A CIB Bankon keresztül lesz elérhető az Intesa Sanpaolo platformja

2021. 05. 19., 11:30

Magyar leánybankján, a CIB Bankon keresztül az olasz Intesa Sanpaolo Csoport már nemzetközileg is elérhetővé teszi a digitális alapú export-import partnerfinanszírozási megoldását, az úgynevezett „Confirming” platformot. Az Olaszországban már piacvezető platformot több mint 3000 helyi vállalat használja, és ez a lehetőség immár elérhető az Olaszország és Magyarország közötti ügyletekben, majd fokozatosan a többi európai ország esetében is.

A CIB Bank a Magyarország és Olaszország közötti több mint 10 milliárd euró éves kereskedelmi forgalomra építve, az Intesa Sanpaolo Csoport tagjai közül elsőként vezeti be a „Confirming” platformot, amin keresztül a CIB Bank finanszírozást nyújthat az Olaszországba exportáló magyar beszállítóknak, az Intesa Sanpaolo pedig a Magyarországra exportáló olasz beszállítókat finanszírozhatja.

„Nagyon rövid idő alatt sikerült bevezetnünk ezt a teljes mértékben digitális és nemzetközi platformot. A szinergiák kiaknázásával ügyfeleink számára is elérhetővé tesszük az Intesa Sanpaolo Csoport által Olaszországban kínált megoldásokat, és anyabankunk ezáltal a magyar vállalatok első számú kereskedelmi partnere lehet” – emelte ki Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója.

Marco Elio Rottigni, az Intesa Sanpaolo Nemzetközi Leánybankok Divíziójának vezetője elmondta: „Célunk, hogy a nemzetközi vevő-szállítói finanszírozás referenciabankjává váljunk azokban az országokban, ahol jelen vagyunk. A „Confirming” beszállítói program magyarországi és olasz-magyar viszonylatú kiterjesztésével kibővítjük kínálatunkat, és új távlatokat nyitunk az Intesa Sanpaolo Csoport nemzetközi ügyleteinek. Ezzel a speciális export-import partnerfinanszírozási szolgáltatással újabb lehetőségeket nyújtunk a vállalatoknak mind Olaszországban az Intesa Sanpaolo-n, mind Magyarországon a CIB Bankon keresztül, és szolgáltatásunk rövidesen elérhető lesz további kelet-európai országokban is.”

„Büszkék vagyunk a „Confirming” programmal elért eddigi eredményeinkre. Az Intesa Sanpaolo speciális programjával megerősítettük a belföldi szállítói láncokat, és javítottuk azok versenyképességét Olaszországban és külföldön is. A Intesa Sanpaolo Nemzetközi Leánybankok Divíziójával folytatott együttműködésünk tovább erősíti stratégiánkat, és ezáltal kifejezzük erős nemzetközi elkötelezettségünket is. Növekedésorientált módon a „Confirming” segítségével támogatjuk az olasz és a magyar beszállítókat, a helyi gazdaságokat” – tette hozzá Stefano Barrese, az Intesa Sanpaolo olaszországi divíziójának vezetője.

A következő hónapokban az Intesa Sanpaolo a „Confirming” platform segítségével további növekedést vár a nemzetközi beszállítói láncok finanszírozásának tekintetében, további szinergiát teremtve az anyabank és a leánybankjai közt, amelyek több mint 60 milliárd euró határokon átívelő kereskedelmi forgalmat bonyolítanak le évente. A vevő-szállítói finanszírozás erőteljes fejlődést mutat: a Bain & Company tanácsadó vállalat nemrégiben készült tanulmánya szerint az export-import finanszírozás digitális megoldásai, köztük a „Confirming” is, várhatóan növekedni fognak Európában.

„Mindannyian büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon bevezettük a „Confirming” nemzetközi kereskedelmi partnerfinanszírozást. Azok az ügyfelek, akik elsőként éltek ezzel a termék adta lehetőséggel, tapasztalhatták az Intesa Sanpaolo Csoport kiváló támogatását, külföldi beszállítóik esetén is. Jelentős tapasztalattal rendelkezünk a vállalati finanszírozásban, szoros kapcsolatot ápolunk a vállalatokkal, és kiváló szakembereink segítségével megtaláljuk a megoldást ügyfeleink legösszetettebb igényeire is” – hangsúlyozta Massimiliano Cattozzi, a Nemzetközi Leánybankok Divíziójának vállalati vezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS