Kell-e félni a külföldi munkavállalóktól?

Kell-e félni a külföldi munkavállalóktól?
2023. 04. 25., 16:52

Rengeteg cikk jelenik meg mostanában a külföldi munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatban. A piaci és társadalmi szereplők eltérő aspektusból ítélik meg e jelenséget. Érdekvédelmi szervezetként mit tesz a VOSZ, hogy a vállalkozók tisztábban lássanak a témában?

A külföldi munkavállalók foglalkoztatása népszerű téma mind a munkaerőpiac, mind a gazdasági fejlődés szempontjából. Fontos azonban megjegyezni, hogy a külföldi munkavállalás komoly kihívásokkal járhat, úgy a munkaadók, mint a munkavállalók számára. A magyar kormány kiemelt figyelmet szentelve a munkaerőpiaci kilátásoknak, jelezte, hogy 500 ezer új munkaerőre van szükség.

Mindez – a szűk belső források korlátja miatt – előrevetíti a gazdasági migráció kérdéskörét is. Ezért döntött úgy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, hogy a HR Portállal közösen május 10-én konferenciát szervez a vonatkozó tapasztalatok feldolgozásával azoknak a közép- és nagyvállalatoknak, akik már foglalkoztatnak harmadik országbeli munkavállalókat, vagy még csak tervezik a jövőben. A helyzetről Gazsi Attilát, a VOSZ elnökhelyettesét kérdeztük.

– Miről hallhatnak a résztvevővők, kik lesznek az előadók?

– Nagyon átfogó, pörgős programot álmodtunk meg a magyar munkaerőpiac kihívásaitól kezdve, a munkaerő-migráció előnyeinek és hátrányainak bemutatásán keresztül, az adózási és jogszabályi keretek ismertetésén át, egészen a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatási tapasztalatainak megvitatásáig. Vendégelőadónk lesz többek között dr. Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Asanbaev Almazbek Zholchuevich, Kirgizisztán konzulja, Kozák Ákos, az Egyensúly Intézet alapítója.

– Térjünk vissza a 3. országbeli munkavállalókra! Kik ők?

– 2022 júniusától a szabályozás lehetővé tette, hogy néhány ország állampolgára munkavállalási engedély alóli mentességet kapjon bizonyos foglalkoztatási esetekben. Meghatározott hiányszakmákban minősített kölcsönbeadók által engedélymentesen foglalkoztathatók többek között kirgizek, beloruszok, macedónok, fülöp-szigetekiek, indonézek, mongolok, vietnámiak.

– Mi az előnyük e munkavállalók magyarországi alkalmazásának?

– Ezek a munkavállalók általában kiválóan beszélnek angolul, ami lehetővé teszi számukra, hogy könnyen kommunikáljanak az angolt használó vállalatoknál. Ráadásul többnyire multikulturális környezetben nőnek fel, és képesek könnyen alkalmazkodni és együttműködni különböző kultúrákkal. A fülöp-szigeteki munkavállalók különösen jól ismerik az értékteremtő munkát, és hajlandóak keményen dolgozni annak eléréséért. Az eltökéltségük, a munkabírásuk és az erős motivációjuk pozitív hatással lehet a munkahelyi teljesítményükre. A szóban forgó országokban más az életszínvonal, mint Magyarországon, így a munkavállalók versenyképes bérszinten dolgozhatnak nálunk.

– Ez utóbbi azt jelenti, hogy olcsóbb külföldi munkavállalót foglalkoztatni, mint hazait?

– Semmi esetre sem. Ez egy közkeletű félreértés, ami ugyan jól hangzik, de teljes tévedés. A Munka Törvénykönyve előírja, hogy a munkaviszonnyal – így különösen a munka díjazásával kapcsolatban – az egyenlő bánásmód követelményét meg kell tartani, így azonos munkakörben a külföldi munkavállaló sem kaphat magasabb bért. Ráadásul a szállásuk, az utaztatásuk is a foglalkoztatót terheli, így biztos, hogy többe kerül külföldi munkavállalókat alkalmazni.

– Ha ez így van, akkor miért éri meg a gyakran távoli országok munkavállalóinak foglalkoztatása?

– A helyi vállalkozások első körben mindenképpen a magyar munkaerőpiacot preferálják, de a magyar munkaerőpiac szűkös. Egy-egy munkakörbe alig-alig találni magyar munkavállalót. A külföldi munkavállalók alkalmazása lehetőséget ad a vállalatoknak arra, hogy nagyobb munkaerő-kínálatból válogassanak. Emellett rugalmasabbá válik a munkakapacitás: azok a külföldi munkavállalók, akik idejönnek, hajlandóak eltérni szokásaiktól, nyitottak az alkalmazkodásra, vállalják, hogy különböző időszakokban dolgozzanak, és a többletműszakokat, illetve hétvégéket is. Könnyebb átszervezni a munkarendjüket, beosztásukat.

– Mindent összevetve, kell-e félteni a magyar munkaerőpiacot a 3. országbeliek jelentős térnyerésétől?

– Röviden: nem. A külföldi munkavállalók magyarországi alkalmazása általában nem veszélyezteti a magyar munkavállalók munkáját. A munkaerőpiac összetett rendszer, és az alkalmazottakat különböző szempontok alapján választják ki az adott munkakörökre. Az idegen országból érkező munkavállalók általában olyan területeken találnak munkát, ahol munkaerőhiány van, vagy magasabb szintű szakmai ismeretek, képességek vagy nyelvtudás szükséges, és olyan munkakörökben, amelyeket a helyi munkavállalók nem vállalnak el. A 3. országbeli munkavállalók kiegészítik a magyar munkaerőpiacot, és hozzáadott értéket jelenthetnek a vállalatoknak azáltal, hogy kitöltik a szakemberhiányt vagy speciális készségekkel rendelkeznek. Az ő alkalmazásuk az üzleti lehetőségek bővítését és a vállalatok versenyképességének növelését eredményezheti. Fontos azonban, hogy a munkavállalók jogai, munkakörülményei és bérezése minden esetben megfeleljen az ország törvényeinek és szabályozásainak, és az „egyenlő munkáért egyenlő bér” elvének megfelelően kezeljék a helyi és külföldi munkavállalókat egyaránt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-26 15:10:00
Húsz százalék fölötti átlagos hozam, rekord összegű befizetés és kifizetés: ez a nyugdíjpénztárak 2023-as mérlege. A reálhozam megvolt, a tagság viszont egyre csak öregszik – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS