Az elektronikus fizetés előnyei a készpénzhasználattal szemben

2020. 06. 10., 19:00

Az elektronikus fizetés gyors tempóban váltja fel a készpénzhasználatot, sok kereskedők mégis vonakodik bevezetni az elektronikus fizetés lehetőségét.

Miért? Mert nem tudják, milyen értéket kaphatnak ezzel.

Valójában az elektronikus fizetés elfogadása esetén akár kétszeresen megtérülhet az elfogadással járó összköltség.

Az előnyök jól mérhetőek

A Peter T. Dunn & Company 2018-as kutatásának eredményei, 9 országban (Nagy-Britannia, Olaszország, Franciaország, Németország, Spanyolország, Svédország, Lengyelország, Hollandia, Csehország) végzett felmérése szerint az előnyök jól mérhetőek:

  • az egyes vásárlások végösszege magasabb lehet;
  • ha a vásárlót nem köti, hogy éppen mennyi készpénz van nála, átlagosan akár 4-szer többet költhet.
  • az új elfogadók 10-15 százalékos növekedést is tapasztalhatnak a tranzakciók átlagos összegében.

Növekvő költséghatékonyság

Csökkenhet a készpénz   számolásának tárolásának és őrzésének idő- és költségigényes feladata.

Vásárlók a világ minden tájáról

Elektronikus fizetés esetén a vásárlók besétálhatnak az üzletbe, lehetnek a határ túloldalán, vagy bárhol a világon.

Garancia

A sikeres fizetési tranzakciók után a kereskedő biztos lehet abban, hogy a pénz megérkezik hozzá.

Az elektronikus fizetés jó a kereskedőknek, mert jó a fogyasztóknak

  • A vásárlók választhatnak a kártyás és a készpénzes fizetés közül.
  • Fogyasztói hűséget épít.
  • Erősíti a vásárlók bizalmát.

A Mastercard elindította az infrastruktúra fejlesztési programot Magyarországon, amelynek fő célja, hogy a kereskedők gyorsabban és egyszerűbben juthassanak terminálhoz. További részletek és a Magyarországon kártyaelfogadási szolgáltatást nyújtó pénzintézetek listája ITT.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-06 19:22:00
Október 6-án lkezdődött a 19. Budapest Design Week. A központi kiállításnak, illetve számos programnak helyet adó Néprajzi Múzeum mellett Budapesten és több vidéki városban mintegy 150 program várja az érdeklődőket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Világszerte egyre erőteljesebb trend az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának csökkentése, azaz az átállás – teljes egészében vagy részben – a növényi eredetű táplálkozásra.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS