Kit keresnek fel a NAV revizorai? – Itt az 5. heti lista

2020. 01. 27., 08:31

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a január 27-én kezdődő 5. héten.

Észak-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február közepéig ellenőrzik a sport-, szórakoztató és szabadidős szolgáltatókat. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatával kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 30-án, csütörtökön a Nyírpalotai piacon és vásárcsarnokban (1156 Budapest, Nyírpalota u. 52.), a Bosnyák téri piacon és vásárcsarnokban (1147 Budapest, XIV. Csömöri út 9-11.) és az Ázsia Centerben (1152 Budapest, XV. Szentmihályi út 167.) ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai egész évben ellenőrzik a vendéglátókat (éttermi vendéglátás, italszolgáltatás). Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai január 27. és február 2. között is folytatják a takarítók ellenőrzését a megyeszékhely oktatási és egészségügyi intézményeiben.

A héten Pécsett, Mohácson, Komlón, Villányban, Siklóson és Szászváron, a vendéglátóhelyeken, a szőlőbor-termelőknél, valamint a gépjárműalkatrész-kiskereskedőknél vizsgálják a revizorok az online pénztárgépek használatát, a számla- és nyugtaadást, és a szabályos foglalkoztatást.

A hivatal munkatársai továbbra is ellenőrzik a megye építkezésein az alkalmazottak foglalkoztatását.

Békés megye

2020. január 29-én a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai Békéscsabán a Rózsakert Piac és a Vásárcsarnok területén ellenőriznek. A revizorok a foglalkoztatottak bejelentése mellett a nyugta- és számlaadást vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei január 24. és 31. között az informatikai- és mobiltelefon-szaküzletekben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2020. január 27. és 31. között:

 • január 27. hétfő: Debrecen, Földes, Biharnagybajom
 • január 28. kedd: Debrecen, Tiszacsege
 • január 29. szerda: Debrecen, Komádi
 • január 30. csütörtök: Debrecen, Csökmő
 • január 31. péntek: Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik. Emellett figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának vizsgálatára is.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. januárban ellenőrzik az edzőtermeket, az étrend-kiegészítőket forgalmazókat és a sportfelszereléseket árusítókat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát ellenőrzik.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 27. és 31. között a textil- és cipőkereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 13. és február 9. között a báli, farsangi, jelmez és egyéb ruházati termékek kölcsönzésével, valamint partikellékekkel foglalkozó vállalkozásokat ellenőrzik.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága továbbra is folytatja azon vállalkozások ellenőrzését, amelyek nem teljeskörűen tettek eleget adatszolgáltatási vagy bevallási kötelezettségüknek. Ez azokra a munkáltatókra is vonatkozik, akik a foglalkoztatás megszűnése után nem jelentik ki a távozó munkavállalót.

Az ellenőrzések a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok. Emellett a vizsgálatok arra is figyelmet fordítanak, hogy az ellenőrzött vállalkozás elkészítette-e az év végi záróleltárát.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 5. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • január 27. hétfő: Balkány, Bököny
 • január 28. kedd: Tiszavasvári
 • január 29. szerda: Fehérgyarmat, Tunyogmatolcs
 • január 30. csütörtök: Vásárosnamény
 • január 31. péntek: Nyíregyháza

A NAV munkatársai a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit is ellenőrzik.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 27. és 31. között a ruha- és textilárusokat az üzletekben és közterületen is. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • január 27. hétfő: Nagydorog
 • január 28. kedd: Bonyhád
 • január 29. szerda: Szekszárd
 • január 30. csütörtök: Dombóvár
 • január 31. péntek: Paks

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 27. és 31. között az alábbi helyszíneken ellenőrzik az online pénztárgépek megfelelő használatát:

 • január 27. hétfő: Veszprém
 • január 28. kedd: Pápa
 • január 29. szerda: Veszprém
 • január 30. csütörtök: Ajka
 • január 31. péntek: Veszprém

A NAV ellenőrei a tényleges és bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését vizsgálják, továbbá ellenőrzik a pénztárgépek éves felülvizsgálatát.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 27. és 31. között ellenőrzik az edzőtermeket, a sport-, szórakoztató és szabadidős szolgáltatókat. A NAV szakemberei a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS