Az Andersen az Év Adótanácsadója Magyarországon

2021. 09. 10., 11:30

A tekintélyes nemzetközi adózási magazin, az International Tax Review értékelése szerint az Andersen Adótanácsadó Zrt. nyújtotta a legjobb teljesítményt a magyar adótanácsadók között az elmúlt esztendőben. A cég alig egy évvel az Andersen brand magyarországi visszatérését követően nyerte el a magasan jegyzett szakmai elismerést.

A világ egyik vezető adószakmai lapja, az 1989-ben alapított International Tax Review (ITR) 17. alkalommal díjazta Európa legjobb adótanácsadási szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásait. Az ITR szerkesztőiből és szakértőiből álló zsűri az aspiránsok teljesítményét a vizsgált időszakban megoldott feladatok volumene és összetettsége, illetve a megvalósítás innovatív jellege alapján rangsorolta.

Az Andersen ebben a versenyben érdemelte ki a legjobb magyar adótanácsadó cégnek járó elismerést (ITR EMEA Tax Award 2021). A jelöltek ötfős szűkített listáján a győztes mellett olyan nevek szerepeltek, mint a Deloitte, az Ernst & Young, a Hegymegi-Barakonyi és Társa – Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda vagy a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

A patinás brand az OrienTax Adótanácsadó Zrt. és a Szabó, Kelemen és Társai Ügyvédi Iroda együttműködése révén – 18 év szünet után – 2020 júliusában tért vissza hazánkba. Megállapodásuk értelmében a két cég az Andersen Global nemzetközi tanácsadói cégcsoport tagjaként tavaly nyár óta Andersen Magyarország néven közösen végzi tevékenységét.

Az Andersen Adótanácsadó Zrt. vezérigazgatója, Radnai Károly szerint az elmúlt egy év üzleti eredményei és az ITR elismerése egyértelműen igazolják a brand visszatérésével kapcsolatos előzetes várakozásokat.

„Azzal a céllal kezdtük meg a közös munkát egy évvel ezelőtt, hogy szakértelmünkkel, szolgáltatásainkkal és az Andersen Global nyújtotta nemzetközi háttér segítségével felvegyük a versenyt a BIG4 tagjaival. Az egyik legnagyobb presztízzsel bíró nemzetközi adószakmai díj elnyerése meggyőző bizonyítéka annak, hogy jól mértük fel lehetőségeinket. Úgy tűnik, sokkal közelebb vagyunk céljaink eléréshez, mint korábban gondoltuk” – értékelt Radnai Károly.

Az Andersen Magyarország a magyar tanácsadói piac ötödik legnagyobb szereplőjének számít. A budapesti székhelyű adótanácsadó- és ügyvédi iroda jelenleg közel 100 munkatárssal, ezen belül mintegy 90 adó- és jogi szakértővel rendelkezik.

Radnai Károly szerint az Andersen visszatérése intenzív versenyt generált a magyar tanácsadói piacon.

„Ügyfélkörünk bővülése, az elnyert megbízások volumene és szakértői csapatunk létszámának folyamatos emelkedése azt mutatja, hogy egyértelműen felzárkóztunk a legnagyobbak mellé. Komolyan kell számolni velünk, amit az is alátámaszt, hogy az ITR Év Adótanácsadója díját az elmúlt 10 évben Magyarországon kizárólag a BIG4 tagjainak ítélték oda" – vélekedik a szakember.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS