A grémium elismert, hazai- és nemzetközi tapasztalattal rendelkező közgazdász professzorokból és jelentős üzleti gyakorlattal rendelkező pénzügyi szakértőkből áll össze.
„A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) aktív szerepet vállal a válsághelyzettel kapcsolatos intézkedések kidolgozásában, ezért megkezdte a kialakult járványügyi helyzet várható gazdasági hatásainak elemzését. Annak érdekében, hogy a lehető legmélyebben megismerjük a problémákat, ágazati szintű munkacsoportok felállítása mellett döntöttünk. A munkacsoport alapvető feladata, hogy azonosítsa az ágazatot érintő problémákat, és lehetséges javaslatokat fogalmazzon meg az MKIK által létrehozott szakértői válságstáb tagjainak. A grémium elismert, hazai- és nemzetközi tapasztalattal rendelkező közgazdász professzorokból és jelentős üzleti gyakorlattal rendelkező pénzügyi szakértőkből áll össze. Ez a szakértői team az ágazati munkacsoportok javaslatait összegzi, és az így kialakult szakmai anyagot megküldi a döntéshozók részére.
Ebben a gazdasági helyzetben szükség van minden gazdasági szereplő együttműködésére, partnerségére, megértésére. Közös érdekünk, hogy a leghatékonyabb megoldásokat tudjuk kidolgozni a magyarországi vállalatok, vállalkozások számára” – olvasható az MKIK közleményében.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.