2021. július 13. – Információk, hírek vállalkozóknak

2021. 07. 13., 08:30

Az Üzletem.hu összefoglalója.

A hétvégi viharok gyorsmérlege: másfél milliárd forintot meghaladó lakásbiztosítási kár

A hétvégi viharok a becslések szerint másfél milliárd forintot meghaladó lakásbiztosítási kárt okoztak, a biztosítók több mint 5 ezer bejelentést fogadtak – tájékoztatott a Magyar Biztosítók Szövetsége; az érdekképviselet szerint a tényleges kárösszeg az első becslés többszöröse is lehet.

Kétszázmilliárd forintból fejleszthetik a vállalkozásokat

Kétszázmilliárd forintot költhetnek a hazai kis- és középvállalkozások a következő időszakban korszerű, digitális vállalkozásfejlesztésre egy új uniós támogatás felhasználásával.

450 forint fölé drágul szerdán a benzin literje

Július 24-én a benzin és a gázolaj ára is tíz éve nem látott magasságokba emelkedik a hazai kutakon.

Újabb rekordokat döntött az ingatlanpiac

Normalizálódott a hazai ingatlanpiac, amely egyben a dráguló lakásárakat is megalapozza, szinte minden szegmensben.

A magyar gazdák optimistán tekintenek a jövőbe

Rekordszintre emelkedett a Budapest Bank Agrárgazdasági Indexe.

SAP vállalatirányítási rendszert használ? – Ideje felkészülni a változásokra

A jelenlegi SAP ECC rendszerek támogatása 2027-től megszűnik, ezért nem árt már most elkezdeni a felkészülést az átállásra.

Mennyit költ utazásra „az átlag magyar”?

A 183 ezer forintos átlagösszeg négyéves mélypontot jelent.

OTP SZÉP kártyával a falusi turizmus fellendítéséért

OTP SZÉP kártyáról az elmúlt tíz év alatt több mint 46 milliárd forintot költöttek el falusi szállásadóknál.

Megalakult a Digitális Turizmus Szövetség

Utazás- és rendezvényszervezők, szállásadók, vendéglátók, valamint számos érdekképviselet részvételével megalakult a Digitális Turizmus Szövetség.

Megkapta a használatbavételi engedélyt a BudaPart CITY irodaház

Az első bérlők már nyáron beköltözhetnek.

Öt napig korlátozottan tudnak ügyeket intézni a Vodafone ügyfelei

Július 24–28. között a Vodafone Magyarországnál a mobil előfizetéssel rendelkező ügyfelek kiszolgálása megújul, ezért ebben az időszakban több értékesítési és ügyintézési folyamat csak korlátozottan érhető el. Az ügyintézési szünet mintegy 3 millió ügyfelet érint.

Új szabályokkal küzd Románia a sertéspestis terjedése ellen

Tilos az állatot maradékkal etetni, az istállóba belépéskor fertőtleníteni kell a lábbelit.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-20 19:20:12
A pályaválasztás sokszor már a középiskoláig eldől. A támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS