2020. október 2. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 10. 02., 08:30

Az Üzletem.hu összefoglalója.

16. alkalommal adták át Jász-Nagykun-Szolnok megye legrangosabb díjait

 • 2020-ban immár tizenhatodik alkalommal köszöntötték a megye legkiválóbbjait. A kulturális műsorral színesített, nagyszabású területi Prima gála a szervezőknek köszönhetően idén sem maradt el.

Barta Károly: Szegény országban nem illik urizálni

 • Ha valamibe belekezdünk, mindig kialakul valami vízió a fejemben, hogy az adott cég hol tarthat a következő 10–20 évben – mondta az Üzletemnek Barta Károly, a mádi Barta Pince tulajdonosa.

Szeptemberben a távmunkában dolgozók fele budapesti vagy Pest megyei székhelyű cégnél dolgozott

 • Szeptemberben a távmunkában dolgozók fele budapesti vagy Pest megyei cégnél dolgozott a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, MTI-nek csütörtökön küldött felmérése szerint.

Új módszereket vetnek be a munkaadók a toborzáskor

 • A mesterséges intelligenciát is bevetik a munkaadók a toborzáskor. Más készségekre fogják helyezni a hangsúlyt, amikor el kell dönteniük, kit vesznek fel.

Elindultak az egészségipari önellátást erősítő beruházások

 • Válsághelyzetben is jól működő magyar egészségiparra van szükség, amellyel Magyarország képes lehet az önellátásra a kritikus, egészségügyi termékek terén is – jelentette ki Varga Mihály az Egészségipari Támogatási Program első három szerződésének aláírási ünnepségén.

Újabb 50 sikeres magyar cég mutatkozik be

 • Újabb 50 sikeres és dinamikusan növekvő magyar vállalattal bővült az immár ötödik alkalommal megjelenő BÉT50 kiadványsorozat.

A vidéken élők jobban bíznak a biztosítási tanácsadókban

 • Óriási a különbség a nagyvárosi és a vidéken élő magyarok hozzáállása között, ha értékeik védelméről van szó – derül ki a Generali legújabb felméréséből.

Kedvezményes bérleti díj a vendéglátóteraszokra

 • A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel kedvezményes bérleti és közterület-használati díjjal segítik Budapesten a turisztikai ágazat mikro- és kisvállalkozóit – döntött a Fővárosi Közgyűlés.

Mit lehet nyerni a Borászok Borásza Ösztöndíjjal?

 • November 15-ig lehet pályázni a Jövő Borásza Ösztöndíjért.

Luxusvillájából vitte el a NAV a Pest megyei számlagyárost

 • Luxuskörülmények között élt az a vállalkozó, aki társaival adócsaló építőipari céghálózatot működtetett. A számlagyár 433 millió forint kárt okozott a költségvetésnek.

Aláírásokat gyűjtenek a játéktermek ellen Pozsonyban

 • Hetvenezren támogatták aláírásukkal Pozsonyban a hazárdjátékok betiltását célzó kezdeményezést. A parlament törvénymódosítása után az önkormányzatok egyszerűbben harcolhatnak a játéktermek ellen.

Visszatér a Ryanair Nagyváradra, ezekbe a városokba repül decembertől

 • Négy külföldi járattal tér vissza decembertől Nagyváradra a Ryanair írországi székhelyű fapados légitársaság – jelentette be a nagyváradi önkormányzat.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-20 19:20:12
A pályaválasztás sokszor már a középiskoláig eldől. A támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS