Felhívás támogatott képzésen való részvételre

2022. 06. 30., 11:23

Az MKB Consulting Zrt. a Budapesti Értéktőzsde Zrt. által akkreditált kurzust hirdet „Tudatos vállalkozások az ESG-kihívások tükrében” címmel.

Az MKB Consulting Zrt. Tanúsítványát az akkreditációs minősítést elvégző és a képzési programot támogató Budapesti Értéktőzsde Zrt. adta ki.

A képzésen a Budapesti Értéktőzsde Zrt. GINOP 1.1.7.-17. azonosítószámú, „A KKV szektor hatékonyságának növelése, elsősorban a tőzsdei bevezetést szolgáló intézkedések biztosítása révén” című és a „BÉT Mentoring program a Közép-magyarországi régióban” című tükörprogramban kiírt CÍMZETTI FELHÍVÁSOK (konvergencia régiók, Közép-magyarországi régió) segítségével 100 százalékos támogatás mellett vehetnek részt a kkv-k.

A támogatott képzéshez a kkv-knak 463 550 forintos felhasználható de minimis (csekély összegű támogatás) kerettel kell rendelkezniük.

Kiknek szól a képzés?

A képzés célcsoportja a hazai kkv-k köre, szervezeten belül pedig olyan döntéshozók, tulajdonosok, kulcspozíciókban foglalkoztatott szakértők részvételére számítunk, akiknek kiemelkedő szerep juthat a vállalat ESG-kompatibilis átállásának levezénylésében.  

Miért fontos az ESG?

Az ESG az Environmental (környezeti), Social (társadalmi) és Governance (irányítási) angol szavak rövidítése. Az ESG keretrendszeren belül ezekre a pillérekre/tématerületekre vonatkozóan elvárt az érintett vállalatok jelentéstétele. Az ESG keretrendszer célja a vállalatok mindennapi tevékenységében rejlő ún. nem pénzügyi kockázatok és lehetőségek nyomon követése.

Az ESG szemlélet egyre nagyobb fokú térnyerése hazánkban is tapasztalható, amelyet a globális kihívások finanszírozási igénye, a befektetői kereslet változása és a felelős befektetők megjelenése, az egyre nagyobb számú befektetői kezdeményezés és a szabályozási környezet változása egyszerre indukál.

Napjaink vállalatai gyakorlatilag nem működhetnek a tevékenységeik környezeti és társadalmi hatásainak felmérése, értékelése, kimutatása és kezelése, azaz a tudatos vállalatirányítás bevezetése nélkül. Ezt kívánja meg tőlük a szabályozási és a működési környezetük, a vásárlóik és a befektetőik egyaránt. A középvállalati kör a közvetlen szabályozás révén, míg a kisebb vállalkozások a beszállítói hálózatokon keresztül rövid és középtávon is szembesülnek az ESG-kihívásokkal.

Az akkreditált ESG-képzés éppen ezt a kis- és középvállalati kört célozza. A kurzus az ESG-hez kapcsolódó általános tudás bővülésével támogatja a felelős vállalati gondolkodásmód megerősödését, illetve bemutatja a vállalati ESG stratégia kialakításához szükséges adaptációs lépéseket. A szakértői csapat olyan tudást ad át, amelynek segítségével a résztvevők képesek lesznek a vállalati működés legfontosabb környezeti és társadalmi hatásainak felismerésére, illetőleg azon gazdasági lehetőségek azonosítására is, amelyek a környezeti és társadalmi problémák megoldásában rejlenek.

A kurzus öt blokkon keresztül haladva mutatja be az ESG általános értelmezését (I. blokk) és piaci trendjeit (2. blokk), az európai uniós és a hazai szabályozási környezet változását (III. blokk), az ESG egyes faktorainak értelmezését (IV. blokk) és a vállalatai adaptációs kihívásokat (V. blokk).

A képzések helyszíne alap esetben az MKBC székháza, amely a Science Parkban található. Pontos cím: 1117 Budapest, Irinyi József u. 4-20. B ép. III. em. Elegendő számú jelentkező esetén egyéb képzési helyszínen is lebonyolítható a rendezvény.

A csapat

Kovács Bálint, MKB Consulting Zrt., zöldüzletág-vezető, igazgatóhelyettes

– zöld finanszírozási keretrendszer kialakítása
– zöld és ESG tanácsadás
– vállalati és piaci elemzések
– stratégiai és üzleti tervezés
– partnerségépítés

Dr. Varjú Viktor, intézetigazgató, tudományos főmunkatárs (Eötvös Loránd Kutatási Hálózat, Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont); egyetemi oktató (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem)

– környezetszociológia, környezetpolitika
– nemzetközi környezeti és társadalmi kutatások
– policy dokumentumok alakítása/értékelésük
– disszeminációs tevékenység

Olajos Péter, ügyvezető, Green Player Kft.; az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság tagja; a CEEweb for Biodiversity elnöke; a Budapesti Gazdasági Egyetem Fenntarthatósági Tanácsának tagja

– környezetpolitika
– vállalati tanácsadás környezetvédelmi, fenntarthatósági, zöldítési és energetikai területeken
– policy dokumentumok alakítása/értékelésük

Dr. Biczó Imre, szakértő, egyetemi oktató, tudományos munkatárs

– környezetpolitika
– vállalati tanácsadás: EMAS, ISO minősítések
– környezeti kutatások

A jelentkezés menete

Amennyiben a képzés felkeltette az érdeklődését, kérjük látogasson el az MKB Consulting honlapjára és válassza ki az Önöknek megfelelő képzési időpontot, vagy vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal a képzési alkalom rögzítéséhez. Felhívjuk a figyelmüket, hogy az MKB Consulting, a képzésre jelentkezők számától függően, új időpontjavaslatot fogalmazhat meg Önök felé.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a támogatott képzésen való részvételhez pályázatot kell benyújtaniuk a Budapesti Értéktőzsde Zrt. Címzetti Felhívásainak egyikére, amely támogatási kérelem kitöltéséhez a kollégák készséggel nyújtanak segítséget (ugyfelszolgalat@mkbconsulting.hu ;+36 1 770 1700).

További kérdések esetén kérjük vegye fel a kapcsolatot Stefkó Gergely képzési koordinátorral (stefko.gergely@mkbconsulting.hu; +36 30 129 3749).

Amennyiben az Ön cége nem kkv, esetleg nincs lehívható de minimis kerete, vagy egyéb okokból nem felel meg a Budapesti Értéktőzsde Zrt. pályázati feltételeinek, az MKB Consulting akkor is készséggel áll rendelkezésére az egyéb ESG és/vagy képzési szolgáltatásainkkal. Ebben az esetben keresse Spendel Mónika értékesítési vezetőt (spendel.monika@mkbconsulting.hu; +36 30 904 1198).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS