A CIB Bankon keresztül lesz elérhető az Intesa Sanpaolo platformja

2021. 05. 19., 11:30

Magyar leánybankján, a CIB Bankon keresztül az olasz Intesa Sanpaolo Csoport már nemzetközileg is elérhetővé teszi a digitális alapú export-import partnerfinanszírozási megoldását, az úgynevezett „Confirming” platformot. Az Olaszországban már piacvezető platformot több mint 3000 helyi vállalat használja, és ez a lehetőség immár elérhető az Olaszország és Magyarország közötti ügyletekben, majd fokozatosan a többi európai ország esetében is.

A CIB Bank a Magyarország és Olaszország közötti több mint 10 milliárd euró éves kereskedelmi forgalomra építve, az Intesa Sanpaolo Csoport tagjai közül elsőként vezeti be a „Confirming” platformot, amin keresztül a CIB Bank finanszírozást nyújthat az Olaszországba exportáló magyar beszállítóknak, az Intesa Sanpaolo pedig a Magyarországra exportáló olasz beszállítókat finanszírozhatja.

„Nagyon rövid idő alatt sikerült bevezetnünk ezt a teljes mértékben digitális és nemzetközi platformot. A szinergiák kiaknázásával ügyfeleink számára is elérhetővé tesszük az Intesa Sanpaolo Csoport által Olaszországban kínált megoldásokat, és anyabankunk ezáltal a magyar vállalatok első számú kereskedelmi partnere lehet” – emelte ki Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója.

Marco Elio Rottigni, az Intesa Sanpaolo Nemzetközi Leánybankok Divíziójának vezetője elmondta: „Célunk, hogy a nemzetközi vevő-szállítói finanszírozás referenciabankjává váljunk azokban az országokban, ahol jelen vagyunk. A „Confirming” beszállítói program magyarországi és olasz-magyar viszonylatú kiterjesztésével kibővítjük kínálatunkat, és új távlatokat nyitunk az Intesa Sanpaolo Csoport nemzetközi ügyleteinek. Ezzel a speciális export-import partnerfinanszírozási szolgáltatással újabb lehetőségeket nyújtunk a vállalatoknak mind Olaszországban az Intesa Sanpaolo-n, mind Magyarországon a CIB Bankon keresztül, és szolgáltatásunk rövidesen elérhető lesz további kelet-európai országokban is.”

„Büszkék vagyunk a „Confirming” programmal elért eddigi eredményeinkre. Az Intesa Sanpaolo speciális programjával megerősítettük a belföldi szállítói láncokat, és javítottuk azok versenyképességét Olaszországban és külföldön is. A Intesa Sanpaolo Nemzetközi Leánybankok Divíziójával folytatott együttműködésünk tovább erősíti stratégiánkat, és ezáltal kifejezzük erős nemzetközi elkötelezettségünket is. Növekedésorientált módon a „Confirming” segítségével támogatjuk az olasz és a magyar beszállítókat, a helyi gazdaságokat” – tette hozzá Stefano Barrese, az Intesa Sanpaolo olaszországi divíziójának vezetője.

A következő hónapokban az Intesa Sanpaolo a „Confirming” platform segítségével további növekedést vár a nemzetközi beszállítói láncok finanszírozásának tekintetében, további szinergiát teremtve az anyabank és a leánybankjai közt, amelyek több mint 60 milliárd euró határokon átívelő kereskedelmi forgalmat bonyolítanak le évente. A vevő-szállítói finanszírozás erőteljes fejlődést mutat: a Bain & Company tanácsadó vállalat nemrégiben készült tanulmánya szerint az export-import finanszírozás digitális megoldásai, köztük a „Confirming” is, várhatóan növekedni fognak Európában.

„Mindannyian büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon bevezettük a „Confirming” nemzetközi kereskedelmi partnerfinanszírozást. Azok az ügyfelek, akik elsőként éltek ezzel a termék adta lehetőséggel, tapasztalhatták az Intesa Sanpaolo Csoport kiváló támogatását, külföldi beszállítóik esetén is. Jelentős tapasztalattal rendelkezünk a vállalati finanszírozásban, szoros kapcsolatot ápolunk a vállalatokkal, és kiváló szakembereink segítségével megtaláljuk a megoldást ügyfeleink legösszetettebb igényeire is” – hangsúlyozta Massimiliano Cattozzi, a Nemzetközi Leánybankok Divíziójának vállalati vezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-22 18:09:48
A tavaszi munkálatok beindulásával mezőgazdasági gépek szinte bármely útszakaszon felbukkanhatnak. Ha úticéljukat másképpen nem, vagy legalább 50 százalékkal hosszabb úton tudnák elérni, olyan útra is felhajthatnak – a gyorsforgalmi utakon kívül –, amelyen egyébként tiltják haladásukat – hívja fel a balesetveszélyre a figyelmet az Agroinform.hu.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS