Az Andersen az Év Adótanácsadója Magyarországon

2021. 09. 10., 11:30

A tekintélyes nemzetközi adózási magazin, az International Tax Review értékelése szerint az Andersen Adótanácsadó Zrt. nyújtotta a legjobb teljesítményt a magyar adótanácsadók között az elmúlt esztendőben. A cég alig egy évvel az Andersen brand magyarországi visszatérését követően nyerte el a magasan jegyzett szakmai elismerést.

A világ egyik vezető adószakmai lapja, az 1989-ben alapított International Tax Review (ITR) 17. alkalommal díjazta Európa legjobb adótanácsadási szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásait. Az ITR szerkesztőiből és szakértőiből álló zsűri az aspiránsok teljesítményét a vizsgált időszakban megoldott feladatok volumene és összetettsége, illetve a megvalósítás innovatív jellege alapján rangsorolta.

Az Andersen ebben a versenyben érdemelte ki a legjobb magyar adótanácsadó cégnek járó elismerést (ITR EMEA Tax Award 2021). A jelöltek ötfős szűkített listáján a győztes mellett olyan nevek szerepeltek, mint a Deloitte, az Ernst & Young, a Hegymegi-Barakonyi és Társa – Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda vagy a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

A patinás brand az OrienTax Adótanácsadó Zrt. és a Szabó, Kelemen és Társai Ügyvédi Iroda együttműködése révén – 18 év szünet után – 2020 júliusában tért vissza hazánkba. Megállapodásuk értelmében a két cég az Andersen Global nemzetközi tanácsadói cégcsoport tagjaként tavaly nyár óta Andersen Magyarország néven közösen végzi tevékenységét.

Az Andersen Adótanácsadó Zrt. vezérigazgatója, Radnai Károly szerint az elmúlt egy év üzleti eredményei és az ITR elismerése egyértelműen igazolják a brand visszatérésével kapcsolatos előzetes várakozásokat.

„Azzal a céllal kezdtük meg a közös munkát egy évvel ezelőtt, hogy szakértelmünkkel, szolgáltatásainkkal és az Andersen Global nyújtotta nemzetközi háttér segítségével felvegyük a versenyt a BIG4 tagjaival. Az egyik legnagyobb presztízzsel bíró nemzetközi adószakmai díj elnyerése meggyőző bizonyítéka annak, hogy jól mértük fel lehetőségeinket. Úgy tűnik, sokkal közelebb vagyunk céljaink eléréshez, mint korábban gondoltuk” – értékelt Radnai Károly.

Az Andersen Magyarország a magyar tanácsadói piac ötödik legnagyobb szereplőjének számít. A budapesti székhelyű adótanácsadó- és ügyvédi iroda jelenleg közel 100 munkatárssal, ezen belül mintegy 90 adó- és jogi szakértővel rendelkezik.

Radnai Károly szerint az Andersen visszatérése intenzív versenyt generált a magyar tanácsadói piacon.

„Ügyfélkörünk bővülése, az elnyert megbízások volumene és szakértői csapatunk létszámának folyamatos emelkedése azt mutatja, hogy egyértelműen felzárkóztunk a legnagyobbak mellé. Komolyan kell számolni velünk, amit az is alátámaszt, hogy az ITR Év Adótanácsadója díját az elmúlt 10 évben Magyarországon kizárólag a BIG4 tagjainak ítélték oda" – vélekedik a szakember.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS