Az Oeconomus és a MPhackS online közgazdász ötletversenyt hirdetett egyetemi hallgatóknak. Minden felsőoktatási hallgató nevezhetett, aki úgy gondolta, hogy kellő ambícióval rendelkezik a koronavírus-válság okozta gazdasági kihívások leküzdését és a talpra állás leghatékonyabb megvalósítását illetően.
A 8 órás időkeret alatt a BA hallgatóknak a megadott témákból egyet, míg az MA hallgatóknak kettőt kellett kidolgozniuk.
Minden pályamű határidőre célba ért, és mindegyik megfelelt a zsűri alapvető szakmai elvárásainak. A dobogós helyezettek kiválasztásakor a tartalom mellett a külalakot is elbírálták.
A beérkezett pályaművek között a Magyarországgal kapcsolatos hatásokat feldolgozó megoldások domináltak. Ez arra enged következtetni, hogy a hallgatók aktív fogyasztói a hazai gazdaságpolitikai történéseknek, és innovatív megoldásaikkal részt kívánnak venni a döntéshozatalban.
Ez a konklúzió különösen jól szolgálja az Oeconomus azon célkitűzését, amely a fiatal tehetségek szakmai támogatására irányul, hiszen a versennyel lehetőség nyílt a potenicális közgazdásztanoncokkal való jövőbeni együttműködésre.
Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatói munkájukkal a magyar gazdasági növekedés érdekében a gazdaságtudomány és más kapcsolódó tudományágak képviselőinek pártolását, képzését, továbbképzésük támogatását, az oktatás fejlesztését, és az ismeretterjesztést tűzték ki célul.
„Nagyon örülünk a beérkezett munkáknak és különösképpen a vizualizációknak. Tényleg nagyon jó infografikák születtek, mind tartalmi, mind technikai szempontból, így a dobogós helyezetteknél szoros pontozás született” – mondta Pásztor Szabolcs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető kutatója.
BA kategóriában Veréb Fanni, a Semmelweis Egyetem végzős orvostanhallgatója bizonyult a legjobbnak „Gazdaságvédelmi intézkedések Magyarországon a koronavírus járvány idején a 2020. március és május közötti időszakban” című tanulmányával.
Az MA kategóriában Ferenczi Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem másodéves mesterképzéses hallgatója végzett az első helyen „A koronavírus-járvány hatása a külföldi közvetlen tőkebefektetésekre” téma feldolgozásával.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.