Kezdetben még hitegette ügyfeleit, aztán elérhetetlenné vált az „építési vállalkozó”

2022. 12. 06., 19:24

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 38 éves férfi ellen, aki közel 20 millió forintot csalt ki ügyfeleitől.

A vádirati tényállás szerint az elkövetéskor 36 éves férfit sem egyéni vállalkozóként nem vették nyilvántartásba, sem munkavállalója vagy képviselője nem volt építési vállalkozásnak.

Ennek ellenére a vádlott egyéni vállalkozóként, illetve egy építési kft. képviselőjeként könnyűszerkezetes házak építésére vállalt kötelezettséget. A terhelt 2020 februárja és júliusa között tíz sértettel kötött megállapodást könnyűszerkezetes házak kivitelezésére, és különböző összegű előlegeket vett át. A terhelt az első időkben még megkezdte a munkát, azonban be már nem fejezte, később pedig már meg se kezdte a kivitelezést. Olyan is előfordult, hogy a vádlott a sértett által neki beépítésre átadott konyhabútort nem építette be és vissza sem adta a sértettnek. A vádlott minden esetben egy darabig hitegette a sértetteket, majd számukra elérhetetlenné vált.

Ezzel a módszerrel a terhelt a tíz sértettnek közel 20 millió forint kárt okozott.

A férfi ellen több rendbeli minősített csalás és sikkasztás miatt emelt vádat az ügyészség, a halmazati szabályok alapján vele szemben hét és fél év szabadságvesztés büntetés is kiszabható.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Győri Járási Ügyészség

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-07 15:41:00
Azok közül, akik külföldi bankszámlán tartanak vagyonokat vagy realizálnak jövedelmet, sokan kaptak mostanában invitálást a NAV-tól egy támogató eljárásra. Egy NAV meghívó sosem kellemes, még akkor sem, ha a támogatás a célja. Vagy nincs mitől félni? A kérdésre dr. Gondi Anilla, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miközben hazánkban folyamatos esélylatolgatás zajlik Paks 2 sikeres kivitelezésével kapcsolatban, sokan már azt vetik fel, hogy figyelembe véve hazánk energiaéhségét, valamint azt a tényt, hogy előbb-utóbb Paks 1-et mégiscsak le kell állítani, már rég Paks 3-on kellene gondolkodni – írja Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatója.