Átalakulóban a GreenGo cégvezetése és a flotta

2021. 11. 03., 20:15

Átalakítja cégvezetését Budapest első, kizárólag elektromos flottát üzemeltető közösségi autómegosztója, a GreenGo: új ügyvezetővel, az alapító új felelősségi körrel, valamint új marketingvezetővel bővül a cég HR fronton. A magyar startup nem pusztán a cégvezetésben változtat, de a flottájában is újít. A cég fokozatos ütemben cseréli le nagyobb hatótávolságú modellekre az autókat. Az év vége pedig elhozza az 5. születésnapot is a GreenGo számára.

Októbertől jelentős változások történtek a GreenGo vezetésében. Új ügyvezetőként lépett előre Ádám Boglárka, korábbi marketingvezető.

„A GreenGo a fővárosi mobilitás terjedésében és egy környezettudatosabb, fenntarthatóbb jövő kialakításában játszik rendkívül fontos szerepet. A folyamatos fejlődés mellett további célom, hogy az eddigi előremutató visszajelzéseket beépítve még többen használják elektromos autóinkat és a greengózást még inkább közösségi élménnyé varázsoljuk, valamint a szolgáltatásunkat igénybe vevők bizalmát és elégedettségét tovább növeljük. Hiszek abban, hogy minden ember maga alakítja a saját környezetét apró, tudatos lépések megtételével” – mondja Ádám Boglárka ügyvezető.

Az alapító és korábbi ügyvezető Michaletzky Bálint ezentúl, mint fejlesztési vezető felel majd a GreenGo innovációs irányaiért és a felhasználói élmény növeléséért.

(Michaletzky Bálint is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A sorozat 186. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

„A cégvezetési feladatokat átadtam Boglárkának, hogy inkább a szakmai kérdésekkel, fejlesztési feladatokkal tudjak foglalkozni. Boglárkát természetesen támogatni fogom ügyvezetői feladataiban, valamint azon fogok dolgozni, hogy a fejlesztési igényeket becsatornázzam, illetve a megvalósítás során a fejlesztést levezényeljem. Ezen kívül azon leszek, hogy  minél több városban tudjuk elindítani a GreenGo e-carsharing szolgáltatását” – mondja terveiről Michaletzky Bálint fejlesztési vezető.

Új marketingvezetőként pedig Koltai Dóra érkezett, aki korábban telekommunikációs és média cégeknél szerzett marketingvezetői tapasztalatot.

„Nagyon örülök, hogy egy olyan vállalathoz és márkához társulhatok, amely értékrendje hozzám személyesen is közel áll, és közösen tehetünk egy környezettudatosabb életmódért. Az a célom, hogy a GreenGo márkát olyan szilárd és konzisztens stratégiára építsük, amelynek következtében 100 százalékban elektromos flottánk még több ember számára lesz kézenfekvő és tudatos választás a közlekedésben" – mondja Koltai Dóra. 

A cégvezetés mellett folyamatosan változik a GreenGo flottája is. A jelenleg 320 autóból álló flottát fokozatosan cseréli le nagyobb akkumulátorral rendelkező modellekre a cég Budapesten. Az új személygépkocsik lehetővé teszik az eddigi 100-140 km helyett az akár dupla távolság megtételét is egyetlen töltéssel.

Ez a várakozások szerint még inkább növeli majd a gyors, hatékony, fenntartható és megfizethető, autómegosztáson alapuló közlekedési formát kínáló GreenGo felhasználói körét. A szolgáltatást igénybe vevők ugyanis egyre gyakrabban használják hosszabb, városon kívüli, akár több napos vidéki utakra a GreenGo autóit.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS