Hol kezdik a második félévet NAV revizorai? – Itt a 27. heti lista

2019. 07. 01., 09:31

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a július 1-jén kezdődő 27. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította

Észak-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. júliusban fokozottan ellenőrzik a fagylaltozókat. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Az igazgatóság munkatársai 2019. június-júliusban fokozottan ellenőrzik a gyermektáborok szervezőit. Az adóellenőrök a foglalkoztatás szabályszerűségét és a nyugta-, számlaadást vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai egész évben kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV Baranya megyei munkatársai július 1. és 7. között Beremenden, Bikalon, Komlón, Máriagyűdön, Mohácson, Sásdon, valamint Pécsett ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgép használatát, és a forgalmazott áruk eredetét. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Az ellenőrök érkezésére számíthatnak a szezonális kitelepülők, strandcikk-kereskedők, a fagylaltárusok, a vendéglátóhelyek, és az építőipari tevékenységet folytató adózók. A megye nagyobb rendezvényein is számíthatnak az adózók a NAV munkatársainak jelenlétére.

Békés megye

2019. július 1. és 7. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik a fagylaltozókat, cukrászdákat a megye egész területén. A revizorok a nyugta-, számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint online pénztárgépek használatát vizsgálják. Azok a vállalkozások, akiknek az online pénztárgépei alacsony forgalmat mutatnak, ismétlődő ellenőrzésre számíthatnak.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. július 4-én az ónodi vásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai július első hetében a strandokon végeznek ellenőrzéseket, ahol vizsgálják a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, és az online pénztárgép megfelelő használatát.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. július 1. és 5. között:

 • július 1. hétfő: Debrecen, Kismarja, Esztár
 • július 2. kedd: Debrecen, Balmazújváros
 • július 3. szerda: Debrecen, Hajdúböszörmény
 • július 4. csütörtök: Debrecen, Furta
 • július 5. péntek: Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai júliusban kiemelten ellenőrzik a nyári rendezvényeken, fesztiválokon, valamint a strandok, fürdők területén értékesítést végző vállalkozásokat. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. július 1. és 5. között elsősorban az ételfutárokat ellenőrzik. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. július 1. és 5. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • július 1. hétfő: Balassagyarmat és környéke
 • július 2. kedd: Rétság és környéke
 • július 3. szerda: Salgótarján és környéke
 • július 4. csütörtök: Szécsény és környéke
 • július 5. péntek: Bátonyterenye és környéke

Az ellenőrök elsősorban az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják a zöldség- és gyümölcskereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019 júliusában kiemelten ellenőrzik a megyei fürdőket és strandokat, valamint a területükön működő vendéglátóhelyeket és szolgáltatókat is.

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 27. héten kiemelten ellenőrzi a pizzériákat, az ételkiszállítókat, a vendéglátóhelyeket és a fizetővendéglátókat. A vizsgálatok elsősorban a Balaton menti településeket, valamint a zamárdi Balaton Sound Fesztivált érintik.

A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 27. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • július 1. hétfő: Tiszatelek, Dombrád
 • július 2. kedd: Fehérgyarmat
 • július 3. szerda: Nyírmada, Vásárosnamény
 • július 4. csütörtök: Nagyecsed
 • július 5. péntek: Biri, Bököny

A NAV munkatársai kiemelten ellenőrzik a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit is. 

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. július 1. és 5. között kiemelten ellenőrzik az ajándékboltokat és a strandcikk árusokat. Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • július 1. hétfő: Alsóörs, Csopak
 • július 2. kedd: Balatonkenese, Balatonakarattya
 • július 3. szerda: Badacsonytomaj, Szigliget
 • július 4. csütörtök: Révfülöp, Zánka
 • július 5. péntek: Balatonfüred, Tihany

NAV ellenőrei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A revizorok kiemelten ellenőrzik a tényleges és bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, valamint a pénztárgépek éves felülvizsgálatát.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2019. július 1. és 7. között fokozottan ellenőrzik a fürdőhelyeken, strandokon és ezek környékén működő vállalkozásokat. Az ellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján nyomon követik a bevételek alakulását.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS