A CIB Bankon keresztül lesz elérhető az Intesa Sanpaolo platformja

2021. 05. 19., 11:30

Magyar leánybankján, a CIB Bankon keresztül az olasz Intesa Sanpaolo Csoport már nemzetközileg is elérhetővé teszi a digitális alapú export-import partnerfinanszírozási megoldását, az úgynevezett „Confirming” platformot. Az Olaszországban már piacvezető platformot több mint 3000 helyi vállalat használja, és ez a lehetőség immár elérhető az Olaszország és Magyarország közötti ügyletekben, majd fokozatosan a többi európai ország esetében is.

A CIB Bank a Magyarország és Olaszország közötti több mint 10 milliárd euró éves kereskedelmi forgalomra építve, az Intesa Sanpaolo Csoport tagjai közül elsőként vezeti be a „Confirming” platformot, amin keresztül a CIB Bank finanszírozást nyújthat az Olaszországba exportáló magyar beszállítóknak, az Intesa Sanpaolo pedig a Magyarországra exportáló olasz beszállítókat finanszírozhatja.

„Nagyon rövid idő alatt sikerült bevezetnünk ezt a teljes mértékben digitális és nemzetközi platformot. A szinergiák kiaknázásával ügyfeleink számára is elérhetővé tesszük az Intesa Sanpaolo Csoport által Olaszországban kínált megoldásokat, és anyabankunk ezáltal a magyar vállalatok első számú kereskedelmi partnere lehet” – emelte ki Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója.

Marco Elio Rottigni, az Intesa Sanpaolo Nemzetközi Leánybankok Divíziójának vezetője elmondta: „Célunk, hogy a nemzetközi vevő-szállítói finanszírozás referenciabankjává váljunk azokban az országokban, ahol jelen vagyunk. A „Confirming” beszállítói program magyarországi és olasz-magyar viszonylatú kiterjesztésével kibővítjük kínálatunkat, és új távlatokat nyitunk az Intesa Sanpaolo Csoport nemzetközi ügyleteinek. Ezzel a speciális export-import partnerfinanszírozási szolgáltatással újabb lehetőségeket nyújtunk a vállalatoknak mind Olaszországban az Intesa Sanpaolo-n, mind Magyarországon a CIB Bankon keresztül, és szolgáltatásunk rövidesen elérhető lesz további kelet-európai országokban is.”

„Büszkék vagyunk a „Confirming” programmal elért eddigi eredményeinkre. Az Intesa Sanpaolo speciális programjával megerősítettük a belföldi szállítói láncokat, és javítottuk azok versenyképességét Olaszországban és külföldön is. A Intesa Sanpaolo Nemzetközi Leánybankok Divíziójával folytatott együttműködésünk tovább erősíti stratégiánkat, és ezáltal kifejezzük erős nemzetközi elkötelezettségünket is. Növekedésorientált módon a „Confirming” segítségével támogatjuk az olasz és a magyar beszállítókat, a helyi gazdaságokat” – tette hozzá Stefano Barrese, az Intesa Sanpaolo olaszországi divíziójának vezetője.

A következő hónapokban az Intesa Sanpaolo a „Confirming” platform segítségével további növekedést vár a nemzetközi beszállítói láncok finanszírozásának tekintetében, további szinergiát teremtve az anyabank és a leánybankjai közt, amelyek több mint 60 milliárd euró határokon átívelő kereskedelmi forgalmat bonyolítanak le évente. A vevő-szállítói finanszírozás erőteljes fejlődést mutat: a Bain & Company tanácsadó vállalat nemrégiben készült tanulmánya szerint az export-import finanszírozás digitális megoldásai, köztük a „Confirming” is, várhatóan növekedni fognak Európában.

„Mindannyian büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon bevezettük a „Confirming” nemzetközi kereskedelmi partnerfinanszírozást. Azok az ügyfelek, akik elsőként éltek ezzel a termék adta lehetőséggel, tapasztalhatták az Intesa Sanpaolo Csoport kiváló támogatását, külföldi beszállítóik esetén is. Jelentős tapasztalattal rendelkezünk a vállalati finanszírozásban, szoros kapcsolatot ápolunk a vállalatokkal, és kiváló szakembereink segítségével megtaláljuk a megoldást ügyfeleink legösszetettebb igényeire is” – hangsúlyozta Massimiliano Cattozzi, a Nemzetközi Leánybankok Divíziójának vállalati vezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS