16. alkalommal adták át Jász-Nagykun-Szolnok megye legrangosabb díjait

2020. 10. 01., 18:30

2020-ban immár tizenhatodik alkalommal köszöntötték a megye legkiválóbbjait. A kulturális műsorral színesített, nagyszabású területi Prima gála a szervezőknek köszönhetően idén sem maradt el. A rendezvényt a helyi hagyományokat követve ezúttal is szeptember 16-án tartották. A díjátadók történetében először az ünnepséget a járványveszély miatt a közönség csak online követhette nyomon.

A Szigligeti Színház felújítása még tart, így a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei elnöksége a díjátadót idén is az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban rendezte meg, természetesen szigorú biztonsági előírások betartása mellett – olvasható a VOSZ honlapján.

Dr. Lits József, a VOSZ megyei elnöke, a szolnoki gála „atyja” is köszöntötte a magyar tudomány és kultúra régiónkban tevékenykedő, munkálkodó kiválóságait, tudósokat, művészeket, oktatókat, sportolókat. Tolmácsolta Szalay Ferenc polgármester szavait is:

„Az élet ezúttal úgy hozta, hogy nem tudunk közösen ünnepelni megyénk legnagyobb presztízzsel bíró díjátadóján. A Prima díj szellemisége sokkal többet adott nekünk az elmúlt tizenhat esztendőben, mint amit első alkalommal a legtöbben gondolhattak róla. Prímának lenni ugyanis több mint egy díj, több mint az azzal járó pénzjutalom, ez valóban a társadalom elismerése, egy megkérdőjelezhetetlen értékmérő”.

Dr. Lits József elárulta, kétséges volt, hogy a koronavírus terjedése miatt megtarthatják-e a gálát, de a szigorú járványügyi intézkedéseknek köszönhetően sikerült. Köszönetet mondott mindazoknak, akik ebben a helyzetben is végezték munkájukat, vagy mindent megtettek, hogy mérsékeljék a járvány gazdasági hatásait. Az is elhangzott, augusztus 31-ig 21 ezer 192 szavazatot adtak le a jelöltekre az Új Néplap szelvényein, segítve eldönteni, kik a legérdemesebbek az elismerésre.

Ám mielőtt lehullott volna a lepel a nagy titokról, a VOSZ ez évben is elismerést adott át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó megyei vállalkozóknak, illetve a hon- és rendvédelmi szervek kiválóságainak. A díjazottak az oklevelet és az aranymedált hagyományosan a korábbi év díjazottjaitól vehették át.

Az év köszörűsmestere Válik János, az év gépkocsioktatója Barabás László, az év autóvillamossági szerelője Turcsányi István, az év humanitáriusa Ádám Csaba, az év karosszérialakatos mestere Faragó Richárd, az év mesterfodrásza Gaál Gabriella, az év kiképzője Darabont Dezső őrnagy, az év különleges műveleti katonája Gerőcs Gábor zászlós, az év előretolt repülésirányító tisztje Herczeg Gábor őrnagy lett. Az év rendőrének dr. Barilla Katalin rendőr alezredest választották, ő kórházparancsnoki teendői miatt a gála előtt vette át az elismerést.

Kuti Mihály, a jászberényi Kód Kft. ügyvezetője és Vass Attila, a tószegi Accel Hunland Kft. ügyvezetője a Vállalkozók Napján, Budapesten veheti majd át az Év Vállalkozója díjat.

Ezt követően a jelöltekről készült kisfilmeket mutatták be. A gálaműsort megelőzően a VOSZ megyei elnöksége egy tanácsadó testület véleményét is kikérte a nettó egymillió forint jutalommal járó Prima díj legérdemesebbjeinek kiválasztásához. A megyei szervezet elnöke által létrehozott alapítvány kuratóriuma úgy határozott, hogy az alapító saját vagyonából és a vállalkozó társai önzetlen segítségével befolyt pénzből közönség- és különdíjat is átad, melyek értéke nettó 250–250 ezer forint.

Az idei év közönségdíjasának nevét az Új Néplap főszerkesztője, Király Ernő jelentette be. Ezt az elismerést idén a zeneművészet kategória jelöltje, Sülyi Károly vehette át. Különdíjjal Vargáné Tóth Éva festő munkásságát jutalmazták.

Területi Príma díjban részesült a sajtó kategória jelölte, az Új Néplap és hírportálunk újságírója, Mészáros Géza. A prímák közé emelték az oktatás és köznevelés kategóriában induló Napsugár Gyermekházat, valamint a sport kategóriában ringbe szálló Nagy Viktor vízilabdázót is.

A kiválóságok Pogány Gábor Benő szobrászművész Kincsem című plakettjét kapták ajándékba.

A vezető képen dr. Lits József

(Fotók: Mészáros János)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 18:10:16
A menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség 29. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadót.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS