Düsseldorfban versenyezhet a Rheinland Pitch on Danube nyertese

2019. 04. 04., 09:30

Rheinland Pitch on Danube címmel másodszor rendezte meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány a Digital Stadt Düsseldorf Egyesülettel és a Startplatz Düsseldorffal együttműködve a Rheinland Pitch, a legnagyobb németországi startup verseny elődöntőjét.

A BVK két éve működik együtt a Digitale Stadt Düsseldorf Egyesülettel, ez idő alatt közel tíz magyar delegáció utazott ki Észak-Rajna-Vesztfália régióba, főként startupokkal együtt, és nyolc német delegáció jött Budapestre, hogy innovációval és startupokkal kapcsolatos tudást adjon át. Már van olyan, budapesti központtal rendelkező magyar startup, ami több leányvállalatot is alapított Németországban. A Duna-Rajna együttműködés példaértékű, reméljük, hogy így is fog folytatódni – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

A Rheinland Pitch lehetőséget biztosít a magyar startupoknak, hogy üzleti partnereket találjanak Németországban, melynek ipara erős és nagy felvevő képességgel bír az új ötletekre – mondta Lorenz Graf, a Rheinland Pitch tulajdonosa, a Startplatz ügyvezetője. Graf hangsúlyozta, hogy a most zajló digitális forradalom idején különösen fontosnak tartja, hogy a kreatív emberek közeget találjanak az elgondolásaik valóra váltására, és ez által új munkalehetőségeket teremtsenek. 

Németország és Magyarország az innováció számos területén együttműködik, közeli partnerségben valósítják meg a digitalizációt és a startupok támogatását. Számos nagy német cég hozott létre Magyarországon kutató-fejlesztő központokat, melyekben a startupok különleges szerepet tölthetnek be – mondta Kristina Steltzer, a Budapesti Német Nagykövetség gazdasági referense.

Vidar Andersen, anémetországi Rheinland Pitch társalapítója ismertette a versenysorozat történetét és céljait. 2013 óta 75 Rheinland Pitch versenyt rendeztek 800 startup részvételével. Andersen minden versenyző startup számára egy napos ingyenes tréninget tartott arról, hogyan kell befektetőknek pitchelni. A nemzetközi startup szakértő a BVK felkérésére tavaly év végén Master Pitch tréninget tartott magyar startupok számára a Közalapítvány székházában.

Öt kiváló magyar startup, a GlovEye, a HunCut CNC Kft., a HypCam, a Sincroll Drive Technologies Kft. és a W-Heat mérkőzött meg egymással. A júniusi düsseldorfi döntőbe a Sincroll Drive Technologies Kft. jutott.

A Rheinland Pitch on Danube versenyen résztvevő Be Smart nyertes startupok:

GlovEye

A GlovEye speciális eszköz, amelynek segítségével a vakok és gyengénlátók bármilyen nyomtatott szöveget Braille-írásként érzékelhetnek. A kesztyűben egy Braille-cella található a mutatóujj alatt, így az ujjbegyünkkel bármilyen karaktert azonnal el tudunk olvasni. A cella Bluetooth-szal kapcsolódik az olvasóapplikációnkhoz, amely bármilyen okoseszközön futtatható, amely rendelkezik kamerával.

HunCut CNC Kft.

A Huncut CNC célja, hogy megalkossa és bevezesse a piacra a világ első intelligens desktop CNC megmunkáló központját, amely ötvözi a hagyományos CNC marógépet a 3D szkennerrel.  Olyan gépet terveznek, amely nem csak szakképzett CNC gépkezelők által üzemeltethető, hanem bárki számára elérhető és használható, CNC előképzettség nélkül is.

HypCam

A HypCam nagy sebességű torzításmentes 3D képfeldolgozó rendszert fejleszt. 2018-ban piacra dobta a saját fejlesztésű kameráját és annak rendszerét, mely a következő területeken használható: Etalon mérési eszköz laboratóriumi környezetbe. Rezgés és felület diagnosztika az űr és repülés területen. 3D térgeometria, Fotogrammetria, Ipari képfeldolgozás, smart citiy projektek – valós idejű forgalom kontroll, virtuális valóság.

Sincroll Drive Technologies Kft.

A cég újfajta hajtás technológiát fejleszt, golyókat alkalmaz a hajtóművekben. 16 országban van szabadalmuk a technológiákra, számos prototípust készítettek, melyek igazolják a koncepciót.  A piac mérete óriási, 200 milliárd dolláros. Több mint hatvan tervezési tanulmányt készítettek ügyfelek számára eddig, melyekből hat prototípus készült el. Ügyfél bázisuk kb 1300 cégből áll világszerte. 

W-Heat

A startup terméke olyan biológiailag lebomló homlokzati hőszigetelés, ami beépítve tartós, ellenáll a környezeti hatásoknak, viszont élettartama végén a homlokzatról való eltávolítás után természetes úton szennyezőanyag hátrahagyása nélkül lebomlik. Épületfizikai tulajdonságait illetően hőszigetelő képessége versenyképes a jelenleg alkalmazott legnépszerűbb típusokkal és páratechnikai tulajdonságait tekintve felül is múlhatja ezeket az anyagokat, ami a bentlakók komfortérzetét jelentősen növeli.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-04 10:17:00
A jogviták végleges eldöntése a bíróság feladata. Azonban a vitában álló feleknek nem feltétlenül kell a bíróság ítéletére bízniuk magukat. Lehetőségük van arra, hogy a perben bíróság előtt megegyezzenek. A perbeli egyezségkötés legfontosabb szabályait dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS