Első alkalommal adták át a Jövő vezetője díjakat

Első alkalommal adták át a Jövő vezetője díjakat
2022. 04. 05., 12:12

Alig kezdett el kilábalni a gazdaság a vírusválságból, máris nyakunkon egy újabb krízis, ami láthatóan ismét hatalmas kihívás elé állítja a gazdaság szereplőit. Ebben a környezetben kiemelten fontos, hogy a cégek vezetői, menedzserei állják a sarat és képesek legyenek alkalmazkodni a turbulenciához. Ennek elősegítése érdekében rendezték meg immár második alkalommal a LEAD: a Jövő vezetője konferenciát. Empátia, digitalizáció, felhatalmazás és önismeret – ezek a témák adták a CX-Ray által szervezett esemény gerincét, hiszen ezek nélkül ma már lehetetlen sikeresen vezetni egy csapatot. A konferencia keretében, első alkalommal átadták a Jövő vezetője díjakat is.

A Lead konferencián elismert menedzserek, vezetéstudományi szakemberek és üzleti coach-ok osztották meg személyes tapasztalataikat arról, milyen kihívásokkal találkoznak a mindennapokban, és szerintük milyen ismeretekre van szüksége a menedzsereknek ahhoz, hogy sikerre vihessék csapataikat. A tematika négy modern vezetői területre koncentrált: az empátiához, a digitalizációhoz, a felhatalmazáshoz és az önismerethez kapcsolódó előadásokat panel beszélgetések követték, a közönség pedig bármikor kihasználhatta az online formátum előnyeit, és akár a chatszobában is feltehette kérdéseit.

A száraz szakismeretek kedvelőinek csalódniuk kellett, mert szemléletes, hétköznapi szituációkban is könnyen hasznosítható gyakorlati tippeket osztottak meg a közreműködő szakemberek, miközben az is kiderült: a hagyományos vezetői technikákat egyáltalán nem kell elfelejteni, viszont nélkülözhetetlenné vált az új ismeretek és készségek elsajátítása.

„Nincs üzleti intelligencia intelligens vezető nélkül”

Pósfai Gábor, az osztrák Decathlon-hálózat kiépítésével és vezetésével foglalkozó szakember tudatosan választ rendkívül különböző beállítottságú tagokat a csapatába, ehhez pedig elsőként elengedhetetlennek tartja, hogy maga, a vezető is fejlett önismerettel rendelkezzen. Ez pedig nem egy gyorsan letudható feladat, hanem folyamatos munka eredménye: ő képzésekkel, konferencia-szereplésekkel és a kollégáitól érkező rendszeres visszajelzésekkel építi magát – ezzel együtt pedig a csapata bizalmát. A felhatalmazás, mint vezetői készség fontosságáról Patai Zoltán, a Foodpanda ügyvezetője beszélt.

Az ételkiszállítás és gyorskereskedelem hazai éllovasa óriási fejlődésen ment át az elmúlt időszakban: 3 év alatt négyszeresére nőtt a futáraik és munkavállalóik száma, valamint tízszeres árbevételnövekedéssel büszkélkedhetnek, mindemellett folyamatosan és kiegyensúlyozottan nő a dolgozóik elégedettsége. Hogyan lehetséges mindez? Bevonják a kollégákat a döntéshozatalba, elismerik és hangsúlyozzák erősségeiket és a munkájuk jelentőségét, és minden olyan eszközt a kezükbe adnak, mellyel szabadon és eredményesen dolgozhatnak.

A digitalizáció, mint minden átható szemlélet, nélkülözhetetlen a mai turbulens piaci környezetben, és mihamarabb fel kell ismerniük a vezetőknek, hogy ez nem csak IT, hanem sokkal inkább stratégiai kérdés. Kulcsfontosságú, hogy a rendelkezésre álló információk és adatok segítségével jobban átlássák a szervezetek, milyen változások mennek végbe a környezetükben és esetleg előrejelzéseket is tudjanak készíteni.

