Életmód Facebook-csoportot indít a SPAR augusztusban

2019. 07. 31., 18:30

A SPAR egészségtudatos életvitelt támogató kezdeményezése ebben az évben újabb elemekkel gazdagodik.

„A SPAR Magyarország régóta támogatja a vásárlóit az egészségtudatos, illetve a speciális igényű táplálkozás étrendjeinek összeállításban. Ezt szolgálja a már elindított átfogó cukor-, illetve sócsökkentő programunk. Újabb hasznos és praktikus tanácsokat nyújt az idén megújuló tartalommal, Klasszikusok egészségtudatosan címmel megjelenő receptkönyvünk, valamint az idei évben két, teljesen új receptúra alapján összeállított reformkenyérrel is támogatjuk vásárlóink minőségi és egészségtudatos táplálkozását. Az átfogó életmódprogramot az olyan tömegsportrendezvények támogatása teszi teljessé, mint a több tízezer embert vonzó és töretlen népszerűségnek örvendő SPAR Budapest Maraton Fesztivál®" – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Több éves termékfejlesztői munkának köszönhetően a vásárlók 2019 januárjától tehetik a kosaraikba Tóth Gábor – ismert rádiós nevén: Bio Gabi –, élelmiszeripari fejlesztőmérnök két új, egészségtudatos reformkenyerét. A Bio Gabi-emblémával ellátott Zabos-sokgabonás vekni és az Erővekni alapanyagaikban a reformélelmiszer-összetevők közül válogat, ezek rostban gazdag termékek, adalékanyagokat egyáltalán nem tartalmaznak. A többféle gabonalisztből, korszerű, egyedi technológiával előállított kenyerek nem csupán táplálkozás-biológiailag értékes ételek, hanem kellemes aromájú, harmonikus ízvilágú, friss és lágy szerkezetű pékáruk. A termékek 400 grammos kiszerelésben kerültek forgalomba az INTERSPAR áruházakban, külön kosaras kihelyezéssel.

Az egészségtudatossághoz kapcsolódóan a vállalat a visszafogottabb cukorfogyasztást ösztönző „Kevesebb cukor – több vitalitás!" nevű programja keretében 2019-ben 50 tonnával csökkenti a saját márkás termékeinek gyártásához felhasznált cukor mennyiségét. A cég emellett már korábban elindította a csökkentett mennyiségű sót tartalmazó termékek előállítását és forgalmazását. Ez azokat az élelmiszer-kategóriákat érinti, amelyeket a lakosság rendszeresen fogyaszt, és amelyek általában a napi sóbevitel nagy részét teszik ki. Emellett a vállalat célul tűzte ki azt is, hogy 2019 végére a többletértéket hordozó saját márkái esetében eléri a teljes pálmaolajmentességet.

A SPAR egy éve – együttműködve a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesületével – hazai előállítású, megbízható és ellenőrzött gluténmentes termékekkel bővítette a saját márkás áruinak kínálatát.

A SPAR Életmód Program fontos részeként idén augusztusban jelenik meg az egészséges életvitelhez hasznos ételrecepteket kínáló könyv. A „Klasszikusok egészségtudatosan – Kedvenc magyaros ételeink újragondolva" című kiadvány konyhai ötletei és tanácsadásai könnyen és gyorsan megvalósíthatók, bármelyik érkezésről is legyen szó.

A recepteket ezúttal is képzett és tapasztalt szakemberek állítják össze: Terei-Vigh Krisztina gasztroblogger közreműködésével készülnek az összes étkezést magába foglaló receptek, amelyeket Turcsák Katalin táplálkozástudományi szakember terméktippjei és tápérték-kalkulációi, valamint Tóth „Bio" Gábor élelmiszer-szakértő értékes információi egészítenek ki. A táplálkozási tippekhez profi testedzők, Bakonyi Panni és Bene Marci által kidolgozott sportolási tanácsok társulnak.

A SPAR együttműködik a Magyar Diáksportszövetséggel is, támogatást nyújt a szervezet NETFIT® Class Challenge programjához, amely az élethosszig tartó fizikai aktivitás jelentőségét és az egészségtudatos életvezetés értékeit népszerűsíti és tudatosítja az iskoláskorú diákok, családjaik és a köznevelés szereplői körében. A program rendszerét közel 3700 iskola, 800 ezer tanuló és 13 ezer pedagógus használja.

Az üzletlánc augusztus elejétől egy SPAR Életmód Facebook-csoportot is útjára indít, amely a kiegyensúlyozott életmódot követők számára szolgál majd hasznos információkkal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A vendéglátóipari vezetők részéről a feladatok delegálásának hiánya az egyik legsúlyosabb probléma, ami miatt nehezen áll talpra az ágazat a COVID utáni években. Továbbra is érezteti hatását, hogy a pandémia szétverte a jól kialakult szakmai közösségeket, a vendéglátósok már nem vagy alig járnak össze eszmecserére és a tudás átadására, amiből pedig kölcsönösen, mindenki profitálhatna. Persze erre a helyzetre is van megoldás: hozzá kell látni a céges mikroközösségek, aztán a nagyobb együttműködések felépítéséhez – osztotta meg a BizniszPlusz csatornával Gréczi Szilárd, a Skill Trade operatív és projektmenedzsere.
A legtöbb munkavállaló nem díjazná, ha a home office határait szűkebbre szabná a munkahelyük, de a felük csak emiatt azért nem mondana fel – legalábbis rögtön. A cégek nem kapkodnak a keretek módosításával, amit valószínűleg jól tesznek, pedig az alkalmazottakat aligha érné váratlanul. Milyen arányban morzsolódnának le a dolgozók a távmunka elvételével? Milyen előnyeit és hátrányait érzik a pandémiából örökölt gyakorlatnak napjainkban? A Profession.hu felmérte, Dencső Blanka piackutatási és üzletfejlesztési szakértő pedig összefoglalta, mire érdemes számítani home office fronton a közeljövőben.
2024. 08. 16., 22:15
epizód: 2024 / 16   |   hossz: 22:09
Az Edinburgh-i Egyetem magyar docense nem csak azt mesélte el, hogyan vezetett az útja egy hazai egyetemről a tengerentúli Caltech-re, majd Skóciába, hanem azt is, hogy jelenlegi kutatási területe ígéretes jövőképet fest a szív- és érrendszeri betegek hatékonyabb gyógyítása számára. A kémiai és biomérnök tudós egy pakisztáni kollégájával együtt fejlesztett 3D nyomtatással készülő véreret, aminek még az alapanyagát is ők állítják elő, olcsó nyersanyagokból. A forradalmi megoldás véglegesítéséhez nemzetközi együttműködésre is nyitott tudósok szerint a találmányuk egy napon humán betegekbe is beültethető lesz, jelentősen csökkentve a fertőzések veszélyét és gyorsítva a felépülést.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS