Átadták a somogyi Prima-díjakat

Átadták a somogyi Prima-díjakat
2022. 11. 02., 15:21

A magyar irodalom, a tudomány, az oktatás és köznevelés, valamint a színház-, film- és táncművészet területén adták az idei Somogy megyei Prima díjakat.

A 15. megyei Prima díj átadót a Somogy Táncegyüttes nyitotta meg – számolt be a Sonline. A műsorszám után a 11 jelöltet egymás után szólították fel a színpadra. Az idei esélyesek között szerepelt Komáromi Gabriella irodalomtörténész, a Báb-Szín-Tér Közhasznú Alapítvány, Szörényi Péter orvos, Kertész Sándor festőművész, Lőrincz Sándor újságíró, Major András karmester, a Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ, Nyári László író-költő, Török Tamás rendező, Varjas Tamás néptáncoktató-pedagógus és Vermes Károlyné Merő Zsuzsanna röplabda edző.

A Csikvár Gábor népzenész, Totth László fül-orr gégész, Péter Dániel, az OTP Bank kaposvári fiókigazgatója, Tóth Géza színész-rendező és Vörös Péter, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusának főigazgatójából alakult zsűri úgy döntött, hogy Komáromi Gabriella, Szörényi Péter és a Báb-Szín-Tér Közhasznú Alapítvány érdemes az idei kitüntetésre. A díjazottak fejenként egymillió forint jutalmat kaptak. Az elmúlt évekhez hasonlóan a közönség véleményére is kíváncsiak voltak a szervezők. A legtöbb voksot, több mint 4500-at a Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ kapta, így ők félmillió forinttal gazdagodtak.

Csizmadia Gábor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Somogy megyei elnöke az eseményen elmondta, a Prima-mozgalom küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé. Olyan kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő mindenki számára. Hozzátette, a megyei Prima-gála célja, hogy megőrizze az értelmiség és a szellem helyi eredményét, erősítve a kisebb társadalmi közösségek összetartozását és elősegítse azok fejlődését. Szita Károly, Kaposvár polgármestere ünnepi köszöntőjében azt mondta, a városban kialakult egy olyan kötelék, amely köztünk szövődött és egy olyan közösség, ami az igazi erőt adja. Ezek nélkül nem lehetett volna egyről a kettőre jutni – tette hozzá. Gelencsér Attila országgyűlési képviselő az eseményen kiemelte, a szülővárostól kapott elismerésnél nincs becsesebb.

Fotó: KaposPont.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS