2021. március 23. – Információk, hírek vállalkozóknak

2021. 03. 23., 08:30

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Metykó Tibor: Akik feladják, sosem lesznek győztesek

 • Szeretem a szakmámat: minden nap találok valamit, ami miatt újra marketinges lennék pályakezdőként – mondta az Üzletemnek Metykó Tibor, a KÉSZ Csoport marketing és vállalati kommunikációs igazgatója.

3,5 milliárd forint gyorskölcsönt igényeltek eddig a Magyar Bankholding tagbankjainál

 • Aláírták az első szerződéseket a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönre a Magyar Bankholding tagbankjaiban. A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank MFB Pontjain fokozott kereslet mutatkozik az új termékre, másfél héttel az indulás után a tagbankok már négyszáz igényt fogadtak be mintegy három és félmilliárd forint értékben, több mint száz ügyletet pedig már jóvá is hagytak.

Az újranyitáshoz nem elég a zárva táblát megfordítani

 • Magdó Emil kommunikációs stratéga szerint újra kell gondolni a kommunikációt, és a járvány idején aktuális üzeneteket kell megfogalmazni a partnerek, ügyfelek, vásárlók felé.

Négy hónap után csökken a benzin és a gázolaj ára a magyar kutakon

 • A Mol 3 forinttal csökkenti a benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti bruttó nagykereskedelmi árát szerdán.

GKI: márciusban megközelítette a járvány kezdete óta mért csúcspontját a konjunktúraindex

 • A GKI konjunktúraindexe a februári szerény csökkenés után márciusban ennél is kisebb mértékben emelkedett, de így is megközelítette januári, a járvány kezdete óta mért, igaz még meglehetősen alacsony csúcspontját.

Minden évben jól vizsgázik a jégkármérséklő rendszer Magyarországon

 • Jelentősen csökkent Magyarországon a jégkár a 2018 óta működő országos jégkármérséklő rendszer révén. Ilyen, országos lefedettségű védekezési rendszer Európán belül csak Magyarországon üzemel.

Kevesebb a gyorshajtó, kevesebben telefonálnak vezetés közben

 • A magyarok szerint szigorúbban követjük a közlekedési szabályokat és óvatosabban vezetünk – derül ki a K&H biztos jövő indexéből. A megkérdezettek 28 százaléka szerint a sofőrök közül sokan betartják a sebességkorlátokat, azonban egy évvel korábban csak 19 százalékuk volt ezen a véleményen.

Az online értékesítést fejlesztik a digitalizációban élen járó bankok

 • A biztosítások keresztértékesítésére, a mobiltelefonon felvehető személyi kölcsön termék kialakítására és a bankkártyaigénylés megkönnyítésére fókuszáltak a digitális bajnokként számon tartott pénzintézetek – derül ki a Deloitte Digital által a világ 318 bankjának internet banki és mobil banki szolgáltatási palettáját összehasonlító kutatásából.

Ismét igénybe vehető taxis árukiszállítással is a SPAR online shop

 • A folyamatosan bővülő igényre való tekintettel ebben az évben is elérhetővé válik a Spar Magyarország és a Főtaxi-csoport TAXI SHOPPING kényelmi szolgáltatása.

A boltzár sem állította meg a vásárlók rohamát a MediaMarkt-ban

 • A fokozott vásárlási kedv hatására a március 8-i üzletzárást követő héten mintegy megháromszorozódott a forgalom és 70 százalékkal nőtt a látogatószám a MediaMarkt webáruházi felületén.

Eddig hosszabbította meg Ausztria a beutazási korlátozást

 • Ausztria május 31-ig meghosszabbítja a február 10. óta érvényben lévő beutazási korlátozásokat a vírusmutációk terjedése miatt.

Már Erdélyben is próbálkoznak a négynapos munkahét bevezetésével

 • Egy gyergyószentmiklósi cég is belevágott a négynapos munkahét tesztelésébe. A Krónikának nyilatkozó közgazdász szerint ha hatékonyabban tudnánk beosztani a munkát, ennek semmilyen negatív gazdasági következménye nem lenne.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.
2023-09-22 15:22:03
Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára – állítják a Deloitte szakértői.
2023-09-22 09:22:25
A fiatalok 54 százaléka részesíti előnyben az elektronikus fizetést az üzletekben. Ötödük 50-99 ezer forintért vásárol egy hónapban bankkártyával, de szintén 21 százalékuk több mint 200 ezer forintot költ el egy hónapban a K&H ifjúsági index szerint.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS