Hol és ki számíthat a NAV revizoraira? – Itt a 35. heti lista

2019. 08. 26., 08:45

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az augusztus 26-án kezdődő 35. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. augusztus 26. és 30. között fokozottan ellenőrzik a távol-keleti áruk értékesítőit, forgalmazóit, a kereskedelmi egységeket, piacokat és bevásárlóközpontokat. Az ellenőrzések során a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát is vizsgálják, illetve esetenként az áruk eredetének vizsgálatára is sor kerülhet.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2019. augusztusban kiemelten ellenőrzik a székhelyhasználatot biztosító vállalkozásokat, továbbá azokat az adózókat, akik áfa-bevallásukat elmulasztották benyújtani és székhelyüket szolgáltatókhoz jelentették be.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztus hónapban kiemelten ellenőrzik a megye vendéglátással foglalkozó adózóit, a szabadstrandok és fürdők területén üzemelő adózókat, a fagyizókat, a közterületi gyümölcsárusokat illetve a kitelepült értékesítőket.

Adóellenőrök megjelenésére lehet számítani a megye nagyobb rendezvényein, fesztiváljain is.

A NAV munkatársai az alábbi településeken és időpontokban ellenőriznek:

 • augusztus 26-31. között: Tiszakécske

Az ellenőrök hétvégén is dolgoznak. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Az igazgatóság munkatársai kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket egész évben. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV Baranya megyei munkatársai augusztus 26. és szeptember 1. között, Harkányban, Orfűn, Siklóson, Szigetváron valamint Pécsett ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét. Továbbá ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Az ellenőrök kiemelt figyelmére számíthatnak a közterületen értékesítők, a pékségek, a zöldség- és gyümölcsárusok, a kisboltok, a vendéglátóhelyek és az építőipari adózók.

A megye nagyobb rendezvényein, így az Orfűi Vitorlás Napokon, valamint a Harkányi Szüreti Fesztiválon is számíthatnak az adózók a NAV munkatársainak jelenlétére.

Békés megye

2019. augusztus 26. és 30. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megye településein elsősorban a fagylaltozókat, cukrászdákat és szezonálisgyümölcs-árusítókat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztus 26. és 30. között Miskolcon, Sárospatakon, Kazincbarcikán és Mezőkövesden fokozottan ellenőrzik a fagylaltozókat, cukrászdákat. A NAV revizorai kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét. 

Az igazgatóság munkatársai 2019. augusztus 5. és 16. között az idegenforgalmi szempontból frekventált településeken – Miskolc, Sárospatak, Tiszaújváros, Bogács, Mezőkövesd – található strandokon, illetve a bányatavaknál ellenőrzik a kereskedőket, vendéglátóhelyeket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztus 26. és 30. között a Velencei-tó partján ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 35. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • augusztus 26. hétfő: Hatvan
 • augusztus 27. kedd: Boldog
 • augusztus 28. szerda: Heves
 • augusztus 29. csütörtök: Egerbocs
 • augusztus 30. péntek: Eger

A NAV revizorai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. augusztusban fokozottan ellenőrzik a fesztiválokon, rendezvényeken, strandok, fürdők területén működő vállalkozásokat. A NAV revizorai kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyében, az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 35. héten:

 • augusztus 26. hétfő: Karcag,
 • augusztus 27. kedd: Mezőtúr, Túrkeve
 • augusztus 28. szerda: Törökszentmiklós, Kisújszállás
 • augusztus 29. csütörtök: Szolnok
 • augusztus 30. péntek: Újszász

Az ellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. augusztus 21. és 30. között elsősorban a papír- és írószer-kereskedőket ellenőrzik a közelgő iskolakezdés miatt. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 2019. augusztus 26. és 30. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • augusztus 26. hétfő: Balassagyarmat és környéke
 • augusztus 27. kedd: Rétság és környéke
 • augusztus 28. szerda: Szécsény és környéke
 • augusztus 29. csütörtök: Salgótarján és környéke
 • augusztus 30. péntek: Bátonyterenye és környéke

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják a fagylaltozóknál. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik a papír-, írószer-kereskedőket és a távol-keleti ruházattal kereskedőket augusztus 26. és szeptember 8. között.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 35. héten a közelgő iskolakezdésre való tekintettel elsősorban a papír és írószer-kereskedőket ellenőrzi. 

Az ellenőrzések a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják a revizorok. 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 35. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • augusztus 26. hétfő: Nyíregyháza, Gávavencsellő, Barsa
 • augusztus 27 kedd: Mátészalka, Kocsord
 • augusztus 28. szerda: Rohod, Nyírmada
 • augusztus 29. csütörtök: Máriapócs, Kisléta
 • augusztus 30. péntek: Nyíregyháza, Balkány, Geszteréd

A NAV munkatársai kiemelten ellenőrzik a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit is.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. augusztus 26. és 30. között Balatonfüreden, Tihanyban, Tapolcán és Veszprémben végeznek helyszíni ellenőrzéseket. A NAV ellenőrei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják, adott esetben az ellenőrzések mellett forgalomszámlálást is végezhetnek. Azok a vállalkozások, akik a nyári szezon alatt valamilyen mulasztást követtek el, ismételt ellenőrzésekre számíthatnak.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2019. augusztus 12. és 31. között fokozottan ellenőrzik a papír- és írószer-kereskedőket a közelgő iskolakezdés miatt. Az ellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint a készpénzkészletet vizsgálják.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS