16. alkalommal adták át Jász-Nagykun-Szolnok megye legrangosabb díjait

2020. 10. 01., 18:30

2020-ban immár tizenhatodik alkalommal köszöntötték a megye legkiválóbbjait. A kulturális műsorral színesített, nagyszabású területi Prima gála a szervezőknek köszönhetően idén sem maradt el. A rendezvényt a helyi hagyományokat követve ezúttal is szeptember 16-án tartották. A díjátadók történetében először az ünnepséget a járványveszély miatt a közönség csak online követhette nyomon.

A Szigligeti Színház felújítása még tart, így a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei elnöksége a díjátadót idén is az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban rendezte meg, természetesen szigorú biztonsági előírások betartása mellett – olvasható a VOSZ honlapján.

Dr. Lits József, a VOSZ megyei elnöke, a szolnoki gála „atyja” is köszöntötte a magyar tudomány és kultúra régiónkban tevékenykedő, munkálkodó kiválóságait, tudósokat, művészeket, oktatókat, sportolókat. Tolmácsolta Szalay Ferenc polgármester szavait is:

„Az élet ezúttal úgy hozta, hogy nem tudunk közösen ünnepelni megyénk legnagyobb presztízzsel bíró díjátadóján. A Prima díj szellemisége sokkal többet adott nekünk az elmúlt tizenhat esztendőben, mint amit első alkalommal a legtöbben gondolhattak róla. Prímának lenni ugyanis több mint egy díj, több mint az azzal járó pénzjutalom, ez valóban a társadalom elismerése, egy megkérdőjelezhetetlen értékmérő”.

Dr. Lits József elárulta, kétséges volt, hogy a koronavírus terjedése miatt megtarthatják-e a gálát, de a szigorú járványügyi intézkedéseknek köszönhetően sikerült. Köszönetet mondott mindazoknak, akik ebben a helyzetben is végezték munkájukat, vagy mindent megtettek, hogy mérsékeljék a járvány gazdasági hatásait. Az is elhangzott, augusztus 31-ig 21 ezer 192 szavazatot adtak le a jelöltekre az Új Néplap szelvényein, segítve eldönteni, kik a legérdemesebbek az elismerésre.

Ám mielőtt lehullott volna a lepel a nagy titokról, a VOSZ ez évben is elismerést adott át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó megyei vállalkozóknak, illetve a hon- és rendvédelmi szervek kiválóságainak. A díjazottak az oklevelet és az aranymedált hagyományosan a korábbi év díjazottjaitól vehették át.

Az év köszörűsmestere Válik János, az év gépkocsioktatója Barabás László, az év autóvillamossági szerelője Turcsányi István, az év humanitáriusa Ádám Csaba, az év karosszérialakatos mestere Faragó Richárd, az év mesterfodrásza Gaál Gabriella, az év kiképzője Darabont Dezső őrnagy, az év különleges műveleti katonája Gerőcs Gábor zászlós, az év előretolt repülésirányító tisztje Herczeg Gábor őrnagy lett. Az év rendőrének dr. Barilla Katalin rendőr alezredest választották, ő kórházparancsnoki teendői miatt a gála előtt vette át az elismerést.

Kuti Mihály, a jászberényi Kód Kft. ügyvezetője és Vass Attila, a tószegi Accel Hunland Kft. ügyvezetője a Vállalkozók Napján, Budapesten veheti majd át az Év Vállalkozója díjat.

Ezt követően a jelöltekről készült kisfilmeket mutatták be. A gálaműsort megelőzően a VOSZ megyei elnöksége egy tanácsadó testület véleményét is kikérte a nettó egymillió forint jutalommal járó Prima díj legérdemesebbjeinek kiválasztásához. A megyei szervezet elnöke által létrehozott alapítvány kuratóriuma úgy határozott, hogy az alapító saját vagyonából és a vállalkozó társai önzetlen segítségével befolyt pénzből közönség- és különdíjat is átad, melyek értéke nettó 250–250 ezer forint.

Az idei év közönségdíjasának nevét az Új Néplap főszerkesztője, Király Ernő jelentette be. Ezt az elismerést idén a zeneművészet kategória jelöltje, Sülyi Károly vehette át. Különdíjjal Vargáné Tóth Éva festő munkásságát jutalmazták.

Területi Príma díjban részesült a sajtó kategória jelölte, az Új Néplap és hírportálunk újságírója, Mészáros Géza. A prímák közé emelték az oktatás és köznevelés kategóriában induló Napsugár Gyermekházat, valamint a sport kategóriában ringbe szálló Nagy Viktor vízilabdázót is.

A kiválóságok Pogány Gábor Benő szobrászművész Kincsem című plakettjét kapták ajándékba.

A vezető képen dr. Lits József

(Fotók: Mészáros János)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS