Átadták a somogyi Prima-díjakat

Átadták a somogyi Prima-díjakat
2022. 11. 02., 15:21

A magyar irodalom, a tudomány, az oktatás és köznevelés, valamint a színház-, film- és táncművészet területén adták az idei Somogy megyei Prima díjakat.

A 15. megyei Prima díj átadót a Somogy Táncegyüttes nyitotta meg – számolt be a Sonline. A műsorszám után a 11 jelöltet egymás után szólították fel a színpadra. Az idei esélyesek között szerepelt Komáromi Gabriella irodalomtörténész, a Báb-Szín-Tér Közhasznú Alapítvány, Szörényi Péter orvos, Kertész Sándor festőművész, Lőrincz Sándor újságíró, Major András karmester, a Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ, Nyári László író-költő, Török Tamás rendező, Varjas Tamás néptáncoktató-pedagógus és Vermes Károlyné Merő Zsuzsanna röplabda edző.

A Csikvár Gábor népzenész, Totth László fül-orr gégész, Péter Dániel, az OTP Bank kaposvári fiókigazgatója, Tóth Géza színész-rendező és Vörös Péter, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusának főigazgatójából alakult zsűri úgy döntött, hogy Komáromi Gabriella, Szörényi Péter és a Báb-Szín-Tér Közhasznú Alapítvány érdemes az idei kitüntetésre. A díjazottak fejenként egymillió forint jutalmat kaptak. Az elmúlt évekhez hasonlóan a közönség véleményére is kíváncsiak voltak a szervezők. A legtöbb voksot, több mint 4500-at a Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ kapta, így ők félmillió forinttal gazdagodtak.

Csizmadia Gábor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Somogy megyei elnöke az eseményen elmondta, a Prima-mozgalom küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé. Olyan kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő mindenki számára. Hozzátette, a megyei Prima-gála célja, hogy megőrizze az értelmiség és a szellem helyi eredményét, erősítve a kisebb társadalmi közösségek összetartozását és elősegítse azok fejlődését. Szita Károly, Kaposvár polgármestere ünnepi köszöntőjében azt mondta, a városban kialakult egy olyan kötelék, amely köztünk szövődött és egy olyan közösség, ami az igazi erőt adja. Ezek nélkül nem lehetett volna egyről a kettőre jutni – tette hozzá. Gelencsér Attila országgyűlési képviselő az eseményen kiemelte, a szülővárostól kapott elismerésnél nincs becsesebb.

Fotó: KaposPont.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS