.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az V. kerületben ellenőrzik a vendéglátóknál és kereskedőknél a foglalkoztatottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást és az online pénztárgépek használatát.

Az igazgatóság munkatársai 2019. november második felétől az év végéig ellenőrzik a vásárokon, piacokon, kitelepüléseken és a bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítókat, vendéglátókat és szolgáltatókat. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. december 16. és 31. között Budapest belvárosában – elsősorban a IX. és XI. kerületekben – ellenőrzik a kiemelt turisztikai forgalmat bonyolító vendéglátóhelyeket éttermeket, pubokat, bisztrókat, szórakozóhelyeket:.

Az ellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.​

Kelet-Budapest

A NAV Kelet budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. december 17. és 31. között Budapest VI.-VII. kerületeiben ellenőrzik a szórakozó- és vendéglátóhelyeket. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket egész évben. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai december 23. és 29. között

  • Siklóson és
  • Pécsett

ellenőrzik az ünnepi időszakhoz köthető termékeket árusítókat. Az üzletekben és az ideiglenes kitelepüléseken az online pénztárgép használatát, a számla- és nyugtaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei december 16. és 23. között a hús-, zöldség-, gyümölcs- és fenyőfa-árusoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november 30. és december 24. között az adventi vásárokat és a piacokat ellenőrzik

  • Győrben,
  • Sopronban és
  • Mosonmagyaróváron.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. december 23. és 31. között:

  • december 23. hétfő: Debrecen
  • december 30. hétfő: Debrecen
  • december 31. kedd: Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik. Emellett figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának vizsgálatára is. A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. decemberben a megyei adventi vásárokon, piacokon, az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítóknál a társhatóságokkal párhuzamosan ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. decemberben ellenőrzik a piacokon, kistelepüléseken és a bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítókat és szolgáltatókat.

Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. december 2. és 23. között az üzletekben, piacokon, kitelepüléseken és az adventi vásárokon az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítókat, vendéglátókat és szolgáltatókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. december 30. és 31. között helyszíni ellenőrzéseket tervez Nógrád megye területén.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják a petárda-, tűzijáték-, és egyéb pirotechnikai eszközöket árusítóknál. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Az igazgatóság a 2019. december 2. és 31. közötti időszakban a pirotechnikai eszköz, az édesség, a szaloncukor, a játék, az illatszer, a fenyőfa árusokat ellenőrzi a forgalmas rendezvényeken, a téli időszakhoz kötődő eseményeken, vásárokon.

A revizorok főként a nyugta-, és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét ellenőrzik.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november 25-től a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepekhez köthető vendéglátókat és szezonális termékeket árusítókat ellenőrzik.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága december 1. és 31. között ellenőrzi a fenyőfaárusokat, az édességgel és kézműves termékekkel kereskedőket. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését.

Folyamatos lesz a revizori jelenlét az alábbi területeken: állandó piacok, vásárok; adventi vásárok; alkalmi kitelepülések.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítókat (játék, ajándék, édesség, fenyőfa, hús és hal) ellenőrzik a megye egész területén. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését vizsgálják.

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. december hónapban ellenőrzik a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó szezonális termékeket árusítókat az adventi vásárokban, üzletekben, piacokon.

A NAV ellenőrei elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az on-line pénztárgépek használatát, az áruk eredetét vizsgálják. A helyszíni ellenőrzések tapasztalatai alapján indokolt esetben forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. december 2. és 23. között ellenőrzik a piacokon, adventi vásárokban, alkalmi kitelepüléseken értékesítőket, de revizori figyelemre számíthatnak a szezonális termékeket értékesítők, az édesség- és ajándékárusok, valamint a fenyőfa-kereskedők. A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

Ellenőrzések december 4. és 24. között Zala megyében

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. december 4. és 24. között a webáruházakat, interneten árusítókat ellenőrzik. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást vizsgálják.

Az igazgatóság munkatársai 2019. december 24-ig az adventi vásárokat és a piacokat is ellenőrzik. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését vizsgálják.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21. óta kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS