Ez volt a Windoor Cégcsoport eddigi legdrágább beruházása

Ez volt a Windoor Cégcsoport eddigi legdrágább beruházása
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 12. 10., 11:33

Stabilizálni szeretném az idén beindított két üzleti vállalkozásom – mondta az Üzletemnek Péntek Károly, a Windoor Cégcsoport tulajdonosa.

CÉGES LEGEK sorozatunk 14. cikkében a Windoor Cégcsoport legjeit Péntek Károly tulajdonos osztja meg az olvasóval. (Károly idén az Év Fiatal Vállalkozója FIVOSZ-elismerést érdemelte ki.)

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

Soha nem dőlhetsz hátra, mert mindig érnek meglepetések. Tavaly év elején jelent meg a COVID-19 járvány az életünkben, amely teljesen átformálta a személyes kapcsolattartást mind a beszállítókkal, mind az ügyfelekkel. Felértékelődött az emberek egészsége – egy lakásfelújítás, építkezés vagy gépkocsi vásárlás csak másodlagos dolog lett.

Az idei év LEGNEHEZEBB feladata:

A vendéglátóiparnak sokkal nagyobb kihívást jelent a járvány, magasabb alkalmazkodást igényel. Egy kávézót is üzemeltetünk, ahol kifejezetten nehéz volt a baristák megtartása úgy, hogy zárva volt a vendéglátó egység vagy éppen csak elvitelre volt lehetőség.

A jövő év LEGFONTOSABB célkitűzése:

Stabilizálni szeretném az idén beindított két üzleti vállalkozásom (Honda autószalon és szerviz, 6 beállásos önkiszolgáló autómosó) alapjait. Szeretném, ha remek munkatársaim önállóan működtetnék, hogy további cégek felépítésén tudjak dolgozni.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása:

Öt évvel ezelőtt megvásároltunk egy 3 szintes 1.200 négyzetméteres irodaházat, amelybe másfél évnyi felújítást követően költöztünk át, itt Magyarország egyik legnagyobb nyílászáró bemutatótermét alakítottuk ki. Az ügyfelek személyesen is megnézhetik, megérinthetik a különböző színű és felületű termékeket, nem katalógusból kell választaniuk. Büszkék vagyunk az impozáns épületre.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a vállalkozás történetében:

Amikor hétfő reggel mondanak fel a kollégák és azonnali hatállyal.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

Nem drasztikus, de kihívást jelentő volt kollégáim számára, ahogy fokozatosan új irányok felé nyitottam. Szerencsés vagyok, hogy van egy stabil, önálló csapatom, akik jól menedzselik nyílászárós cégem működését.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

Időmenedzsment, HR megoldások, technológiai fejlesztés.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

A 2021-ben megnyitott Honda szalon és szerviz.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBB pénzt fordítani:

Gépesítésre, mert egyre nehezebb jó munkatársakat találni. Ahol a gépi munkaerő kiválthatja az emberit, ott ezt meg kell lépni. 

A LEGERŐSEBB konkurenst ezzel lehet legyőzni:

Gyorsaságunkkal és rugalmasságunkkal tudjuk legyőzni a legnagyobb konkurenciánkat. Jól átgondolt, erős marketingünk is nagyban hozzájárul sikerünkhöz.

Ezzel a LEGBONYULTABB ma megbirkózni az üzleti életben:

A munkaerőhiány mindenkit érint, a jó szakemberek megtalálása és megtartása nagy kihívás a vállalkozás életében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS