Kit keresnek fel a NAV revizorai? – Itt az 50. heti lista

2019. 12. 09., 08:01

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a december 9-én kezdődő 50. héten.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november második felétől az év végéig ellenőrzik a vásárokon, piacokon, kitelepüléseken és a bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítókat, vendéglátókat és szolgáltatókat. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november 25. és december 23. között Budapesten ellenőrzik a vendéglátóhelyeket, továbbá a karácsonyi ünnepekhez köthető szezonális termékeket értékesítőket kitelepüléseken, piacokon, vásárcsarnokokban és bevásárlóközpontokban.

Az ellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága decemberben az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • december 9. hétfő: Madaras
 • december 11. szerda: Kiskunhalas
 • december 12. csütörtök: Kiskunfélegyháza, Kecel
 • december 14. szombat: Kecskemét

A revizorok a vásárokon, piacokon, kitelepüléseken és a bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális termékeket fenyőfa, karácsonyi dísz, szaloncukor, játék: árusítóknál, vendéglátóknál és szolgáltatóknál végeznek ellenőrzést. Az ellenőrök a szabályos számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A pénztárgépekben rögzített adatok alapján a revizorok folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását, így a vásárlások ellenértékét nem szabályszerűen rögzítő adózók újabb ellenőrzésre forgalomszámlálásra: számíthatnak.

Az igazgatóság munkatársai egész évben kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Békés megye

2019. december 9. és 13. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szaloncukor, édesség, karácsonyi ajándék kereskedőket ellenőriznek a megye piacain, valamint a Csaba Center bevásárlóközpontban. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. december 11. és 14. között Borsod megye területén fokozottan ellenőrzik a fenyőfát, karácsonyi díszeket és egyéb adventi termékeket árusítóknál a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei december 9. és 14. között az adventi vásárokban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november 30. és december 24. között az adventi vásárokat és a piacokat ellenőrzik Győrben, Sopronban és Mosonmagyaróváron. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. december 9. és 14. között:

 • december 9. hétfő: Debrecen, Kaba
 • december 10. kedd: Debrecen, Hajdúböszörmény
 • december 11. szerda: Debrecen, Polgár
 • december 12. csütörtök: Debrecen, Berettyóújfalu
 • december 13. péntek: Debrecen
 • december 14. szombat: Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik. Emellett figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának vizsgálatára is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 50. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • december 9. hétfő: Szilvásvárad
 • december 10. kedd: Füzesabony
 • december 11. szerda: Hatvan
 • december 12. csütörtök: Kerecsend
 • december 13. péntek: Kompolt
 • december 14. szombat: Eger

A NAV munkatársai ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Az igazgatóság munkatársai 2019. decemberben emellett a megyei adventi vásárokon, piacokon, az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítóknál a társhatóságokkal párhuzamosan ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. decemberben ellenőrzik a piacokon, kistelepüléseken és a bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítókat és szolgáltatókat.

Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. december 2. és 23. között az üzletekben, piacokon, kitelepüléseken és az adventi vásárokon az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítókat, vendéglátókat és szolgáltatókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. december 2. és 31. közötti időszakban a pirotechnikai eszköz, az édesség, a szaloncukor, a játék, az illatszer, a fenyőfa árusokat ellenőrzi a forgalmas rendezvényeken, a téli időszakhoz kötődő eseményeken, vásárokon.

A revizorok főként a nyugta-, és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét ellenőrzik.

Az igazgatóság 2019. december 9. és 14. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • december 9. hétfő: Bátonyterenye és környéke
 • december 10. kedd: Rétság és környéke
 • december 11. szerda: Balassagyarmat és környéke
 • december 12. csütörtök: Pásztó és környéke
 • december 13. péntek: Salgótarján és környéke
 • december 14. szombat: Szécsény és környéke

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják a játék- és illatszer-kiskereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november 25-től a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepekhez köthető vendéglátókat és szezonális termékeket árusítókat ellenőrzik.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága december 1. és 31. között ellenőrzi a fenyőfaárusokat, az édességgel és kézműves termékekkel kereskedőket. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését.

Folyamatos lesz a revizori jelenlét az alábbi területeken:

 • állandó piacok, vásárok,
 • adventi vásárok, alkalmi kitelepülések.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 50. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • december 9. hétfő: Kemecse, Nyírbogdány
 • december 10. kedd: Nyírbátor, Nyírgyulaj
 • december 11. szerda: Apagy, Nyírtét
 • december 12. csütörtök: Tiszavasvári, Nagycserkesz
 • december 13. péntek: Újfehértó
 • december 14. szombat: Nyíregyháza

A fenti helyszíneken túl hét közben Nyíregyháza piacterein, közterületein, míg szombaton a megye egyéb településeinek közterületein, piacain ellenőrzik a kereskedőket. A revizorok kiemelt figyelmet fordítanak a megnövekedett forgalmú kereskedők, vendéglátók és a fenyőfa árusok ellenőrzésére.

A NAV munkatársai továbbra is ellenőrzik a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben az ünnepekhez köthető szezonális termékeket árusítókat (játék, ajándék, édesség, fenyőfa, hús és hal) ellenőrzik a megye egész területén. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését vizsgálják.

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. december hónapban ellenőrzik a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó szezonális termékeket árusítókat az adventi vásárokban, üzletekben, piacokon.

A NAV ellenőrei elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, az áruk eredetét vizsgálják. A helyszíni ellenőrzések tapasztalatai alapján indokolt esetben forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. december 2. és 23. között ellenőrzik a piacokon, adventi vásárokban, alkalmi kitelepüléseken értékesítőket, de revizori figyelemre számíthatnak a szezonális termékeket értékesítők, az édesség- és ajándékárusok, valamint a fenyőfa-kereskedők. A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. december 4. és 24. között a webáruházakat, interneten árusítókat ellenőrzik. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást vizsgálják.

Az igazgatóság munkatársai 2019. november 30. és december 24. között az adventi vásárokat és a piacokat ellenőrzik. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését vizsgálják.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21. óta kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS