Az Alfa Egészségközpont a Prima Medica EgészségKözpontok tagjaként működik tovább

Az Alfa Egészségközpont a Prima Medica EgészségKözpontok tagjaként működik tovább
2023. 04. 18., 20:52

A magánegészségügyi szolgáltatások piaca évről évre folyamatosan növekszik, a szektorban tovább fokozódott a verseny a képzett szakorvosokért. Egyre magasabb szintű ellátás érhető el a páciensek számára, többek között annak köszönhetően, hogy a szereplők a legmodernebb digitális megoldásokat integrálják folyamataikba. Ebbe a folyamatba illeszkedik, hogy az Alfa Egészségközpont a Prima Medica EgészségKözpontok tagjaként működik tovább.

2021-ben négy magánegészségügyi felvásárlás valósult meg, a jövőben pedig várhatóan további akvizíciókkal erősítik a nagyobb szereplők pozíciójukat. A 2023-as év az EgészségKözpontok további bővülésével indult, az Alfa Egészségközpont 2023. január 30-tól a Prima Medica EgészségKözpontok tagjaként folytatja működését.

A Prima Medica EgészségKözpontok Magyarország egyik legrégibb magánorvosi rendelő hálózata, amely 20 éves fennállása óta, több mint félmillió pácienst látott el. A csatlakozásnak köszönhetően a betegszám tovább emelkedik a jövőben, jelenleg 4 telephelyen, összesen 25 Egészségközpont tartozik a Prima Medica ernyőintézménye alá.

„Az együttműködés azért is hatalmas mérföldkő számunkra, mert számos kiváló orvos kapcsolódik be a Prima Medica EgészségKözpontok munkájába. Fennállásunk alatt összesen 130 orvos, dietetikus gyógytornász, pszichológus dolgozott nálunk” – emelte ki dr. Babai László orvos, igazgató, a Prima Medica EgészségKözpontok alapító tulajdonosa.

A Prima Medica kimagasló szakterületei – az urológia, gyermekgyógyászat, diabetológia – az Alfa EgészségKözpont kiemelt szolgáltatásainak köszönhetően új irányokkal bővülnek az infektológia és a pszichiátria területén.

„Már most megkezdtük a 2024-es Szakmai Napok szervezését, amelynek célja, hogy elősegítse a területek közötti együttműködést és tudásmegosztást, valamint előmozdítsák az egyes betegségcsoportok sikeres kezelését és megismertessék az adott területen megjelenő innovációkat” mondta Kriller Norbert, a Prima Medica EgészségKözpontok fejlesztési vezetője.

A Prima Medica EgészségKözpontok a Szakmai Napokat évek óta ingyenesen nyitja meg minden orvos előtt, így évente több száz orvos szakmai fejlődését támogatja. Az intézmény további tervei között szerepel a közel két évtizede megkezdett erős szakmai út folytatása, a kutatás-fejlesztés területének erősítése. Az élenjárást szolgálja a folyamatos technológiai megújulás a távdiagnosztika és a telemedicina terén.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-22 15:10:00
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.
2024-04-22 14:40:00
Míg tavaly márciusban 2,6 millió felhasználó rendelkezett SZÉP Kártyával, idén márciusra már 2,8 millióra nőtt a kártyabirtokosok száma; a költések összege a hónapban megközelítette az 59 milliárd forintot.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.