Kik kerültek a NAV célkeresztjébe? – Itt a 20. heti lista

2019. 05. 13., 09:30

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a május 13-án kezdődő 20. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 18-án és 19-én kiemelten ellenőrzik Lajosmizse vendéglátóhelyein a számla- és nyugtaadást. A helyszíni ellenőrzések során forgalomszámlálásra is sor kerülhet. A pénztárgépekben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a NAV munkatársai a bevételek alakulását.

Az igazgatóság munkatársai kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket egész évben. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai május 13. és 19. között Harkányban, Komlón, Mohácson, Siklóson, Szigetváron, valamint Pécsett, a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét ellenőrzik, elsősorban az alkatrészboltokban, az autószervizekben, a közterületen árusítóknál, és a vendéglátóhelyeken. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A NAV revizorai továbbra is ellenőrzik az építőipari alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatását.

Békés megye

A NAV Békés megyei munkatársai 2019. május 13. és 15. között Orosházán, Szarvason, Gyomaendrődön és Szeghalmon ellenőrzik az éttermeket és pizzériákat. A revizorok a nyugta-, számlaadás mellett kiemelten vizsgálják a megfelelő áfamérték alkalmazását az elvitelre kért ételeknél, és a nem helyben készült alkoholmentes italoknál.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei május 10. és 17. között ellenőrzik az eperárusokat. Az ellenőrök vizsgálják a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. május 13. és május 17. között:

 • május 13. hétfő: Debrecen, Derecske
 • május 14. kedd: Debrecen, Balmazújváros
 • május 15. szerda: Debrecen, Hajdúdorog
 • május 16. csütörtök: Debrecen, Hajdúhadház
 • május 17. péntek: Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 20. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • május 13. hétfő: Heves
 • május 14. kedd: Gyöngyös
 • május 15. szerda: Hatvan
 • május 16. csütörtök: Zagyvaszántó
 • május 17. péntek: Eger

A NAV revizorai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Az igazgatóság munkatársai 2019 májusban fokozottan ellenőrzik a megyei zöldség-gyümölcs és virágkereskedőket. A NAV revizorai kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyében az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 20. héten:

 • május 13. hétfő: Mezőtúr
 • május 14. kedd: Jászapáti
 • május 15. szerda: Zagyvarékas
 • május 16. csütörtök: Szolnok
 • május 17. péntek: Martfű

A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, a készpénzkészletet és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatását vizsgálják. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. május 13. és 17. között fokozottan ellenőrzik a szoláriumüzemeltetőket. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. május 13. és 17. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • május 13. hétfő: Bátonyterenye és környéke
 • május 14. kedd: Pásztó és környéke
 • május 15. szerda: Balassagyarmat és környéke
 • május 16. csütörtök: Salgótarján és környéke
 • május 17. péntek: Szécsény és környéke

A revizorok elsősorban az egészségmegőrző, fizikai közérzetet javító szolgáltatóknál (edzőterem, fodrászat, kozmetika, szolárium) ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát ellenőrzik.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik a gödöllői vállalkozásokat 2019. május 13. és 19. között.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. május 13. és 17. között kiemelten ellenőrzik a kiskereskedőket. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • május 13. hétfő: Decs, Alsónána
 • május 14. kedd: Szedres, Nagydorog
 • május 15. szerda: Tolna, Bogyiszló
 • május 16. csütörtök: Dombóvár
 • május 17. péntek: Bonyhád

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. május 6. és 19. között kiemelten ellenőrzik az építőanyag kereskedelmi tevékenységet végző adózókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. május 13. és 17. között az alábbi járások területén terveznek helyszíni ellenőrzéseket:

 • május 13. hétfő: Balatonfüred
 • május 14. kedd: Pápa
 • május 15. szerda: Veszprém
 • május 16. csütörtök: Veszprém
 • május 17. péntek: Zirc

A NAV ellenőrei közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2019. május 13. és 17. között fokozottan ellenőrzik az étrend-kiegészítőket, gyógyhatású készítményeket és biotermékeket értékesítőket. Az ellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS