Düsseldorfban versenyezhet a Rheinland Pitch on Danube nyertese

2019. 04. 04., 09:30

Rheinland Pitch on Danube címmel másodszor rendezte meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány a Digital Stadt Düsseldorf Egyesülettel és a Startplatz Düsseldorffal együttműködve a Rheinland Pitch, a legnagyobb németországi startup verseny elődöntőjét.

A BVK két éve működik együtt a Digitale Stadt Düsseldorf Egyesülettel, ez idő alatt közel tíz magyar delegáció utazott ki Észak-Rajna-Vesztfália régióba, főként startupokkal együtt, és nyolc német delegáció jött Budapestre, hogy innovációval és startupokkal kapcsolatos tudást adjon át. Már van olyan, budapesti központtal rendelkező magyar startup, ami több leányvállalatot is alapított Németországban. A Duna-Rajna együttműködés példaértékű, reméljük, hogy így is fog folytatódni – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

A Rheinland Pitch lehetőséget biztosít a magyar startupoknak, hogy üzleti partnereket találjanak Németországban, melynek ipara erős és nagy felvevő képességgel bír az új ötletekre – mondta Lorenz Graf, a Rheinland Pitch tulajdonosa, a Startplatz ügyvezetője. Graf hangsúlyozta, hogy a most zajló digitális forradalom idején különösen fontosnak tartja, hogy a kreatív emberek közeget találjanak az elgondolásaik valóra váltására, és ez által új munkalehetőségeket teremtsenek. 

Németország és Magyarország az innováció számos területén együttműködik, közeli partnerségben valósítják meg a digitalizációt és a startupok támogatását. Számos nagy német cég hozott létre Magyarországon kutató-fejlesztő központokat, melyekben a startupok különleges szerepet tölthetnek be – mondta Kristina Steltzer, a Budapesti Német Nagykövetség gazdasági referense.

Vidar Andersen, anémetországi Rheinland Pitch társalapítója ismertette a versenysorozat történetét és céljait. 2013 óta 75 Rheinland Pitch versenyt rendeztek 800 startup részvételével. Andersen minden versenyző startup számára egy napos ingyenes tréninget tartott arról, hogyan kell befektetőknek pitchelni. A nemzetközi startup szakértő a BVK felkérésére tavaly év végén Master Pitch tréninget tartott magyar startupok számára a Közalapítvány székházában.

Öt kiváló magyar startup, a GlovEye, a HunCut CNC Kft., a HypCam, a Sincroll Drive Technologies Kft. és a W-Heat mérkőzött meg egymással. A júniusi düsseldorfi döntőbe a Sincroll Drive Technologies Kft. jutott.

A Rheinland Pitch on Danube versenyen résztvevő Be Smart nyertes startupok:

GlovEye

A GlovEye speciális eszköz, amelynek segítségével a vakok és gyengénlátók bármilyen nyomtatott szöveget Braille-írásként érzékelhetnek. A kesztyűben egy Braille-cella található a mutatóujj alatt, így az ujjbegyünkkel bármilyen karaktert azonnal el tudunk olvasni. A cella Bluetooth-szal kapcsolódik az olvasóapplikációnkhoz, amely bármilyen okoseszközön futtatható, amely rendelkezik kamerával.

HunCut CNC Kft.

A Huncut CNC célja, hogy megalkossa és bevezesse a piacra a világ első intelligens desktop CNC megmunkáló központját, amely ötvözi a hagyományos CNC marógépet a 3D szkennerrel.  Olyan gépet terveznek, amely nem csak szakképzett CNC gépkezelők által üzemeltethető, hanem bárki számára elérhető és használható, CNC előképzettség nélkül is.

HypCam

A HypCam nagy sebességű torzításmentes 3D képfeldolgozó rendszert fejleszt. 2018-ban piacra dobta a saját fejlesztésű kameráját és annak rendszerét, mely a következő területeken használható: Etalon mérési eszköz laboratóriumi környezetbe. Rezgés és felület diagnosztika az űr és repülés területen. 3D térgeometria, Fotogrammetria, Ipari képfeldolgozás, smart citiy projektek – valós idejű forgalom kontroll, virtuális valóság.

Sincroll Drive Technologies Kft.

A cég újfajta hajtás technológiát fejleszt, golyókat alkalmaz a hajtóművekben. 16 országban van szabadalmuk a technológiákra, számos prototípust készítettek, melyek igazolják a koncepciót.  A piac mérete óriási, 200 milliárd dolláros. Több mint hatvan tervezési tanulmányt készítettek ügyfelek számára eddig, melyekből hat prototípus készült el. Ügyfél bázisuk kb 1300 cégből áll világszerte. 

W-Heat

A startup terméke olyan biológiailag lebomló homlokzati hőszigetelés, ami beépítve tartós, ellenáll a környezeti hatásoknak, viszont élettartama végén a homlokzatról való eltávolítás után természetes úton szennyezőanyag hátrahagyása nélkül lebomlik. Épületfizikai tulajdonságait illetően hőszigetelő képessége versenyképes a jelenleg alkalmazott legnépszerűbb típusokkal és páratechnikai tulajdonságait tekintve felül is múlhatja ezeket az anyagokat, ami a bentlakók komfortérzetét jelentősen növeli.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-05 16:13:00
A háborúban álló szomszédos ország egyik automatizálással foglalkozó vállalata saját fejlesztésű megoldást kínál a termőföldek aknamentesítésére. Sok korábbi hadszínteret újra gazdálkodásra alkalmassá tehetnek a robottraktorok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS