A Fintech Power 50 listáján a Vacuumlabs

2021. 08. 04., 15:30

A londoni Fintech Weeken mutatták be július közepén a nyilvánosságnak a 2021. évi Fintech Power 50-et, amely a világ 40 fintech vállalatát, valamint a fintech terület 10 legjelentősebb influencerét vonultatja fel. Az idei listára közel 1000 vállalatot jelöltek, köztük a budapesti irodával is rendelkező, pozsonyi központú Vacuumlabs-et, amely a közép-európai régióból egyedüli cégként került be a 40 legbefolyásosabb fintech vállalkozás közé.

A Fintech Power 50 egy 2018-ban alapított exkluzív program, amely az innovációt és a kreativitást támogatja a fintech szolgáltató ágazatban. A vállalatok és magánszemélyek tájékoztatására készült rangos globális lista többek között azt a célt is szolgálja, hogy a rajta szereplők és a téma iránt érdeklődők számára is elérhetővé váljon az innovatív fintech vállalatok és vezetőik hálózata.

Az idei rangsor a korábbi éveknél szélesebb földrajzi térséget fed le: nemcsak az Egyesült Királyságból és Európa más részeiből, hanem Észak-Amerikából, Ázsiából, a Közel-Keletről és Afrikából is szerepelnek benne fintech cégek.

Mark Walker, a Fintech Power 50 társalapítója és vezetője a londoni Fintech Week keretében mutatta be a listát – ez volt az első offline fintech esemény az Egyesült Királyságban a világjárvány kezdete óta.

Idén minden eddiginél több céget jelöltek a globális listára, összesen több mint 15 000 szavazatot adtak le a jelöltekre. A Fintech Power 50 fantasztikus évet tudhat maga mögött. Büszke vagyok arra, hogy az idei rangsorunk széles földrajzi skálát képvisel, és annak is örülök, hogy több ázsiai és észak-amerikai vállalatot jelöltek – mondta Mark Walker.

A 2021-es Fintech Power 50 rangsorból további fontos tények derülnek ki:

● a listán szereplő 40 cégből 8-at nők vezetnek,

● a 10 kiválasztott influencerből 3 az ázsiai, csendes-óceáni térségből származik, 3 Észak-Amerikából, 4 pedig Európából.

A Vacuumlabs globálisan meghatározó fintech szereplők társaságában

A Vacuumlabs egyedüli közép-európai cégként került a rangsorba, erről így nyilatkozott Matej Ftáčnik, a Vacuumlabs vezérigazgatója:

A Vacuumlabs-ben hatalmas elismerésként éljük meg, hogy a világ vezető fintech vállalatai között lehetünk, és hogy az 1000 jelentkezőből bekerültünk a 40 kiválasztott közé. Ez óriási megtiszteltetés számunkra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS