Így épült az út a kiskunhalasi konténerkórháznál

2020. 04. 07., 14:30

Mobil konténerkórház épül a kiskunhalasi Büntetésvégrehajtó Intézet elkülönített területén. Építőipari cégek fogtak össze a projekt sikeres megvalósításáért.

A kivitelező Stravia Kft. felhívására a Colas Út Zrt. mellett a Gánt Kő Kft., a Bácska-Logistik Kft., a Tro-Passage Kft., valamint az RBM Kft. is áron alul, vagy díjmentesen járult hozzá a projekt megvalósulásához – írja a Magyar Építők.

Mivel a járványkórház üzemeléséhez nélkülözhetetlen a megfelelő infrastruktúráknak a biztosítása, a kiskunhalasi telephellyel rendelkező Stravia Kft. is felkérést kapott a konténerkórház területén végzendő útépítési munkálatok kivitelezésére.

A cég felkérte partnercégeit, valamint a beszállítóit, hogy támogassák az elképzelést és kapacitásaikat átszervezve, illetve minimális költséget elszámolva segítsék az útépítést.

A Stravia Kft. kivitelezéséhez a Colas Út Zrt. önköltségi ár alatt biztosította az aszfaltot, a Gánt Kő Kft. pedig az útalap és -padka építéséhez szükséges kőanyagot díjmentesen ajánlotta fel. A Bácska-Logistik Kft. ingyen vállalta az útalap zúzottkőigényének leszállítását, a Tro-Passage Kft. pedig, az RBM Kft. ingyenes gépbérleti támogatását is igénybe véve, 2 millió forint kedvezményt adott az aszfaltozási munkák árából.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS