Az Andersen az Év Adótanácsadója Magyarországon

2021. 09. 10., 11:30

A tekintélyes nemzetközi adózási magazin, az International Tax Review értékelése szerint az Andersen Adótanácsadó Zrt. nyújtotta a legjobb teljesítményt a magyar adótanácsadók között az elmúlt esztendőben. A cég alig egy évvel az Andersen brand magyarországi visszatérését követően nyerte el a magasan jegyzett szakmai elismerést.

A világ egyik vezető adószakmai lapja, az 1989-ben alapított International Tax Review (ITR) 17. alkalommal díjazta Európa legjobb adótanácsadási szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásait. Az ITR szerkesztőiből és szakértőiből álló zsűri az aspiránsok teljesítményét a vizsgált időszakban megoldott feladatok volumene és összetettsége, illetve a megvalósítás innovatív jellege alapján rangsorolta.

Az Andersen ebben a versenyben érdemelte ki a legjobb magyar adótanácsadó cégnek járó elismerést (ITR EMEA Tax Award 2021). A jelöltek ötfős szűkített listáján a győztes mellett olyan nevek szerepeltek, mint a Deloitte, az Ernst & Young, a Hegymegi-Barakonyi és Társa – Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda vagy a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

A patinás brand az OrienTax Adótanácsadó Zrt. és a Szabó, Kelemen és Társai Ügyvédi Iroda együttműködése révén – 18 év szünet után – 2020 júliusában tért vissza hazánkba. Megállapodásuk értelmében a két cég az Andersen Global nemzetközi tanácsadói cégcsoport tagjaként tavaly nyár óta Andersen Magyarország néven közösen végzi tevékenységét.

Az Andersen Adótanácsadó Zrt. vezérigazgatója, Radnai Károly szerint az elmúlt egy év üzleti eredményei és az ITR elismerése egyértelműen igazolják a brand visszatérésével kapcsolatos előzetes várakozásokat.

„Azzal a céllal kezdtük meg a közös munkát egy évvel ezelőtt, hogy szakértelmünkkel, szolgáltatásainkkal és az Andersen Global nyújtotta nemzetközi háttér segítségével felvegyük a versenyt a BIG4 tagjaival. Az egyik legnagyobb presztízzsel bíró nemzetközi adószakmai díj elnyerése meggyőző bizonyítéka annak, hogy jól mértük fel lehetőségeinket. Úgy tűnik, sokkal közelebb vagyunk céljaink eléréshez, mint korábban gondoltuk” – értékelt Radnai Károly.

Az Andersen Magyarország a magyar tanácsadói piac ötödik legnagyobb szereplőjének számít. A budapesti székhelyű adótanácsadó- és ügyvédi iroda jelenleg közel 100 munkatárssal, ezen belül mintegy 90 adó- és jogi szakértővel rendelkezik.

Radnai Károly szerint az Andersen visszatérése intenzív versenyt generált a magyar tanácsadói piacon.

„Ügyfélkörünk bővülése, az elnyert megbízások volumene és szakértői csapatunk létszámának folyamatos emelkedése azt mutatja, hogy egyértelműen felzárkóztunk a legnagyobbak mellé. Komolyan kell számolni velünk, amit az is alátámaszt, hogy az ITR Év Adótanácsadója díját az elmúlt 10 évben Magyarországon kizárólag a BIG4 tagjainak ítélték oda" – vélekedik a szakember.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-05 16:13:00
A háborúban álló szomszédos ország egyik automatizálással foglalkozó vállalata saját fejlesztésű megoldást kínál a termőföldek aknamentesítésére. Sok korábbi hadszínteret újra gazdálkodásra alkalmassá tehetnek a robottraktorok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS