Felhívás támogatott képzésen való részvételre

2022. 06. 30., 11:23

Az MKB Consulting Zrt. a Budapesti Értéktőzsde Zrt. által akkreditált kurzust hirdet „Tudatos vállalkozások az ESG-kihívások tükrében” címmel.

Az MKB Consulting Zrt. Tanúsítványát az akkreditációs minősítést elvégző és a képzési programot támogató Budapesti Értéktőzsde Zrt. adta ki.

A képzésen a Budapesti Értéktőzsde Zrt. GINOP 1.1.7.-17. azonosítószámú, „A KKV szektor hatékonyságának növelése, elsősorban a tőzsdei bevezetést szolgáló intézkedések biztosítása révén” című és a „BÉT Mentoring program a Közép-magyarországi régióban” című tükörprogramban kiírt CÍMZETTI FELHÍVÁSOK (konvergencia régiók, Közép-magyarországi régió) segítségével 100 százalékos támogatás mellett vehetnek részt a kkv-k.

A támogatott képzéshez a kkv-knak 463 550 forintos felhasználható de minimis (csekély összegű támogatás) kerettel kell rendelkezniük.

Kiknek szól a képzés?

A képzés célcsoportja a hazai kkv-k köre, szervezeten belül pedig olyan döntéshozók, tulajdonosok, kulcspozíciókban foglalkoztatott szakértők részvételére számítunk, akiknek kiemelkedő szerep juthat a vállalat ESG-kompatibilis átállásának levezénylésében.  

Miért fontos az ESG?

Az ESG az Environmental (környezeti), Social (társadalmi) és Governance (irányítási) angol szavak rövidítése. Az ESG keretrendszeren belül ezekre a pillérekre/tématerületekre vonatkozóan elvárt az érintett vállalatok jelentéstétele. Az ESG keretrendszer célja a vállalatok mindennapi tevékenységében rejlő ún. nem pénzügyi kockázatok és lehetőségek nyomon követése.

Az ESG szemlélet egyre nagyobb fokú térnyerése hazánkban is tapasztalható, amelyet a globális kihívások finanszírozási igénye, a befektetői kereslet változása és a felelős befektetők megjelenése, az egyre nagyobb számú befektetői kezdeményezés és a szabályozási környezet változása egyszerre indukál.

Napjaink vállalatai gyakorlatilag nem működhetnek a tevékenységeik környezeti és társadalmi hatásainak felmérése, értékelése, kimutatása és kezelése, azaz a tudatos vállalatirányítás bevezetése nélkül. Ezt kívánja meg tőlük a szabályozási és a működési környezetük, a vásárlóik és a befektetőik egyaránt. A középvállalati kör a közvetlen szabályozás révén, míg a kisebb vállalkozások a beszállítói hálózatokon keresztül rövid és középtávon is szembesülnek az ESG-kihívásokkal.

Az akkreditált ESG-képzés éppen ezt a kis- és középvállalati kört célozza. A kurzus az ESG-hez kapcsolódó általános tudás bővülésével támogatja a felelős vállalati gondolkodásmód megerősödését, illetve bemutatja a vállalati ESG stratégia kialakításához szükséges adaptációs lépéseket. A szakértői csapat olyan tudást ad át, amelynek segítségével a résztvevők képesek lesznek a vállalati működés legfontosabb környezeti és társadalmi hatásainak felismerésére, illetőleg azon gazdasági lehetőségek azonosítására is, amelyek a környezeti és társadalmi problémák megoldásában rejlenek.

A kurzus öt blokkon keresztül haladva mutatja be az ESG általános értelmezését (I. blokk) és piaci trendjeit (2. blokk), az európai uniós és a hazai szabályozási környezet változását (III. blokk), az ESG egyes faktorainak értelmezését (IV. blokk) és a vállalatai adaptációs kihívásokat (V. blokk).

A képzések helyszíne alap esetben az MKBC székháza, amely a Science Parkban található. Pontos cím: 1117 Budapest, Irinyi József u. 4-20. B ép. III. em. Elegendő számú jelentkező esetén egyéb képzési helyszínen is lebonyolítható a rendezvény.

A csapat

Kovács Bálint, MKB Consulting Zrt., zöldüzletág-vezető, igazgatóhelyettes

– zöld finanszírozási keretrendszer kialakítása
– zöld és ESG tanácsadás
– vállalati és piaci elemzések
– stratégiai és üzleti tervezés
– partnerségépítés

Dr. Varjú Viktor, intézetigazgató, tudományos főmunkatárs (Eötvös Loránd Kutatási Hálózat, Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont); egyetemi oktató (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem)

– környezetszociológia, környezetpolitika
– nemzetközi környezeti és társadalmi kutatások
– policy dokumentumok alakítása/értékelésük
– disszeminációs tevékenység

Olajos Péter, ügyvezető, Green Player Kft.; az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság tagja; a CEEweb for Biodiversity elnöke; a Budapesti Gazdasági Egyetem Fenntarthatósági Tanácsának tagja

– környezetpolitika
– vállalati tanácsadás környezetvédelmi, fenntarthatósági, zöldítési és energetikai területeken
– policy dokumentumok alakítása/értékelésük

Dr. Biczó Imre, szakértő, egyetemi oktató, tudományos munkatárs

– környezetpolitika
– vállalati tanácsadás: EMAS, ISO minősítések
– környezeti kutatások

A jelentkezés menete

Amennyiben a képzés felkeltette az érdeklődését, kérjük látogasson el az MKB Consulting honlapjára és válassza ki az Önöknek megfelelő képzési időpontot, vagy vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal a képzési alkalom rögzítéséhez. Felhívjuk a figyelmüket, hogy az MKB Consulting, a képzésre jelentkezők számától függően, új időpontjavaslatot fogalmazhat meg Önök felé.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a támogatott képzésen való részvételhez pályázatot kell benyújtaniuk a Budapesti Értéktőzsde Zrt. Címzetti Felhívásainak egyikére, amely támogatási kérelem kitöltéséhez a kollégák készséggel nyújtanak segítséget (ugyfelszolgalat@mkbconsulting.hu ;+36 1 770 1700).

További kérdések esetén kérjük vegye fel a kapcsolatot Stefkó Gergely képzési koordinátorral (stefko.gergely@mkbconsulting.hu; +36 30 129 3749).

Amennyiben az Ön cége nem kkv, esetleg nincs lehívható de minimis kerete, vagy egyéb okokból nem felel meg a Budapesti Értéktőzsde Zrt. pályázati feltételeinek, az MKB Consulting akkor is készséggel áll rendelkezésére az egyéb ESG és/vagy képzési szolgáltatásainkkal. Ebben az esetben keresse Spendel Mónika értékesítési vezetőt (spendel.monika@mkbconsulting.hu; +36 30 904 1198).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-30 19:22:00
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.
2022-09-30 18:22:00
Négyből három hazai informatikus valószínűnek tartja, hogy a következő két évtized során távmunkában külföldi munkaadónak fog dolgozni, és szinte minden szakember az IT-életpálya természetes részének tekinti a külföldre történő munkavégzést – derül ki egy friss kutatás eredményeiből.
2022-09-30 15:22:20
Megnövekedett az érdeklődés a tatabányai központú Komárom-Esztergom megyében található ingatlanok iránt. A legkeresettebb ingatlantípus a családiház, amelyre a vásárlók közel 10 millióval többet költenek átlagosan, mint két évvel ezelőtt.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.