Egy tüsszentésre az összeomlástól?

2020. 12. 08., 17:30

Az Oeconomus és a MPhackS online közgazdász ötletversenyt hirdetett egyetemi hallgatóknak. Minden felsőoktatási hallgató nevezhetett, aki úgy gondolta, hogy kellő ambícióval rendelkezik a koronavírus-válság okozta gazdasági kihívások leküzdését és a talpra állás leghatékonyabb megvalósítását illetően.

A 8 órás időkeret alatt a BA hallgatóknak a megadott témákból egyet, míg az MA hallgatóknak kettőt kellett kidolgozniuk.

Minden pályamű határidőre célba ért, és mindegyik megfelelt a zsűri alapvető szakmai elvárásainak. A dobogós helyezettek kiválasztásakor a tartalom mellett a külalakot is elbírálták.

A beérkezett pályaművek között a Magyarországgal kapcsolatos hatásokat feldolgozó megoldások domináltak. Ez arra enged következtetni, hogy a hallgatók aktív fogyasztói a hazai gazdaságpolitikai történéseknek, és innovatív megoldásaikkal részt kívánnak venni a döntéshozatalban.

Ez a konklúzió különösen jól szolgálja az Oeconomus azon  célkitűzését, amely a fiatal tehetségek szakmai támogatására irányul, hiszen a versennyel lehetőség nyílt a potenicális közgazdásztanoncokkal való jövőbeni együttműködésre.  

Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatói munkájukkal a magyar gazdasági növekedés érdekében a gazdaságtudomány és más kapcsolódó tudományágak képviselőinek pártolását, képzését, továbbképzésük támogatását, az oktatás fejlesztését, és az ismeretterjesztést tűzték ki célul.

„Nagyon örülünk a beérkezett munkáknak és különösképpen a vizualizációknak. Tényleg nagyon jó infografikák születtek, mind tartalmi, mind technikai szempontból, így a dobogós helyezetteknél szoros pontozás született” – mondta Pásztor Szabolcs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető kutatója.

BA kategóriában Veréb Fanni, a Semmelweis Egyetem végzős orvostanhallgatója bizonyult a legjobbnak „Gazdaságvédelmi intézkedések Magyarországon a koronavírus járvány idején a 2020. március és május közötti időszakban” című tanulmányával.

Az MA kategóriában Ferenczi Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem másodéves mesterképzéses hallgatója végzett az első helyen „A koronavírus-járvány hatása a külföldi közvetlen tőkebefektetésekre” téma feldolgozásával.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-25 16:38:35
A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.
2023-03-25 12:38:16
Minden évben Bangkokban rendezik meg a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági és állattenyésztési szakkiállítását és vásárát. Idén egy magyar cég szakemberei is ott voltak, hogy felkutassák és beszerezzék azokat az innovatív termékeket, amelyeket a hazai takarmánypiacon hasznosíthatnak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miután a nemzetközi és a magyar sajtóban is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint a magyar kormány már tárgyal a Roszatom esetleges „kiváltásáról”, az orosz cég újra megerősítette: továbbra is készen áll a Paks II projekt megvalósítására.