Az üzleti intelligencia és a hálózatkutatás lehetőségeiről és jelentőségéről beszélgetett a kapcsolódó panelben Hári Péter, a CX-Ray ügyvezető igazgatója és dr. Schrankó Péter, az üzleti és szervezeti megújulás szakértője, tapasztalt vezető és tanácsadó. Hangsúlyozták, hogy a vállalati adatelemzés a stratégiai döntések és a cég eredményességének fontos elemeivé váltak: „a különböző típusú, munkavállalókat célzó kérdőívekkel felmérhetjük a szervezet jelenlegi állapotát, következtethetünk a múltból, és azt is megjósolhatjuk, hogy egyes döntések esetén milyen következményekkel számolhatunk. Magának az adatgyűjtésnek és a belső hálózatelemzésnek emellett fontos üzenete is van: a vezetés kíváncsi a kollégákra, fontosnak tartja és komolyan veszi a visszajelzéseiket” – tette hozzá Hári Péter.

A Jövő vezetői megérkeztek – és elismerést érdemelnek

A konferencia programjához kapcsolódva idén először adták át a Jövő vezetője díjakat, melyeket a szakmai felkészültség mellett példamutató emberi kvalitásokkal és az eredményes csapatmunkát támogató készségekkel is rendelkező közép- és felsővezetők érdemelhettek ki. A menedzserek maguk is nevezhettek a megmérettetésre, többségüket mégis kollégáik jelölték a mindennapi munkájuk során mutatott teljesítményük alapján.

A négytagú szakértő zsűri, melynek tagjai a konferencia előadói közül kerültek ki, nem csak az előre meghatározott objektív szempontok alapján választották ki a győzteseket, de megismerkedtek az általuk irányított csapatokkal is, hogy meggyőződhessenek arról, a legjobb helyre kerülnek a díjak. Ennek megfelelően nemcsak a díjazottak, hanem az őket segítő kollégák is részesülhetnek a nyereményekben, hiszen többek között csapatépítő programokon, valamint team coaching foglalkozásokon fejleszthetik tovább munkahelyi közösségüket.

Bár a Lead konferencia előadásait az online térben követhették a résztvevők, a díjátadón már személyesen vehetett részt a közönség. A kisvállalati kategóriában Kövesdi Gábor, a Reggant Consulting Kft. társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója kapta a Jövő vezetője elismerést, akit munkatársai igazi álmodozóként és vizionáriusként ismernek, és aki mindig szeretné jobbá tenni a körülötte lévő világot.

A középvállalati menedzserek között Palásti György, a Grafton Recruitment Kft. ügyvezető igazgatója győzedelmeskedett, aki kimagaslóan jól bánik a felhatalmazás eszközével, minden körülmények között emberközpontú megközelítéssel kezeli a szituációkat és a toborzás-kiválasztás területén is kiemelkedő eredményekkel bír.

A nagyvállalati kategória győztese Zima Zsófia, a Bonduelle HR igazgatója lett, aki az ukrajnai konfliktus kapcsán felmerülő turbulenciára kiemelkedő rugalmassággal és eredményességgel reagált, emellett a vállalati CSR programok elkötelezett szervezője és támogatója.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-08 12:41:03
A lakásbiztosítások kiemelt szerepet kapnak a nyár elején gyakran előforduló viharok és az azok okozta károk miatt – közölte a Netrisk.hu. Ha régen, akár 5 évvel vagy korábban kötött lakásbiztosításról van szó, érdemes megnézni, milyen értékű az ingatlan.
2023-06-08 09:41:20
Nem árt figyelni, hogy milyen jogviszonyban foglalkoztatják a diákmunkásokat, mert az eltérő formákhoz tartozó különféle adózási kötelezettségek jelentős hatással vannak a nettó jövedelem alakulására. A főbb lehetőségeket járja körül a Moore Hungary elemzése.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS