Két Lead Ventures cég is a legmenőbb startupok között

2020. 09. 25., 14:00

A Lead Ventures két portfoliócége, a magyar Codecool és a cseh Neuron is felkerült a 2020-as Tech5 Hottest Startup listára. A 20 céges listát idén hetedik alkalommal állítja össze a holland The Next Web, a világ egyik legnagyobb internet technológiával és üzleti kultúrával foglalkozó publikációja, egyben az egyik legnagyobb reputációval bíró európai tech rendezvény szervezője is.

A Tech5 listájára minden évben azok az európai scaleup vállalkozások kerülnek fel, akiket a zsűri teljesítmény, növekedés és potenciál alapján kiválaszt. A kritériumok között szerepelnek a figyelemre méltó befektetési körök, a csapat növekedése, a sajtóvisszhang és a társadalmi hatás. Évente 100 cég kerül shortlistre a fenti kritériumok alapján, ezek közül választják ki a 20 Hottest Startup vállalkozást. Idén ebbe az exkluzív, húszas körbe került be a Lead Ventures két portfoliócége, a magyar Codecool és a cseh Neuron.

Az idei Tech5 Hottest Startup lista élén a helsinki székhelyű Wolt végzett, magához ragadva ezzel a „2020 legígéretesebb startupja” címet. Második helyen az elektromobilitással, e-rollerekkel és e-mopedekkel foglakozó német TIER, a harmadik helyen az elektromos bicikliket gyártó belga Cowboy végzett.

A Tech5 listára felkerülő cégek részt vehetnek az október 1-2. között megrendezésre kerülő 2020-as The Next Web konferencián is. A Tech5 lista és a Hottest Startup verseny az elmúlt évek alatt olyan, mára nemzetközileg elismert cégek ugródeszkája volt már, mint a Transferwise, a Delivery Hero vagy a Foodpanda.

A Magyarország mellett Lengyelországban és Romániában is jelenlévő Codecool programozó iskola a legnagyobb ilyen szereplő hazánkban és a régióban is: már több mint 170 vállalati partnerrel dolgozik együtt azért, hogy diákjainak a legszélesebb választékot biztosítsa karrierjük megkezdéséhez. A Társaság 2019-ben egy 3,5 millió euró kockázati tőke bevonásról írt alá megállapodást, amelyben a vezető befektető a Lead Ventures volt.

A cseh Neuron Soundware a közép-kelet-európai régió egyik első olyan cége, amely mesterséges intelligencia alapú megoldásokat szállít különböző iparági szereplőknek. Megoldásai képesek arra, hogy egy műszer vagy gép (pl. ipari motorok, mozgólépcsők) hanganalízise alapján javítást vagy karbantartást igénylő rendellenességet ismerjenek fel. A Lead Ventures tavaly nyáron co-leaderként részt vett a vállalkozás EUR 5.8 millió értékű tőkebevonásában.

„Küldetésünk, hogy tőkével, tapasztalatunkkal és szerteágazó kapcsolataink révén támogassuk a régió legígéretesebb, növekedési fázisban levő vállalkozásait, hogy innovációjukkal átformálhassák iparágukat. Úgy érzem, jó úton vagyunk azzal, hogy két portfolió cégünk is a legmenőbbek közé került, és megmutathatják magukat az európai élmezőnyben” – mondta Galácz Ábel, a Lead Ventures vezérigazgatója.

A Lead Ventures alapjainak tőkéje 100 millió euró, az alapok legnagyobb befektetője a MOL, a régió legsikeresebb energiavállalata, valamint a hazai startup ökoszisztéma fejlesztésében élenjáró pénzintézetek: a Magyar Fejlesztési Bank és az Eximbank.

Mi az a scaleup?

A startup vállalkozások közül a magvető finanszírozást követő, jelentősebb tőkeigényű fejlődési fázisban levő vállalkozásokat hívják scaleup cégeknek. Ezeknél a társaságoknál jellemzően 2 millió eurót meghaladó befektetéseket valósít meg a Lead Ventures, scaleup finanszírozás specialista. A Lead Ventures Közép-Európa friss és tőkeerős kockázati tőkebefektetője, olyan egyedi sztorival rendelkező, dinamikus csapatokat keres, akikben megvan a kiemelkedő növekedési lehetőség és megoldásaik versenyképességét a piac már visszaigazolta.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 09:40:00
A beruházások volumene 2023 III. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest – szezonálisan kiigazítva – 2,2 százalékkal mérséklődött – tájékoztatott a statisztikai hivatal.
2023-11-27 19:00:33
A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.
2023-11-27 18:10:00
Hagyatéki ügyekben előfordulhat, hogy az örökös vagy más érdekelt a hagyatéki tárgyaláson személyesen nem tud megjelenni, de szeretné, hogy valaki képviselje. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2023-11-27 16:10:00
A személyszállító járművek javítása, karbantartása vagy üzemanyag‑tankolása céljából megtett utak során felhasznált gázolaj nem tartozik a „motorhajtóanyagként felhasznált kereskedelmi gázolaj” fogalma alá – jelentette ki a Tüke Busz vs. NAV ügyben hozott ítéletében az Európai Bíróság.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS