Két Lead Ventures cég is a legmenőbb startupok között

2020. 09. 25., 14:00

A Lead Ventures két portfoliócége, a magyar Codecool és a cseh Neuron is felkerült a 2020-as Tech5 Hottest Startup listára. A 20 céges listát idén hetedik alkalommal állítja össze a holland The Next Web, a világ egyik legnagyobb internet technológiával és üzleti kultúrával foglalkozó publikációja, egyben az egyik legnagyobb reputációval bíró európai tech rendezvény szervezője is.

A Tech5 listájára minden évben azok az európai scaleup vállalkozások kerülnek fel, akiket a zsűri teljesítmény, növekedés és potenciál alapján kiválaszt. A kritériumok között szerepelnek a figyelemre méltó befektetési körök, a csapat növekedése, a sajtóvisszhang és a társadalmi hatás. Évente 100 cég kerül shortlistre a fenti kritériumok alapján, ezek közül választják ki a 20 Hottest Startup vállalkozást. Idén ebbe az exkluzív, húszas körbe került be a Lead Ventures két portfoliócége, a magyar Codecool és a cseh Neuron.

Az idei Tech5 Hottest Startup lista élén a helsinki székhelyű Wolt végzett, magához ragadva ezzel a „2020 legígéretesebb startupja” címet. Második helyen az elektromobilitással, e-rollerekkel és e-mopedekkel foglakozó német TIER, a harmadik helyen az elektromos bicikliket gyártó belga Cowboy végzett.

A Tech5 listára felkerülő cégek részt vehetnek az október 1-2. között megrendezésre kerülő 2020-as The Next Web konferencián is. A Tech5 lista és a Hottest Startup verseny az elmúlt évek alatt olyan, mára nemzetközileg elismert cégek ugródeszkája volt már, mint a Transferwise, a Delivery Hero vagy a Foodpanda.

A Magyarország mellett Lengyelországban és Romániában is jelenlévő Codecool programozó iskola a legnagyobb ilyen szereplő hazánkban és a régióban is: már több mint 170 vállalati partnerrel dolgozik együtt azért, hogy diákjainak a legszélesebb választékot biztosítsa karrierjük megkezdéséhez. A Társaság 2019-ben egy 3,5 millió euró kockázati tőke bevonásról írt alá megállapodást, amelyben a vezető befektető a Lead Ventures volt.

A cseh Neuron Soundware a közép-kelet-európai régió egyik első olyan cége, amely mesterséges intelligencia alapú megoldásokat szállít különböző iparági szereplőknek. Megoldásai képesek arra, hogy egy műszer vagy gép (pl. ipari motorok, mozgólépcsők) hanganalízise alapján javítást vagy karbantartást igénylő rendellenességet ismerjenek fel. A Lead Ventures tavaly nyáron co-leaderként részt vett a vállalkozás EUR 5.8 millió értékű tőkebevonásában.

„Küldetésünk, hogy tőkével, tapasztalatunkkal és szerteágazó kapcsolataink révén támogassuk a régió legígéretesebb, növekedési fázisban levő vállalkozásait, hogy innovációjukkal átformálhassák iparágukat. Úgy érzem, jó úton vagyunk azzal, hogy két portfolió cégünk is a legmenőbbek közé került, és megmutathatják magukat az európai élmezőnyben” – mondta Galácz Ábel, a Lead Ventures vezérigazgatója.

A Lead Ventures alapjainak tőkéje 100 millió euró, az alapok legnagyobb befektetője a MOL, a régió legsikeresebb energiavállalata, valamint a hazai startup ökoszisztéma fejlesztésében élenjáró pénzintézetek: a Magyar Fejlesztési Bank és az Eximbank.

Mi az a scaleup?

A startup vállalkozások közül a magvető finanszírozást követő, jelentősebb tőkeigényű fejlődési fázisban levő vállalkozásokat hívják scaleup cégeknek. Ezeknél a társaságoknál jellemzően 2 millió eurót meghaladó befektetéseket valósít meg a Lead Ventures, scaleup finanszírozás specialista. A Lead Ventures Közép-Európa friss és tőkeerős kockázati tőkebefektetője, olyan egyedi sztorival rendelkező, dinamikus csapatokat keres, akikben megvan a kiemelkedő növekedési lehetőség és megoldásaik versenyképességét a piac már visszaigazolta.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS