Átadták a somogyi Prima-díjakat

Átadták a somogyi Prima-díjakat
2022. 11. 02., 15:21

A magyar irodalom, a tudomány, az oktatás és köznevelés, valamint a színház-, film- és táncművészet területén adták az idei Somogy megyei Prima díjakat.

A 15. megyei Prima díj átadót a Somogy Táncegyüttes nyitotta meg – számolt be a Sonline. A műsorszám után a 11 jelöltet egymás után szólították fel a színpadra. Az idei esélyesek között szerepelt Komáromi Gabriella irodalomtörténész, a Báb-Szín-Tér Közhasznú Alapítvány, Szörényi Péter orvos, Kertész Sándor festőművész, Lőrincz Sándor újságíró, Major András karmester, a Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ, Nyári László író-költő, Török Tamás rendező, Varjas Tamás néptáncoktató-pedagógus és Vermes Károlyné Merő Zsuzsanna röplabda edző.

A Csikvár Gábor népzenész, Totth László fül-orr gégész, Péter Dániel, az OTP Bank kaposvári fiókigazgatója, Tóth Géza színész-rendező és Vörös Péter, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusának főigazgatójából alakult zsűri úgy döntött, hogy Komáromi Gabriella, Szörényi Péter és a Báb-Szín-Tér Közhasznú Alapítvány érdemes az idei kitüntetésre. A díjazottak fejenként egymillió forint jutalmat kaptak. Az elmúlt évekhez hasonlóan a közönség véleményére is kíváncsiak voltak a szervezők. A legtöbb voksot, több mint 4500-at a Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ kapta, így ők félmillió forinttal gazdagodtak.

Csizmadia Gábor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Somogy megyei elnöke az eseményen elmondta, a Prima-mozgalom küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé. Olyan kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő mindenki számára. Hozzátette, a megyei Prima-gála célja, hogy megőrizze az értelmiség és a szellem helyi eredményét, erősítve a kisebb társadalmi közösségek összetartozását és elősegítse azok fejlődését. Szita Károly, Kaposvár polgármestere ünnepi köszöntőjében azt mondta, a városban kialakult egy olyan kötelék, amely köztünk szövődött és egy olyan közösség, ami az igazi erőt adja. Ezek nélkül nem lehetett volna egyről a kettőre jutni – tette hozzá. Gelencsér Attila országgyűlési képviselő az eseményen kiemelte, a szülővárostól kapott elismerésnél nincs becsesebb.

Fotó: KaposPont.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS