2020. október 2. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 10. 02., 08:30

Az Üzletem.hu összefoglalója.

16. alkalommal adták át Jász-Nagykun-Szolnok megye legrangosabb díjait

 • 2020-ban immár tizenhatodik alkalommal köszöntötték a megye legkiválóbbjait. A kulturális műsorral színesített, nagyszabású területi Prima gála a szervezőknek köszönhetően idén sem maradt el.

Barta Károly: Szegény országban nem illik urizálni

 • Ha valamibe belekezdünk, mindig kialakul valami vízió a fejemben, hogy az adott cég hol tarthat a következő 10–20 évben – mondta az Üzletemnek Barta Károly, a mádi Barta Pince tulajdonosa.

Szeptemberben a távmunkában dolgozók fele budapesti vagy Pest megyei székhelyű cégnél dolgozott

 • Szeptemberben a távmunkában dolgozók fele budapesti vagy Pest megyei cégnél dolgozott a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, MTI-nek csütörtökön küldött felmérése szerint.

Új módszereket vetnek be a munkaadók a toborzáskor

 • A mesterséges intelligenciát is bevetik a munkaadók a toborzáskor. Más készségekre fogják helyezni a hangsúlyt, amikor el kell dönteniük, kit vesznek fel.

Elindultak az egészségipari önellátást erősítő beruházások

 • Válsághelyzetben is jól működő magyar egészségiparra van szükség, amellyel Magyarország képes lehet az önellátásra a kritikus, egészségügyi termékek terén is – jelentette ki Varga Mihály az Egészségipari Támogatási Program első három szerződésének aláírási ünnepségén.

Újabb 50 sikeres magyar cég mutatkozik be

 • Újabb 50 sikeres és dinamikusan növekvő magyar vállalattal bővült az immár ötödik alkalommal megjelenő BÉT50 kiadványsorozat.

A vidéken élők jobban bíznak a biztosítási tanácsadókban

 • Óriási a különbség a nagyvárosi és a vidéken élő magyarok hozzáállása között, ha értékeik védelméről van szó – derül ki a Generali legújabb felméréséből.

Kedvezményes bérleti díj a vendéglátóteraszokra

 • A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel kedvezményes bérleti és közterület-használati díjjal segítik Budapesten a turisztikai ágazat mikro- és kisvállalkozóit – döntött a Fővárosi Közgyűlés.

Mit lehet nyerni a Borászok Borásza Ösztöndíjjal?

 • November 15-ig lehet pályázni a Jövő Borásza Ösztöndíjért.

Luxusvillájából vitte el a NAV a Pest megyei számlagyárost

 • Luxuskörülmények között élt az a vállalkozó, aki társaival adócsaló építőipari céghálózatot működtetett. A számlagyár 433 millió forint kárt okozott a költségvetésnek.

Aláírásokat gyűjtenek a játéktermek ellen Pozsonyban

 • Hetvenezren támogatták aláírásukkal Pozsonyban a hazárdjátékok betiltását célzó kezdeményezést. A parlament törvénymódosítása után az önkormányzatok egyszerűbben harcolhatnak a játéktermek ellen.

Visszatér a Ryanair Nagyváradra, ezekbe a városokba repül decembertől

 • Négy külföldi járattal tér vissza decembertől Nagyváradra a Ryanair írországi székhelyű fapados légitársaság – jelentette be a nagyváradi önkormányzat.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS