Életmód Facebook-csoportot indít a SPAR augusztusban

2019. 07. 31., 18:30

A SPAR egészségtudatos életvitelt támogató kezdeményezése ebben az évben újabb elemekkel gazdagodik.

„A SPAR Magyarország régóta támogatja a vásárlóit az egészségtudatos, illetve a speciális igényű táplálkozás étrendjeinek összeállításban. Ezt szolgálja a már elindított átfogó cukor-, illetve sócsökkentő programunk. Újabb hasznos és praktikus tanácsokat nyújt az idén megújuló tartalommal, Klasszikusok egészségtudatosan címmel megjelenő receptkönyvünk, valamint az idei évben két, teljesen új receptúra alapján összeállított reformkenyérrel is támogatjuk vásárlóink minőségi és egészségtudatos táplálkozását. Az átfogó életmódprogramot az olyan tömegsportrendezvények támogatása teszi teljessé, mint a több tízezer embert vonzó és töretlen népszerűségnek örvendő SPAR Budapest Maraton Fesztivál®" – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Több éves termékfejlesztői munkának köszönhetően a vásárlók 2019 januárjától tehetik a kosaraikba Tóth Gábor – ismert rádiós nevén: Bio Gabi –, élelmiszeripari fejlesztőmérnök két új, egészségtudatos reformkenyerét. A Bio Gabi-emblémával ellátott Zabos-sokgabonás vekni és az Erővekni alapanyagaikban a reformélelmiszer-összetevők közül válogat, ezek rostban gazdag termékek, adalékanyagokat egyáltalán nem tartalmaznak. A többféle gabonalisztből, korszerű, egyedi technológiával előállított kenyerek nem csupán táplálkozás-biológiailag értékes ételek, hanem kellemes aromájú, harmonikus ízvilágú, friss és lágy szerkezetű pékáruk. A termékek 400 grammos kiszerelésben kerültek forgalomba az INTERSPAR áruházakban, külön kosaras kihelyezéssel.

Az egészségtudatossághoz kapcsolódóan a vállalat a visszafogottabb cukorfogyasztást ösztönző „Kevesebb cukor – több vitalitás!" nevű programja keretében 2019-ben 50 tonnával csökkenti a saját márkás termékeinek gyártásához felhasznált cukor mennyiségét. A cég emellett már korábban elindította a csökkentett mennyiségű sót tartalmazó termékek előállítását és forgalmazását. Ez azokat az élelmiszer-kategóriákat érinti, amelyeket a lakosság rendszeresen fogyaszt, és amelyek általában a napi sóbevitel nagy részét teszik ki. Emellett a vállalat célul tűzte ki azt is, hogy 2019 végére a többletértéket hordozó saját márkái esetében eléri a teljes pálmaolajmentességet.

A SPAR egy éve – együttműködve a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesületével – hazai előállítású, megbízható és ellenőrzött gluténmentes termékekkel bővítette a saját márkás áruinak kínálatát.

A SPAR Életmód Program fontos részeként idén augusztusban jelenik meg az egészséges életvitelhez hasznos ételrecepteket kínáló könyv. A „Klasszikusok egészségtudatosan – Kedvenc magyaros ételeink újragondolva" című kiadvány konyhai ötletei és tanácsadásai könnyen és gyorsan megvalósíthatók, bármelyik érkezésről is legyen szó.

A recepteket ezúttal is képzett és tapasztalt szakemberek állítják össze: Terei-Vigh Krisztina gasztroblogger közreműködésével készülnek az összes étkezést magába foglaló receptek, amelyeket Turcsák Katalin táplálkozástudományi szakember terméktippjei és tápérték-kalkulációi, valamint Tóth „Bio" Gábor élelmiszer-szakértő értékes információi egészítenek ki. A táplálkozási tippekhez profi testedzők, Bakonyi Panni és Bene Marci által kidolgozott sportolási tanácsok társulnak.

A SPAR együttműködik a Magyar Diáksportszövetséggel is, támogatást nyújt a szervezet NETFIT® Class Challenge programjához, amely az élethosszig tartó fizikai aktivitás jelentőségét és az egészségtudatos életvezetés értékeit népszerűsíti és tudatosítja az iskoláskorú diákok, családjaik és a köznevelés szereplői körében. A program rendszerét közel 3700 iskola, 800 ezer tanuló és 13 ezer pedagógus használja.

Az üzletlánc augusztus elejétől egy SPAR Életmód Facebook-csoportot is útjára indít, amely a kiegyensúlyozott életmódot követők számára szolgál majd hasznos információkkal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-05 15:13:56
Az energiaárak rendkívüli növekedése, a rekordmagas infláció és az általános gazdasági bizonytalanság szinte minden szektoron nyomot hagy. Míg a munkaerőpiacon egyelőre nem tapasztalni jelentős változásokat, kérdés, hogy ez meddig maradhat így.
2022-12-05 14:13:00
December 2-án az EU három intézménye és több mint 500 európai polgár közösen értékelte az Európa jövőjéről szóló konferencia eredményeképp hozott intézkedéseket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS