Düsseldorfban versenyezhet a Rheinland Pitch on Danube nyertese

2019. 04. 04., 09:30

Rheinland Pitch on Danube címmel másodszor rendezte meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány a Digital Stadt Düsseldorf Egyesülettel és a Startplatz Düsseldorffal együttműködve a Rheinland Pitch, a legnagyobb németországi startup verseny elődöntőjét.

A BVK két éve működik együtt a Digitale Stadt Düsseldorf Egyesülettel, ez idő alatt közel tíz magyar delegáció utazott ki Észak-Rajna-Vesztfália régióba, főként startupokkal együtt, és nyolc német delegáció jött Budapestre, hogy innovációval és startupokkal kapcsolatos tudást adjon át. Már van olyan, budapesti központtal rendelkező magyar startup, ami több leányvállalatot is alapított Németországban. A Duna-Rajna együttműködés példaértékű, reméljük, hogy így is fog folytatódni – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

A Rheinland Pitch lehetőséget biztosít a magyar startupoknak, hogy üzleti partnereket találjanak Németországban, melynek ipara erős és nagy felvevő képességgel bír az új ötletekre – mondta Lorenz Graf, a Rheinland Pitch tulajdonosa, a Startplatz ügyvezetője. Graf hangsúlyozta, hogy a most zajló digitális forradalom idején különösen fontosnak tartja, hogy a kreatív emberek közeget találjanak az elgondolásaik valóra váltására, és ez által új munkalehetőségeket teremtsenek. 

Németország és Magyarország az innováció számos területén együttműködik, közeli partnerségben valósítják meg a digitalizációt és a startupok támogatását. Számos nagy német cég hozott létre Magyarországon kutató-fejlesztő központokat, melyekben a startupok különleges szerepet tölthetnek be – mondta Kristina Steltzer, a Budapesti Német Nagykövetség gazdasági referense.

Vidar Andersen, anémetországi Rheinland Pitch társalapítója ismertette a versenysorozat történetét és céljait. 2013 óta 75 Rheinland Pitch versenyt rendeztek 800 startup részvételével. Andersen minden versenyző startup számára egy napos ingyenes tréninget tartott arról, hogyan kell befektetőknek pitchelni. A nemzetközi startup szakértő a BVK felkérésére tavaly év végén Master Pitch tréninget tartott magyar startupok számára a Közalapítvány székházában.

Öt kiváló magyar startup, a GlovEye, a HunCut CNC Kft., a HypCam, a Sincroll Drive Technologies Kft. és a W-Heat mérkőzött meg egymással. A júniusi düsseldorfi döntőbe a Sincroll Drive Technologies Kft. jutott.

A Rheinland Pitch on Danube versenyen résztvevő Be Smart nyertes startupok:

GlovEye

A GlovEye speciális eszköz, amelynek segítségével a vakok és gyengénlátók bármilyen nyomtatott szöveget Braille-írásként érzékelhetnek. A kesztyűben egy Braille-cella található a mutatóujj alatt, így az ujjbegyünkkel bármilyen karaktert azonnal el tudunk olvasni. A cella Bluetooth-szal kapcsolódik az olvasóapplikációnkhoz, amely bármilyen okoseszközön futtatható, amely rendelkezik kamerával.

HunCut CNC Kft.

A Huncut CNC célja, hogy megalkossa és bevezesse a piacra a világ első intelligens desktop CNC megmunkáló központját, amely ötvözi a hagyományos CNC marógépet a 3D szkennerrel.  Olyan gépet terveznek, amely nem csak szakképzett CNC gépkezelők által üzemeltethető, hanem bárki számára elérhető és használható, CNC előképzettség nélkül is.

HypCam

A HypCam nagy sebességű torzításmentes 3D képfeldolgozó rendszert fejleszt. 2018-ban piacra dobta a saját fejlesztésű kameráját és annak rendszerét, mely a következő területeken használható: Etalon mérési eszköz laboratóriumi környezetbe. Rezgés és felület diagnosztika az űr és repülés területen. 3D térgeometria, Fotogrammetria, Ipari képfeldolgozás, smart citiy projektek – valós idejű forgalom kontroll, virtuális valóság.

Sincroll Drive Technologies Kft.

A cég újfajta hajtás technológiát fejleszt, golyókat alkalmaz a hajtóművekben. 16 országban van szabadalmuk a technológiákra, számos prototípust készítettek, melyek igazolják a koncepciót.  A piac mérete óriási, 200 milliárd dolláros. Több mint hatvan tervezési tanulmányt készítettek ügyfelek számára eddig, melyekből hat prototípus készült el. Ügyfél bázisuk kb 1300 cégből áll világszerte. 

W-Heat

A startup terméke olyan biológiailag lebomló homlokzati hőszigetelés, ami beépítve tartós, ellenáll a környezeti hatásoknak, viszont élettartama végén a homlokzatról való eltávolítás után természetes úton szennyezőanyag hátrahagyása nélkül lebomlik. Épületfizikai tulajdonságait illetően hőszigetelő képessége versenyképes a jelenleg alkalmazott legnépszerűbb típusokkal és páratechnikai tulajdonságait tekintve felül is múlhatja ezeket az anyagokat, ami a bentlakók komfortérzetét jelentősen növeli.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 21:10:35
Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a FIVOSZ hétfői HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésen keresték a választ arra, hogy milyen az ideális munkahely 2024-ben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS