Átadták a Budapest és Pest megyei PRIMA díjakat

Átadták a Budapest és Pest megyei PRIMA díjakat
2022. 03. 11., 13:39

Március 10-én, ünnepélyes keretek között, Budapesten a Szépművészeti Múzeumban adták át az elmúlt évről, a járványhelyzet miatt elhalasztott 2021-es Budapesti és Pest Megyei PRIMA Díjakat.

2021-ben már 14. alkalommal kérte fel a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete a meghatározó szakmai szervezeteket, közéleti személyiségeket, kulturális véleményvezéreket, a tudományos élet szereplőit, hogy jelöljék a regionális PRIMA Díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott kiválóságokat. Az érvényes jelölések közül a szakmai zsűri hat kategóriában választotta ki, aki 2021-ben elnyeri a Regionális PRIMA Díjat.

Az idei díjazottak:

  • Nyári István – Magyar képzőművészet
  • Talamba ütőegyüttes – Magyar zeneművészet
  • Barta Nóra – Magyar sport
  • Dr. Kirschner András – Magyar tudomány
  • Pannónia néptáncegyüttes – Magyar népművészet, közművelődés
  • Scherer Péter – Magyar színház-és filmművészet

 

A Demján Sándor által 2003-ban alapított Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében.

2005-ben született meg a döntés, hogy az ország megyéi is csatlakoznak ehhez a misszióhoz, és megszülettek a megyei PRIMA díjak, így az ország egész területén elismerésben részesülhetnek a megyék, régiók legjobbjai is.

2021-ben is a már megszokott 10 kategóriában (Magyar irodalom, Magyar színház-és fimművészet, Magyar képzőművészet, Magyar tudomány, Magyar oktatás és köznevelés, Magyar építészet és építőművészet, Magyar sajtó, Magyar népművészet és közművelődés, Magyar zeneművészet és Magyar sport) jelölhettek példaképeket, közülük 6 fő részesült regionális PRIMA Díj elismerésben.

A VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete által felkért zsűri tagjai: Balogh Gabriella, a NET Média Zrt. résztulajdonosa, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumi tagja, Kende-Hofherr Krisztina, a TMC Csoport alapító tulajdonosa, Gazsi Attila, a VOSZ elnökhelyettese, Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója és Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Szervetének elnöke.

„Nagyon nehéz időket éltünk és élünk az elmúlt két évben, és olyan kihívásokkal szembesülünk, amivel a mi nemzedékünknek még sosem kellett. Mégis azt kell mondanom, hogy nekünk, vállalkozóknak ezt is túl kell élnünk. Mint ahogy tettük ezt az utóbbi években is, melyet csak emberfeletti kitartással, alkalmazkodással, rugalmassággal, megújuló gondolkodással és határozott cselekvéssel érhettünk el – mondta Marosi László, a VOSZ BPMRSZ elnöke a díjátadón. – Ezért bizton megérdemeljük, hogy megálljunk egy kicsit, és itt, ünnepélyes keretek között tiszteletünket adhassuk. Díjazottjaink a legnagyobbakhoz hasonlítható tudással mutatják meg kiválóságukat, a PRIMA értékeihez és szellemiségéhez méltó életútjukat. Mi, a díjat ápoló vállalkozók valamennyien azt szeretnénk, hogy a világ, amelyben élünk, egyre jobban hasonlítson arra a világra, amelyet díjazottjaink a művészetükkel és a tudásukkal megteremtenek.”

A díjazottak nettó 1 millió forint pénzjutalomban részesültek. A díjak átadásában közreműködött a Fetter István, a CIB Bank Zrt. kisvállalati divízióvezetője, Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója, dr. Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója, Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, Kott Zoltán, a Melódiák Holding Zrt. vezérigazgatója és dr. Vereczkey Zoltán, a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-02 19:53:33
Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.
2022-09-30 19:22:00
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS