A boltzár sem állította meg a vásárlók rohamát a MediaMarkt-ban

2021. 03. 22., 14:30

Újra az online oktatásra és az otthonlétre készültek a magyarok az ideiglenes boltzár első hetében – derül ki a MediaMarkt adataiból. Meglepő módon ugyanakkor felfutott a videojáték iránti érdeklődés is, az otthoni tanuláshoz köthető eszközök mellett ugyanis a játékkonzolokat vitték a legjobban. A fokozott vásárlási kedv hatására a március 8-i üzletzárást követő héten mintegy megháromszorozódott a forgalom és 70 százalékkal nőtt a látogatószám a műszaki kereskedő webáruházi felületén.

A MediaMarkt a kormány döntésének megfelelve március 8-tól átmenetileg zárva tartja fizikai áruházait, és a vásárlókat a webáruházán keresztül szolgálja ki. A bejelentés hatására jelentősen nőtt a forgalom a fizikai áruházakban a zárást megelőző hétvégén, a boltzár első hetében pedig a műszaki áruházlánc online felületének forgalma mintegy háromszorosára nőtt az előző hetekhez képest.

A bejelentés hétvégéjén az online felület látogatottsága 74 százalékkal nőtt a tavaly március azonos hétvégéjéhez képest. A tendencia a bezárás első hetében is kitartott, ekkor szintén 70 százalékkal magasabb online látogatószámot regisztrált a MediaMarkt tavaly azonos időszakához képest.

A vásárlók, úgy tűnik, az otthoni oktatásra, munkavégzésre, illetve elhúzódó bezártságra készültek. A boltzár előtti hétvégén, illetve az első héten a MediaMarkt webáruházában vásárolt top termékek listáján a notebookok és kiegészítők (fülhallgató, nyomtató, webkamera) szerepeltek, de meglepő módon a játékkonzolok, szoftverek is a legnépszerűbb cikkek között voltak. A március 8. és 14. közötti héten ezt a listát még kiegészítették az okostévék is, de háztartási nagygépekből is nagyjából háromszoros rendelésmennyiség érkezett a korábbi hetekhez képest.

„A legkeresettebb termékek alapján azt látjuk, hogy az emberek az otthoni tanulásra, munkára, valamint az otthonlétre készültek az ideiglenes boltzár első hetében. Ez magában foglalja mind a szabadidőtöltést, mind a házimunkával kapcsolatos teendőket” – összegezte a tapasztalatokat Szilágyi Gábor, az áruházlánc ügyvezető igazgatója.

„A MediaMarkt webáruháza a fizikai áruházak zárva tartásának idejére is felkészült, így képes egy novemberi szezonnak megfelelő rendelésmennyiséget is zökkenőmentesen kezelni. Ezt a kiszállítási kapacitások növelése mellett az átmenetileg zárva tartó fizikai áruházakban dolgozó kollégák átcsoportosításával, és a raktárakban dolgozók létszámának növelésével segítettük” – mondta a műszaki áruházlánc vezetője.

A vásárlók március 12-től, a MediaMarkt webáruházában leadott rendeléskor már a hozzájuk közel eső fizikai áruházból is kérhetik a kiszállítást, hiszen a cég az áruházi raktárak készleteit is elérhetővé tette. A műszaki áruházlánc elmondása szerint ezekkel a lépésekkel a kiszállítási határidőket a teljesen online-ra átállt működés idején is tudják tartani.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS