Ezek a cégek kaptak Kiválóan Vezetett Vállalatok minősítést 2022-ben

Ezek a cégek kaptak Kiválóan Vezetett Vállalatok minősítést 2022-ben
2022. 11. 22., 15:19

A Best Managed Companies (Kiválóan Vezetett Vállalatok) program a globális Deloitte Private vezető üzleti mentoring programja, amely a helyi magántulajdonban lévő vállalatok támogatására és elismerésére jött létre. A 2022-es programban a független szakmai zsűri 10 magyar magánvállalkozásnak ítélte oda a rangos Best Managed Companies (Kiválóan Vezetett Vállalatok) elismerést.

2022-ben első alkalommal került megrendezésre Magyarországon a Deloitte Private üzleti mentoring programja, mely a kiválóan vezetett magánvállalkozások munkáját ismeri el.

A Best Managed Companies (Kiválóan Vezetett Vállalatok) minősítéssel rendelkező vállalkozások számos olyan közös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a folyamatos és fenntartható növekedést. Ilyen tulajdonság lehet például egy egyedileg kialakított és jól kommunikált stratégiai terv vagy akár a termelékenység és innováció fejlesztésére fektetett kiemelt hangsúly.

„A programban résztvevő vállalatok felkészültsége kiemelkedő volt a nemzetközi tendenciákhoz mérve. A minősítést elnyerő vállalatoknál professzionális irányítás és minőségi folyamatok voltak megfigyelhetőek. Többek között kiemelt hangsúlyt fektetnek a stratégia-alkotásra és megvalósításra, kialakult innovációs kultúrával rendelkeznek, ahol a vezetői szinteken megfelelő nyitottság mutatkozik a munkavállalói ötletek megvalósítására és jutalmazására. A díjazott vállalatok rendkívül rugalmasan tudnak reagálni különböző vészesetekre és fókuszált megközelítéssel tudják a vállalaton belüli produktivitást növelni a legfontosabb mérőszámokat szem előtt tartva” – mondta dr. Kóka Gábor, a Deloitte Private közép-európai régiójának vezető partnere.

Magyarországon ez az első év, hogy elindult a program, a vállatok által elkészített pályázati anyagokat egy független szakmai zsűri értékelte (Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. vezérigazgatója, dr. Csillag Sára, a Budapesti Gazdasági Egyetem, Pénzügyi és Számviteli Kar dékánja, Wolf László, az OTP igazgatósági tagja és vezérigazgató-helyettese, Baksay Gergely, a Magyar Nemzeti Bank közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgatója és Koji László, az MGYOSZ alelnöke).

„A programban résztvevő vállalkozásoknak lehetőségük volt betekintést nyerni a nemzetközi vezető gyakorlatokba, valamint magasan kvalifikált mentorok segítették őket a program különböző fázisai során. Többek között megerősítést kaptak a vállalatok a bevált gyakorlataikról, valamint a potenciális fejlesztendő területeikre vonatkozóan konkrét javaslatokat kaptak a mentoroktól. Az üzleti mentorprogramot évente tervezzük újraindítani, így a hosszútávú célunk az az, hogy minél több hazai magánvállalat számára tegyük elérhetővé a programot ezáltal is támogatva az üzleti működésüket” – tette hozzá dr. Bálint Gergely, a Best Managed Companies program operatív vezetője. 

A minősítést elnyerő vállalatok:

  • DM-KER Nyrt.
  • Dorsum Zrt.
  • H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft.
  • HELL ENERGY Magyarország Kft.
  • Hunland Csoport
  • Qualysoft Informatikai Zrt.
  • Schiller Autó Család Zrt.
  • TOM-FERR Zrt.
  • Tutti Kft.
  • Vöröskő Kft. (Euronics)
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-22 15:10:00
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.
2024-04-22 14:40:00
Míg tavaly márciusban 2,6 millió felhasználó rendelkezett SZÉP Kártyával, idén márciusra már 2,8 millióra nőtt a kártyabirtokosok száma; a költések összege a hónapban megközelítette az 59 milliárd forintot.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.