2023. május 3. – Információk, hírek vállalkozóknak

2023. 05. 03., 08:19

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Ipari árak: 50 százalék alá csökkent az emelkedés üteme márciusban

A februári 56,4 százalék után 2023. márciusban 48,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet az ipari árak a belföldi értékesítésben – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Egyeztetés a kötelező akciózásról: „mindenki érzi saját felelősségét”

Nagy Márton a kötelező akciózásról egyeztetett a legnagyobb kereskedelmi szövetség és üzletláncok vezetőivel.

Intenzív bővülést jelez az áprilisi beszerzésimenedzser-index

A beszerzésimenedzser-index szezonálisan kiigazított áprilisi értéke 61,9 pontra nőtt a márciusi 55,3-ról, a válaszadók az előző hónaphoz képest kedvező bővülési folyamatokról számoltak be.

Bódi Gabriella: az erősség szemlélettel működő cégek sokkal sikeresebbek az üzleti életben

Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

A NAK honlapján elérhetők a helyben szokásos értékesítési árak

Már elérhetőek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapján a helyben szokásos forgalmi értékek, amiket a föld adásvételi szerződések értékelésekor a helyi földbizottságoknak alapul kell venniük.

Illegális fakitermelés és -kereskedelem: Borsod-Abaúj-Zemplén extrém magas kockázatúvá vált

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 2022-es vizsgálatainak összefoglalója alapján Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye extrém magas kockázatúvá vált, de több további vármegye esetében is történt változás.

Az ÉVOSZ a használt lakások energiamegtakarítást célzó felújításához 50 százalékos állami támogatást javasol

Az energiamegtakarítást eredményező, használt lakás felújítására szánt lakossági források 50 százalékos állami támogatásból származó kiegészítését javasolja az ÉVOSZ.

K&H: 7 ezer forint az utasbiztosítások átlagos díja

Tavaly közel ötvenezer egyéni utasbiztosítást kötöttek K&H-nál, ami több mint duplája az egy évvel korábbinak, ugyanakkor 18 százalékkal elmarad a 2019-es szinttől.

Majdnem 9 milliárdot fizetett az Artisjus dalszerzőknek

Az Artisjus 2022-ben 8,67 milliárd forint jogdíjat fizetett ki a dalok, zeneművek szerzőinek. Ez 29 százalékos növekedést jelent 2021-hez képest, de még nem éri el a koronavírusjárvány előtti szintet.

Akkumulátorbeszerelő üzemmel bővül a Mercedes-Benz kecskeméti gyára

A kecskeméti gyár akkumulátorbeszerelő-üzemmel bővül. Így tovább erősíti szerepét a Mercedes-Benz globális termelési hálózatában a magyarországi csapat elektromos járművek terén szerzett szaktudására építve.

300 milliós bírságot rótt ki az MNB a Primus Trust Zrt.-re

Az MNB 300 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a Primus Trust Bizalmi Vagyonkezelő Zrt.-re annak jogosulatlan pénzkölcsönnyújtási tevékenysége miatt.

Új fázisához érkezett a Széchenyi István Egyetem innovációs parkjának fejlesztése

Új fázisához érkezett a Széchenyi István Egyetemen épülő Tudományos és Innovációs Park fejlesztése.

A szélerőmű-kapacitás növekedése várható Magyarországon

Az európai országok sorra veszik fontolóra szélerőmű-kapacitásuk növelését. Ennek oka a költséghatékony létesítés mellett a naperőművek ciklikusságának kiegyensúlyozása. Magyarországon ehhez azonban a jogi szabályozás koncepcionális átalakítására lenne szükség.

A Szent György-hegyen indul a borozós nyár

Június 3-án a találkozásé, a pikniké, a lassulásé, a zenéké, a jó boroké, a naplementéé és a teliholdé a főszerep.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS