2021. május 20. – Információk, hírek vállalkozóknak

2021. 05. 20., 09:05

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Sáfár Károly: A siker további sikereket hoz magával

 • Szívesen részt vennék egy több országra kiterjedő szolgáltatás-bevezetés folyamatában. Remélem, hogy a DoDo-n belül erre is lesz lehetőségem – mondta az Üzletemnek Sáfár Károly, a DoDo magyarországi képviselője.

Segítség a vállalkozásoknak a veszélyhelyzet alatt: a reorganizációs eljárás

 • A kormány a közelmúltban olyan rendkívüli reorganizációs eljárást vezetett be, amelynek célja a vállalkozások vagyoni, pénzügyi és fizetőképességi helyzetének javítása és ezzel továbbműködésük biztosítása.

Az emberek fele nem tudja, hogy az előleg mindig visszajár, ha meghiúsul az adásvétel

 • Az emberek fele nem tudja, hogy a foglalóval ellentétben az előleg minden esetben visszajár, ha meghiúsul az ingatlan adásvétele, függetlenül attól, melyik fél felelős érte – derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara több mint hétszáz választ összesítő online felméréséből.

Váratlan visszaesés a magyarországi használtautó-piacon

 • Az előzetes várakozásoknak ellentmondva lassulással indult a második negyedév a hazai használtautó-piacon: a DataHouse frissen közzétett előzetes adatai szerint belföldön 56 300 személygépkocsi cserélt gazdát áprilisban, ami 12 százalékkal marad el az előző hónap volumenétől.

Ismét igényelhető lesz támogatás elektromos autók vásárlására

 • Az ITM ismét pályázati kiírást tett közzé új, tisztán elektromos személygépkocsik megvásárlásának, valamint lízing keretében elektromos gépjárművek beszerzésének támogatására 3 milliárd forintos keretösszeggel.

Infláció: Magyarország elhúzott az uniós mezőnytől

 • A márciusi 1,7 százalék után áprilisban 2,0 százalékos volt az éves szintű infláció az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat.

Uniós adóreform: újabb lépést tett az Európai Bizottság

 • Az Európai Bizottság úgy támogatná a Covid19-világjárványból való kilábalást, hogy a megfelelő állami bevételek is biztosítottak legyenek a következő években.

3,2 milliárd forint támogatással épülnek kerékpárutak Pest megyében

 • Pest megyében 26 kilométer kerékpárút épül – jelentette be a pénzügyminiszter.

OTP Nyugdíjpénztár: mindenki éljen az az adó-visszatérítés lehetőségével

 • Az OTP Nyugdíjpénztár mindenkinek felhívja a figyelmét, hogy éljen az adó-visszatérítés lehetőségével, aminek összege a befizetések mértékétől függően akár 150 000 forint is lehet.

A CIB Bankon keresztül lesz elérhető az Intesa Sanpaolo platformja

 • Magyar leánybankján, a CIB Bankon keresztül az olasz Intesa Sanpaolo Csoport már nemzetközileg is elérhetővé teszi a digitális alapú export-import partnerfinanszírozási megoldását, az úgynevezett „Confirming” platformot.

A digitális lábnyomunkat se hagyjuk ki a tavaszi nagytakarításból!

 • Valószínűleg már Ön is hallotta a „digitális lábnyom” kifejezést, de vajon a jelentését is ismeri?

Húsz évet is kaphatnak az ablakos áfacsalók

 • Egy komplex, uniós és hazai cégekből felépített hálózaton keresztül csalt el csaknem 650 millió forint áfát egy dél-dunántúli bűnszervezet, melynek vezetőit a napokban vette őrizetbe a NAV.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-20 19:20:12
A pályaválasztás sokszor már a középiskoláig eldől. A támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS