Ezek a cégek kaptak Kiválóan Vezetett Vállalatok minősítést 2022-ben

Ezek a cégek kaptak Kiválóan Vezetett Vállalatok minősítést 2022-ben
2022. 11. 22., 15:19

A Best Managed Companies (Kiválóan Vezetett Vállalatok) program a globális Deloitte Private vezető üzleti mentoring programja, amely a helyi magántulajdonban lévő vállalatok támogatására és elismerésére jött létre. A 2022-es programban a független szakmai zsűri 10 magyar magánvállalkozásnak ítélte oda a rangos Best Managed Companies (Kiválóan Vezetett Vállalatok) elismerést.

2022-ben első alkalommal került megrendezésre Magyarországon a Deloitte Private üzleti mentoring programja, mely a kiválóan vezetett magánvállalkozások munkáját ismeri el.

A Best Managed Companies (Kiválóan Vezetett Vállalatok) minősítéssel rendelkező vállalkozások számos olyan közös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a folyamatos és fenntartható növekedést. Ilyen tulajdonság lehet például egy egyedileg kialakított és jól kommunikált stratégiai terv vagy akár a termelékenység és innováció fejlesztésére fektetett kiemelt hangsúly.

„A programban résztvevő vállalatok felkészültsége kiemelkedő volt a nemzetközi tendenciákhoz mérve. A minősítést elnyerő vállalatoknál professzionális irányítás és minőségi folyamatok voltak megfigyelhetőek. Többek között kiemelt hangsúlyt fektetnek a stratégia-alkotásra és megvalósításra, kialakult innovációs kultúrával rendelkeznek, ahol a vezetői szinteken megfelelő nyitottság mutatkozik a munkavállalói ötletek megvalósítására és jutalmazására. A díjazott vállalatok rendkívül rugalmasan tudnak reagálni különböző vészesetekre és fókuszált megközelítéssel tudják a vállalaton belüli produktivitást növelni a legfontosabb mérőszámokat szem előtt tartva” – mondta dr. Kóka Gábor, a Deloitte Private közép-európai régiójának vezető partnere.

Magyarországon ez az első év, hogy elindult a program, a vállatok által elkészített pályázati anyagokat egy független szakmai zsűri értékelte (Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. vezérigazgatója, dr. Csillag Sára, a Budapesti Gazdasági Egyetem, Pénzügyi és Számviteli Kar dékánja, Wolf László, az OTP igazgatósági tagja és vezérigazgató-helyettese, Baksay Gergely, a Magyar Nemzeti Bank közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgatója és Koji László, az MGYOSZ alelnöke).

„A programban résztvevő vállalkozásoknak lehetőségük volt betekintést nyerni a nemzetközi vezető gyakorlatokba, valamint magasan kvalifikált mentorok segítették őket a program különböző fázisai során. Többek között megerősítést kaptak a vállalatok a bevált gyakorlataikról, valamint a potenciális fejlesztendő területeikre vonatkozóan konkrét javaslatokat kaptak a mentoroktól. Az üzleti mentorprogramot évente tervezzük újraindítani, így a hosszútávú célunk az az, hogy minél több hazai magánvállalat számára tegyük elérhetővé a programot ezáltal is támogatva az üzleti működésüket” – tette hozzá dr. Bálint Gergely, a Best Managed Companies program operatív vezetője. 

A minősítést elnyerő vállalatok:

  • DM-KER Nyrt.
  • Dorsum Zrt.
  • H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft.
  • HELL ENERGY Magyarország Kft.
  • Hunland Csoport
  • Qualysoft Informatikai Zrt.
  • Schiller Autó Család Zrt.
  • TOM-FERR Zrt.
  • Tutti Kft.
  • Vöröskő Kft. (Euronics)
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-10 08:13:00
A 2013 óta futó kezdeményezés elsősorban bértámogatással ösztönzi a középiskolások, egyetemisták vakációs foglalkoztatását, ami érdemben segíti elő a fiatalok munkatapasztalat szerzését. Idén nyáron 3,5 milliárd forintos keretösszegre pályázhatnak a jogosultak.
2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.
2023-06-09 12:23:00
Megjelent a NAV évkönyve, amely a 2022-es év legfontosabb adóhatósági eseményeit és statisztikáit foglalja össze. Kiderül többek között, hogy mennyi bírságot szabott ki az adóhatóság, és az is, hogy milyen hatékonysággal lehet megtámadni a határozatait. A legfontosabb és legtanulságosabb mutatókat a Jalsovszky iroda szedte csokorba.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS