16. alkalommal adták át Jász-Nagykun-Szolnok megye legrangosabb díjait

2020. 10. 01., 18:30

2020-ban immár tizenhatodik alkalommal köszöntötték a megye legkiválóbbjait. A kulturális műsorral színesített, nagyszabású területi Prima gála a szervezőknek köszönhetően idén sem maradt el. A rendezvényt a helyi hagyományokat követve ezúttal is szeptember 16-án tartották. A díjátadók történetében először az ünnepséget a járványveszély miatt a közönség csak online követhette nyomon.

A Szigligeti Színház felújítása még tart, így a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei elnöksége a díjátadót idén is az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban rendezte meg, természetesen szigorú biztonsági előírások betartása mellett – olvasható a VOSZ honlapján.

Dr. Lits József, a VOSZ megyei elnöke, a szolnoki gála „atyja” is köszöntötte a magyar tudomány és kultúra régiónkban tevékenykedő, munkálkodó kiválóságait, tudósokat, művészeket, oktatókat, sportolókat. Tolmácsolta Szalay Ferenc polgármester szavait is:

„Az élet ezúttal úgy hozta, hogy nem tudunk közösen ünnepelni megyénk legnagyobb presztízzsel bíró díjátadóján. A Prima díj szellemisége sokkal többet adott nekünk az elmúlt tizenhat esztendőben, mint amit első alkalommal a legtöbben gondolhattak róla. Prímának lenni ugyanis több mint egy díj, több mint az azzal járó pénzjutalom, ez valóban a társadalom elismerése, egy megkérdőjelezhetetlen értékmérő”.

Dr. Lits József elárulta, kétséges volt, hogy a koronavírus terjedése miatt megtarthatják-e a gálát, de a szigorú járványügyi intézkedéseknek köszönhetően sikerült. Köszönetet mondott mindazoknak, akik ebben a helyzetben is végezték munkájukat, vagy mindent megtettek, hogy mérsékeljék a járvány gazdasági hatásait. Az is elhangzott, augusztus 31-ig 21 ezer 192 szavazatot adtak le a jelöltekre az Új Néplap szelvényein, segítve eldönteni, kik a legérdemesebbek az elismerésre.

Ám mielőtt lehullott volna a lepel a nagy titokról, a VOSZ ez évben is elismerést adott át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó megyei vállalkozóknak, illetve a hon- és rendvédelmi szervek kiválóságainak. A díjazottak az oklevelet és az aranymedált hagyományosan a korábbi év díjazottjaitól vehették át.

Az év köszörűsmestere Válik János, az év gépkocsioktatója Barabás László, az év autóvillamossági szerelője Turcsányi István, az év humanitáriusa Ádám Csaba, az év karosszérialakatos mestere Faragó Richárd, az év mesterfodrásza Gaál Gabriella, az év kiképzője Darabont Dezső őrnagy, az év különleges műveleti katonája Gerőcs Gábor zászlós, az év előretolt repülésirányító tisztje Herczeg Gábor őrnagy lett. Az év rendőrének dr. Barilla Katalin rendőr alezredest választották, ő kórházparancsnoki teendői miatt a gála előtt vette át az elismerést.

Kuti Mihály, a jászberényi Kód Kft. ügyvezetője és Vass Attila, a tószegi Accel Hunland Kft. ügyvezetője a Vállalkozók Napján, Budapesten veheti majd át az Év Vállalkozója díjat.

Ezt követően a jelöltekről készült kisfilmeket mutatták be. A gálaműsort megelőzően a VOSZ megyei elnöksége egy tanácsadó testület véleményét is kikérte a nettó egymillió forint jutalommal járó Prima díj legérdemesebbjeinek kiválasztásához. A megyei szervezet elnöke által létrehozott alapítvány kuratóriuma úgy határozott, hogy az alapító saját vagyonából és a vállalkozó társai önzetlen segítségével befolyt pénzből közönség- és különdíjat is átad, melyek értéke nettó 250–250 ezer forint.

Az idei év közönségdíjasának nevét az Új Néplap főszerkesztője, Király Ernő jelentette be. Ezt az elismerést idén a zeneművészet kategória jelöltje, Sülyi Károly vehette át. Különdíjjal Vargáné Tóth Éva festő munkásságát jutalmazták.

Területi Príma díjban részesült a sajtó kategória jelölte, az Új Néplap és hírportálunk újságírója, Mészáros Géza. A prímák közé emelték az oktatás és köznevelés kategóriában induló Napsugár Gyermekházat, valamint a sport kategóriában ringbe szálló Nagy Viktor vízilabdázót is.

A kiválóságok Pogány Gábor Benő szobrászművész Kincsem című plakettjét kapták ajándékba.

A vezető képen dr. Lits József

(Fotók: Mészáros János)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS