A járvány alatt sem állt le a kerékpárút-fejlesztés Magyarországon

2020. 06. 29., 19:15

A Magyarország infrastrukturális fejlesztéseiért felelős vállalatnál a projektek száma és összetettsége is jelentősen megnőtt. Az elmúlt évek kiugró számai mögött hatalmas mennyiségű munkaóra és szervezetfejlesztés áll – nyilatkozta Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese.

„A koronavírus kitörésével olyan időszakot éltünk át, amit senki nem tudott tapasztalatok alapján megközelíteni” – mondta a Magyar Építőknek Nyul Zoltán, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházási vezérigazgató-helyettese.

Az ország valamennyi cégéhez hasonlóan, a NIF-nél is előtérbe került az otthoni munkavégzés, valamint több elektronikus megoldás.

A vezérigazgató-helyettes értékes tapasztalatként tekint arra, hogy élesben tesztelhették a home office-t, meglátva annak a korlátait és előnyeit. „Elmondható, hogy vannak olyan munkakörök, amelyek hatékonyan végezhetők otthonról, ám figyelembe kell venni, hogy vállalatunk tevékenységének középpontjában a projektmenedzsment áll, amely nagyon jelentős mértékben épít a személyes kapcsolattartásra.”

A NIF-nél kimondott elvárás a papíralapú függőség csökkentése olyan eszközökkel, mint például az elektronikus aláírás. Ezek élesben tesztelését is serkentette a rendkívüli helyzet.

Az ágazati szintű alkalmazkodásnál fontos segítséget jelentett a NIF számára, hogy egy enyhe tél előzte meg a járvány kitörését, így számos projekt a tervezettnél előrehaladottabb állapotban volt márciusra.

A NIF az ország legnagyobb kerékpárút-fejlesztő cége, a projektek értékét és darabszámát tekintve.

„Olyan nagyívű beruházásokat bonyolítunk le, mint a Tisza-tó körbebiciklizését lehetővé tevő projekt, a Budapest-Szentendre útvonal nyár végén átadásra kerülő fejlesztése vagy a Budapest és Balaton közötti kerékpáros összeköttetés megteremtése” – mondta Nyúl Zoltán.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS