Agrárszakma iránytű címmel készített kiadványt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, amely az új szakképzési rendszer mezőgazdasági és élelmiszeripari képzéseit mutatja be.
A NAK minél több fiatallal, illetve pályamódosítást tervezővel szeretné megismertetni az új szakképzési rendszer keretében kialakult agrár szakmastruktúrát, képzéseket.
Ennek érdekében egy olyan, az agrárium szakmáit bemutató kiadványt jelentetett meg, amely segíti az érdeklődők, az általános iskolai tanulók és szüleik, valamint az átképzésben gondolkodók eligazodását, pályaválasztását.
Az ideális karrierút kiválasztását megkönnyítendő, a tájékoztató füzet az agrárszakmákat rövid, közérthető formában mutatja be, ágazatok szerint csoportosítva.
A tájékoztató füzet ingyenes, letölthető a NAK internetes portáljáról.
Ha valaki kedvet kap valamely szakmához, további részletesebb információkat az Innovatív Képzéstámogató Központ weboldalán (ikk.hu) találhat. A NAK kiadványa a közeljövőben nyomtatásban is megjelenik, és elérhető lesz a kamara képzési referenseinél is.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.