A CIB Bankon keresztül lesz elérhető az Intesa Sanpaolo platformja

2021. 05. 19., 11:30

Magyar leánybankján, a CIB Bankon keresztül az olasz Intesa Sanpaolo Csoport már nemzetközileg is elérhetővé teszi a digitális alapú export-import partnerfinanszírozási megoldását, az úgynevezett „Confirming” platformot. Az Olaszországban már piacvezető platformot több mint 3000 helyi vállalat használja, és ez a lehetőség immár elérhető az Olaszország és Magyarország közötti ügyletekben, majd fokozatosan a többi európai ország esetében is.

A CIB Bank a Magyarország és Olaszország közötti több mint 10 milliárd euró éves kereskedelmi forgalomra építve, az Intesa Sanpaolo Csoport tagjai közül elsőként vezeti be a „Confirming” platformot, amin keresztül a CIB Bank finanszírozást nyújthat az Olaszországba exportáló magyar beszállítóknak, az Intesa Sanpaolo pedig a Magyarországra exportáló olasz beszállítókat finanszírozhatja.

„Nagyon rövid idő alatt sikerült bevezetnünk ezt a teljes mértékben digitális és nemzetközi platformot. A szinergiák kiaknázásával ügyfeleink számára is elérhetővé tesszük az Intesa Sanpaolo Csoport által Olaszországban kínált megoldásokat, és anyabankunk ezáltal a magyar vállalatok első számú kereskedelmi partnere lehet” – emelte ki Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója.

Marco Elio Rottigni, az Intesa Sanpaolo Nemzetközi Leánybankok Divíziójának vezetője elmondta: „Célunk, hogy a nemzetközi vevő-szállítói finanszírozás referenciabankjává váljunk azokban az országokban, ahol jelen vagyunk. A „Confirming” beszállítói program magyarországi és olasz-magyar viszonylatú kiterjesztésével kibővítjük kínálatunkat, és új távlatokat nyitunk az Intesa Sanpaolo Csoport nemzetközi ügyleteinek. Ezzel a speciális export-import partnerfinanszírozási szolgáltatással újabb lehetőségeket nyújtunk a vállalatoknak mind Olaszországban az Intesa Sanpaolo-n, mind Magyarországon a CIB Bankon keresztül, és szolgáltatásunk rövidesen elérhető lesz további kelet-európai országokban is.”

„Büszkék vagyunk a „Confirming” programmal elért eddigi eredményeinkre. Az Intesa Sanpaolo speciális programjával megerősítettük a belföldi szállítói láncokat, és javítottuk azok versenyképességét Olaszországban és külföldön is. A Intesa Sanpaolo Nemzetközi Leánybankok Divíziójával folytatott együttműködésünk tovább erősíti stratégiánkat, és ezáltal kifejezzük erős nemzetközi elkötelezettségünket is. Növekedésorientált módon a „Confirming” segítségével támogatjuk az olasz és a magyar beszállítókat, a helyi gazdaságokat” – tette hozzá Stefano Barrese, az Intesa Sanpaolo olaszországi divíziójának vezetője.

A következő hónapokban az Intesa Sanpaolo a „Confirming” platform segítségével további növekedést vár a nemzetközi beszállítói láncok finanszírozásának tekintetében, további szinergiát teremtve az anyabank és a leánybankjai közt, amelyek több mint 60 milliárd euró határokon átívelő kereskedelmi forgalmat bonyolítanak le évente. A vevő-szállítói finanszírozás erőteljes fejlődést mutat: a Bain & Company tanácsadó vállalat nemrégiben készült tanulmánya szerint az export-import finanszírozás digitális megoldásai, köztük a „Confirming” is, várhatóan növekedni fognak Európában.

„Mindannyian büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon bevezettük a „Confirming” nemzetközi kereskedelmi partnerfinanszírozást. Azok az ügyfelek, akik elsőként éltek ezzel a termék adta lehetőséggel, tapasztalhatták az Intesa Sanpaolo Csoport kiváló támogatását, külföldi beszállítóik esetén is. Jelentős tapasztalattal rendelkezünk a vállalati finanszírozásban, szoros kapcsolatot ápolunk a vállalatokkal, és kiváló szakembereink segítségével megtaláljuk a megoldást ügyfeleink legösszetettebb igényeire is” – hangsúlyozta Massimiliano Cattozzi, a Nemzetközi Leánybankok Divíziójának vállalati vezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 10., 11:53
Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására is megnyílt a lehetőség. A hiteleket a köztartozásmentes, legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal rendelkező kis- és középvállalkozások igényelhetik – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.
2022-08-13 09:45:00
Egy müncheni söröző vendégei napraforgóolajjal is fizethetnek a „folyékony kenyérért”, így nem kerül veszélybe a betevő rántott szelet sem.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS