Az elektronikus fizetés előnyei a készpénzhasználattal szemben

2020. 06. 10., 19:00

Az elektronikus fizetés gyors tempóban váltja fel a készpénzhasználatot, sok kereskedők mégis vonakodik bevezetni az elektronikus fizetés lehetőségét.

Miért? Mert nem tudják, milyen értéket kaphatnak ezzel.

Valójában az elektronikus fizetés elfogadása esetén akár kétszeresen megtérülhet az elfogadással járó összköltség.

Az előnyök jól mérhetőek

A Peter T. Dunn & Company 2018-as kutatásának eredményei, 9 országban (Nagy-Britannia, Olaszország, Franciaország, Németország, Spanyolország, Svédország, Lengyelország, Hollandia, Csehország) végzett felmérése szerint az előnyök jól mérhetőek:

  • az egyes vásárlások végösszege magasabb lehet;
  • ha a vásárlót nem köti, hogy éppen mennyi készpénz van nála, átlagosan akár 4-szer többet költhet.
  • az új elfogadók 10-15 százalékos növekedést is tapasztalhatnak a tranzakciók átlagos összegében.

Növekvő költséghatékonyság

Csökkenhet a készpénz   számolásának tárolásának és őrzésének idő- és költségigényes feladata.

Vásárlók a világ minden tájáról

Elektronikus fizetés esetén a vásárlók besétálhatnak az üzletbe, lehetnek a határ túloldalán, vagy bárhol a világon.

Garancia

A sikeres fizetési tranzakciók után a kereskedő biztos lehet abban, hogy a pénz megérkezik hozzá.

Az elektronikus fizetés jó a kereskedőknek, mert jó a fogyasztóknak

  • A vásárlók választhatnak a kártyás és a készpénzes fizetés közül.
  • Fogyasztói hűséget épít.
  • Erősíti a vásárlók bizalmát.

A Mastercard elindította az infrastruktúra fejlesztési programot Magyarországon, amelynek fő célja, hogy a kereskedők gyorsabban és egyszerűbben juthassanak terminálhoz. További részletek és a Magyarországon kártyaelfogadási szolgáltatást nyújtó pénzintézetek listája ITT.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS