A Nestlé megnyitotta az élelmiszeriparban egyedülálló kutatóintézetét

2019. 09. 12., 16:30

A Nestlé ma hivatalosan megnyitotta az élelmiszeriparban egyedülálló Nestlé Csomagolástechnikai Intézetet. Az új intézet lehetővé teszi a funkcionális, biztonságos és környezetbarát csomagolási megoldások gyorsabb megjelenését a piacon, valamint a műanyag csomagolóanyag hulladék okozta globális kihívások hatékonyabb kezelését.

A megnyitón Mark Schneider, a Nestlé vezérigazgatója elmondta: „Olyan világról álmodunk, amelyben semmilyen csomagolóanyag nem végzi hulladékként vagy szemétlerakóban. Ennek érdekében bevezetjük az újrahasználható csomagolási megoldásokat és úttörő környezetbarát csomagolóanyagokat. Emellett a hulladékmentes világ érdekében támogatjuk az újrahasznosítással foglalkozó helyi infrastruktúrák fejlesztését. A Nestlé Csomagolástechnikai Intézete lehetővé teszi számunkra, hogy fenntartható csomagolási megoldásokat hozzunk létre a Nestlé termékeihez az egyes piacokon világszerte.”

A Nestlé Csomagolástechnikai Intézet számos tudományos és technológiai kérdéssel foglalkozik. Ide tartoznak főként az újratölthető és újrahasználható csomagolás, egyszerűsített csomagolóanyagok, újrahasznosított csomagolóanyagok, nagy teljesítményű nem áteresztő papírok, valamint bioalapú, komposztálható és biológiai lebontható anyagok.

Stefan Palzer, a Nestlé technológiai igazgatója hozzátette: „Kiemelt célunk, hogy a legmodernebb technológiát és terméktervezést vessük be a műanyaghulladék visszaszorítása és az éghajlatváltozás hatásainak enyhítése érdekében. A Nestlé szakemberei a fejlesztési központokkal, beszállítókkal, kutatóintézetekkel és startupokkal közösen fejlesztik és vizsgálják a környezetbarát csomagolóanyagokat és rendszereket. Az Intézet, amely a svájci Lausanne-ban található Nestlé kutatóbázisán kapott helyet az élelmiszerbiztonság, elemzés és élelmiszertudomány terén rendelkezésre álló kutatási kapacitást is kihasználja.”

A megnyitón Sander Defruyt, az Ellen MacArthur Alapítvány New Plastics Economy területének vezetője elmondta: „A Nestlé az elsők között írta alá a műanyag hulladékok és szennyezés kiindulási ponton történő felszámolására vonatkozóan konkrét célokat meghatározó kötelezettségvállalást. Nagyszerű látni, hogy a világ legnagyobb fogyasztási cikkeket forgalmazó vállalata kutatásait és erőforrásait e célok megvalósítására fordítja.”

A Nestlé már tett lépéseket a csomagolóanyagokra vonatkozó 2025-ig tartó vállalásai terén, és több új csomagolási megoldással is megjelent. A Nestlé szakemberei és szállítói például mindössze egy éven belül kidolgozták az újrahasznosítható papírkiszerelést az olyan termékek esetében, mint a szerencsi gyárban készülő kakaópor.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS