Így épült az út a kiskunhalasi konténerkórháznál

2020. 04. 07., 14:30

Mobil konténerkórház épül a kiskunhalasi Büntetésvégrehajtó Intézet elkülönített területén. Építőipari cégek fogtak össze a projekt sikeres megvalósításáért.

A kivitelező Stravia Kft. felhívására a Colas Út Zrt. mellett a Gánt Kő Kft., a Bácska-Logistik Kft., a Tro-Passage Kft., valamint az RBM Kft. is áron alul, vagy díjmentesen járult hozzá a projekt megvalósulásához – írja a Magyar Építők.

Mivel a járványkórház üzemeléséhez nélkülözhetetlen a megfelelő infrastruktúráknak a biztosítása, a kiskunhalasi telephellyel rendelkező Stravia Kft. is felkérést kapott a konténerkórház területén végzendő útépítési munkálatok kivitelezésére.

A cég felkérte partnercégeit, valamint a beszállítóit, hogy támogassák az elképzelést és kapacitásaikat átszervezve, illetve minimális költséget elszámolva segítsék az útépítést.

A Stravia Kft. kivitelezéséhez a Colas Út Zrt. önköltségi ár alatt biztosította az aszfaltot, a Gánt Kő Kft. pedig az útalap és -padka építéséhez szükséges kőanyagot díjmentesen ajánlotta fel. A Bácska-Logistik Kft. ingyen vállalta az útalap zúzottkőigényének leszállítását, a Tro-Passage Kft. pedig, az RBM Kft. ingyenes gépbérleti támogatását is igénybe véve, 2 millió forint kedvezményt adott az aszfaltozási munkák árából.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS