Ez volt a Windoor Cégcsoport eddigi legdrágább beruházása

Ez volt a Windoor Cégcsoport eddigi legdrágább beruházása
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 12. 10., 11:33

Stabilizálni szeretném az idén beindított két üzleti vállalkozásom – mondta az Üzletemnek Péntek Károly, a Windoor Cégcsoport tulajdonosa.

CÉGES LEGEK sorozatunk 14. cikkében a Windoor Cégcsoport legjeit Péntek Károly tulajdonos osztja meg az olvasóval. (Károly idén az Év Fiatal Vállalkozója FIVOSZ-elismerést érdemelte ki.)

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

Soha nem dőlhetsz hátra, mert mindig érnek meglepetések. Tavaly év elején jelent meg a COVID-19 járvány az életünkben, amely teljesen átformálta a személyes kapcsolattartást mind a beszállítókkal, mind az ügyfelekkel. Felértékelődött az emberek egészsége – egy lakásfelújítás, építkezés vagy gépkocsi vásárlás csak másodlagos dolog lett.

Az idei év LEGNEHEZEBB feladata:

A vendéglátóiparnak sokkal nagyobb kihívást jelent a járvány, magasabb alkalmazkodást igényel. Egy kávézót is üzemeltetünk, ahol kifejezetten nehéz volt a baristák megtartása úgy, hogy zárva volt a vendéglátó egység vagy éppen csak elvitelre volt lehetőség.

A jövő év LEGFONTOSABB célkitűzése:

Stabilizálni szeretném az idén beindított két üzleti vállalkozásom (Honda autószalon és szerviz, 6 beállásos önkiszolgáló autómosó) alapjait. Szeretném, ha remek munkatársaim önállóan működtetnék, hogy további cégek felépítésén tudjak dolgozni.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása:

Öt évvel ezelőtt megvásároltunk egy 3 szintes 1.200 négyzetméteres irodaházat, amelybe másfél évnyi felújítást követően költöztünk át, itt Magyarország egyik legnagyobb nyílászáró bemutatótermét alakítottuk ki. Az ügyfelek személyesen is megnézhetik, megérinthetik a különböző színű és felületű termékeket, nem katalógusból kell választaniuk. Büszkék vagyunk az impozáns épületre.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a vállalkozás történetében:

Amikor hétfő reggel mondanak fel a kollégák és azonnali hatállyal.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

Nem drasztikus, de kihívást jelentő volt kollégáim számára, ahogy fokozatosan új irányok felé nyitottam. Szerencsés vagyok, hogy van egy stabil, önálló csapatom, akik jól menedzselik nyílászárós cégem működését.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

Időmenedzsment, HR megoldások, technológiai fejlesztés.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

A 2021-ben megnyitott Honda szalon és szerviz.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBB pénzt fordítani:

Gépesítésre, mert egyre nehezebb jó munkatársakat találni. Ahol a gépi munkaerő kiválthatja az emberit, ott ezt meg kell lépni. 

A LEGERŐSEBB konkurenst ezzel lehet legyőzni:

Gyorsaságunkkal és rugalmasságunkkal tudjuk legyőzni a legnagyobb konkurenciánkat. Jól átgondolt, erős marketingünk is nagyban hozzájárul sikerünkhöz.

Ezzel a LEGBONYULTABB ma megbirkózni az üzleti életben:

A munkaerőhiány mindenkit érint, a jó szakemberek megtalálása és megtartása nagy kihívás a vállalkozás életében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-04 14:23:33
Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.
2023-02-03 18:13:39
Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók. Idén a jogszabályi változások és az elektronikus közigazgatási rendszer fejlesztése miatt meg kell újítani az ehhez szükséges meghatalmazásokat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.